стрічка

Росіяни знову обстріляли аміакопровід на Харківщині: ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 червня

06 Червня 2023, 21:48
Ситуація в Україні ОНОВЛЮЄТЬСЯ 1720
Ситуація в Україні

Хроніка 468 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню. 

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Ворог обстріляв Нікопольщину з артилерії

Джерело: Дніпропетровська ОВА

Артилерійським вогнем ворог накривав Нікопольщину. Під ударом – сам Нікополь, Червоногригорівська та Марганецька громади.

Пошкоджені гімназія, 7 приватних будинків, господарська споруда, лінії електропередач. А ще – понад два десятки сонячних панелей.  Люди вціліли.

 У Токмаку пролунало 9 вибухів

Джерело: очільник Токмацької міської військової адміністрації Олександр Чуб

6 червня у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області пролунало 9 вибухівукраїнські захисники влучили по позиціях росіян.

«Ми знаємо, що було 9 прильотів. Вчора було та сьогодні 9. На центральній вулиці міста здригнулись стіни, попадали дзеркала та картини у людей. Є інформація, що рашисти сідають в авто та покидають навколишні села, але у який бік їдуть — невідомо», – розповів Суспільному Олександр Чуб.

Росіяни знову обстріляли аміакопровід на Харківщині

Джерело: очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Російські війська знову обстріляли аміакопровід в Куп'янському районі Харківщини: зафіксовано шість влучань в район насосної станції біля села Масютівка.

Наразі аміаку в повітрі немає.

Російське вторгнення: ситуація станом на 18:00 6 червня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває чотириста шістдесят восьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Протягом доби противник завдав 35 ракетних ударів, із застосуванням крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Усі ракети було знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України. Також ворог завдав 30 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Крім того, цієї ночі російські терористи здійснили черговий воєнний злочин – з метою недопущення просування наших військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби ворог завдав авіаційних ударів в районі Огірцевого Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Кам’янка, Карповичі, Тимоновичі, Медведівка, Галаганівка Чернігівської області; Середина Буда, Шалигіне, Волфине, Попівка, Басівка, Запсілля, Миропілля, Миропілське, Велика Писарівка Сумської області, а також Сотницький Козачок, Баранівка, Ветеринарне, Висока Яруга, Стрілеча, Гатище, Синельникове, Цегельне, Стариця, Вовчанськ, Зибине, Караїчне, Зарічне, Печеніги, Бударки, Вільхуватка, Чугунівка, Мілове, Великий Бурлук, Одрадне, Фиголівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Спірне, Веселе, Григорівка та Іванівка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Кліщіївки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Малинівка, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Калинівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Торецьк та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Водяне, Первомайське, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 12 атак противника в районі міста Мар’їнка. В той же час, ворог завдав авіаційних ударів в межах цього населеного пункту. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Золота Нива та Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Ольгівському Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новопіль, Донецької області; Темирівка, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Степове та Кам’янське Запорізької області; Одрадокам’янка Херсонської області та міста Херсон.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати втрат на полі бою. У ворога на всіх напрямках, через велику кількість поранених, не вистачає медичного персоналу. Тому противник почав залучати студентів з медичних вузів російської федерації до роботи у прифронтових військових медичних установах різного типу. Зокрема, до Токмака Запорізької області на двадцятиденний термін прибули студенти з медичних вузів російської федерації для проходження медичного стажування в бойових підрозділах.

У той же час, російські окупанти продовжують використовувати інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Нещодавно, в населеному пункті Олексіївка Херсонської області, на території місцевої школи, загарбники облаштували польовий шпиталь. Там перебуває близько 25 військовослужбовців медичного персоналу для лікування окупантів з пораненнями різного ступеню важкості.

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 9 пунктів управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 16 інших важливих цілей ворога.

Повідомили про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати росіян за підрив Каховської ГЕС

Джерело: СБУ

Контррозвідники та слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу на ще одну ворожу пропагандистку, яка займається інформаційно-підривною діяльністю проти України.

Мова йде про уродженку Одеси, прокремлівську блогершу Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва.

Ще у 2015 році вона переїхала до москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення росії Вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії рф.

Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.

Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Телеграм-каналі, який нараховує майже 100 тисяч підписників.

Крім того, Вітязєва регулярно поширює до антиукраїнський контент в ефірах російського каналу «Соловьев.live» і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань рф.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти її підривної діяльності проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території країни-агресора. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Розслідування проводили контррозвідники та слідчі СБУ у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Росія зруйнувала зрошувальну систему на півдні України

Джерело: Офіс Президента

Також ворог знищив інфраструктуру водопостачання окупованого Криму.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС була пошкоджена або повністю зруйнована регіональна біосистема південної дельти Дніпра, а також причорномор’я.

Згідно Женевської конвенції (стаття 56 Додаткового протоколу I 1977 року) дії щодо руйнування дамб є воєнним злочином та можуть бути прирівняні до використання зброї масового знищення.

Вода прибуватиме в Херсоні до 5:00 наступного дня

Джерело: Херсонська МВА

Станом на 15:00 у Корабельному районі міста вода піднялась на два з половиною метри. Наразі підтоплені мікрорайон Корабел, річ порт, території Антонівського та Садівського старостатів. Начальник Херсонської МВА закликав жителів цих районів евакуюватись, оскільки вода прибуватиме до п’ятої ранку 7 червня.

На Херсонщині евакуювали вже близько 1300 людей

Джерело: ДСНС України

Зараз органи місцевої влади спільно з рятувальниками та Нацполіцією проводять евакозаходи в зонах підтоплення, що сталося внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Станом на 15:00 евакуювали близько 1 300 осіб.

За попередньою інформацією наразі підтоплені 13 населених пунктів на правому березі річки Дніпро та понад 260 будинків.

Внаслідок чергового обстрілу Херсонщини є загиблий і травмовані

Джерело: Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Херсонської та Бериславської окружних прокуратур розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2  ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 травня близько 05:20 російські військові обстріляли село у Бериславському районі. Внаслідок обстрілу травми, несумісні з життям, отримав місцевий мешканець.

Також близько 10:00 під час здійснення евакуаційних заходів ворог атакував один із житлових мікрорайонів обласного центра. Осколкові поранення отримали двоє осіб.

Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди.

Через підтоплення у Херсоні вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів

Джерело: Міненерго

Через підрив Каховської ГЕС є загроза підтоплення енергооб’єктів Херсонщини, проте енергосистема працює стабільно .

Ситуація на ЗАЕС: попри поступове зниження рівня води, прямої загрози для станції немає.

Можливі проблеми з водопостачанням.

На Донеччині внаслідок ворожих обстрілів загинула одна людина

Джерело: Донецька ОВА

Ввечері росіяни завдали ракетного удару по передмістю Краматорська — без жертв.

На Донецькому напрямку під вогнем Градів Авдіївка — снаряди влучили на територію АКХЗ, поранено 1 людину. У Курахівській громаді під обстрілами Курахове, Курахівка і Гостре, у Мар'їнській — Красногорівка і Максимільянівка.

На Горлівському напрямку 1 людина загинула у Нью-Йорку. На Торецьк ворог скинув дві авіабомби — поранено 3 людини, пошкоджено 6 багатоповерхівок, 8 адмінбудівель, 5 комерційних приміщень і котельню. Також у громаді пошкоджено 2 будинки у Північному. У Костянтинівській ТГ в Миколаївці поранено 2 людини, пошкоджено 3 будинки; в Іванопіллі пошкоджено 2 будинки.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Переїзному Званівської громади, зафіксовано обстріли Торського і Зарічного Лиманської громади.

Всього за добу росіяни вбили 1 жителя Донеччини, поранили ще 6. 

Окупанти накривають Херсон артилерією під час евакуації людей

Джерело: МВС

Поки Україна рятує своїх громадян, росіяни продовжують обстрілювати Херсон.

Двоє херсонських поліцейських отримали осколкові поранення під час здійснення евакуаційних заходів у місті.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС

Джерело: СБУ

Розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);
  • ст. 441 (екоцид).

«Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів», - наголосив Голова СБУ Василь Малюк.

Наразі слідчі Служби безпеки разом із співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області.

Окремо СБУ спільно з представниками Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів встановлюють детальні обставини підриву греблі ворогом.

Внаслідок нічної атаки Києва уламками пошкоджені лінії електропередач та дороги 

Джерело: КМВА

Внаслідок падіння уламків в Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибиті вікна магазину. 

Дніпровський р- н, (Воскресенські сади). Виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, горіння немає, потерпілих попередньо також немає. Інформація уточнюється.

Станом на 10:00 з Херсонщини евакуйовано вже 742 особи

Джерело: голова МВС України Ігор Клименко

Близько 80 населених пунктів у зоні потенційного затоплення. Більшість з них - тимчасово окуповані ворогом.
Вода прибуває. Ситуація ускладнюються тим, що деякі дороги розмиває. Це унеможливлює проїзд до окремих населених пунктів. Евакуаційні групи шукають інші шляхи.

У мікрорайоні Острів у Херсоні продовжується евакуація

Джерело: голова Херсонської МВА Мрочко

На Острові продовжується евакуація з трьох пунктів збору.

Гідропарк і нафтогавань вже затоплені. 

 

Лежачих і маломобільних вивозять до лікарень. 

За ніч Нікопольщина пережила п'ять обстрілів

Джерело: Дніпропетровська ОВА

Ворог бив по Мирівській громаді з "Граду", по Червоногригорівській та Нікополю - з важкої артилерії.

Місту дісталося найбільше. Там пошкоджені 5 багатоповерхівок, дитячий майданчик, авто, газопровід.

Усюди минулося без постраждалих.

Також агресор спрямував на Нікопольський район безпілотники. Та атака провалилася завдяки оборонцям з ПвК "Схід". Вони приземлили два "Шахеди". 

В небі над областю цієї ночі наші захисники збили і крилату ракету. 

Армія окупантів вдарила по Харкову: пошкоджено водогін, автомобілі, парковку

Джерело: Харківська ОВА

Минулої ночі ворог завдав удару ракетами С-300 по Слобідському та Шевченківському районах Харкова. Зафіксовані прильоти на автомобільну парковку біля аеропорту та в дорожнє покриття в центрі міста. У навколишніх будинках вибило вікна, пошкоджено водогін,  приватні автомобілі. Без постраждалих.

Близько 21:00 в с. Западне Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу відбулася розгерметизація аміакопроводу. В момент удару аміакопровід був перекритий, у трубі залишалися технологічні залишки. Від влучання спрацювала запірна аварійна арматура, витік аміаку стався на дільниці довжиною 2,3 км. Додаткового витоку аміаку з суміжних секцій немає.

Станом на зараз по передмістю Куп’янська та прилеглих селах аміаку в повітрі не зафіксовано. Біля Масютівки концентрація аміаку не перевищує гранично допустимої норми. Спостереження продовжуються. Нацполіція та ДСНС інформують населення щодо дій в разі перевищення концентрації аміаку в повітрі.

Протягом доби ворог з артилерії, мінометів та ракетного озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів.

У смт Печеніги Чугуївського району обстрілом пошкоджено приватний будинок, загинула жінка 52 років. У м. Вовчанськ пошкоджено будівлю магазину.

У Куп'янському районі пошкоджено медичний заклад у смт Ківшарівка. У смт Великий Бурлук госпіталізовані з пораненнями 58-річний чоловік та жінка 54 років.

Внаслідок обстрілу м. Балаклія Ізюмського району з РСЗВ "Смерч" загинув цивільний чоловік 57 років, 9 людей отримали поранення. Пошкоджено 6 житлових будинків, господарчі споруди, автомобіль.

На трасі біля с. Потихонове Куп'янського району на вибуховому пристрої підірвався трактор. 2 людей отримали поранення.

Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована

Джерело: Енергоатом

Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. 

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції.

На даний час ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить усі показники.

В разі зміни ситуації Енергоатом оперативно повідомить про стан справ.

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Джерело: Херсонська ОВА, Південь, ОП

Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Президент Зеленський у зв’язку з підривом дамби Каховського водосховища прийняв рішення про проведення екстреного засідання РНБО.

У Херсоні вимкнули електропостачання у мікрорайоні Корабел. За кілька годин у цьому мікрорайоні також відключать газопостачання, — голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Рівень води піднімається і всім, хто перебуває у зоні небезпеки, необхідно дотримуватися важливих правил:

  • вимкнути всі електроприлади 
  • взяти документи і речі першої необхідності
  • подбати про близьких і домашніх улюбленців
  • виконувати інструкції рятувальників та поліцейських 

35 із 35: вночі повітряні сили знищили всі крилаті ракети

Джерело: Повітряні Сили ЗСУ

Уночі 6-го червня 2023 року в період з 00.30 по 04.00 год окупанти завдали удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555.

Атакували традиційно – з району Каспійського моря із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено усі 35 крилатих ракет.

Більшість Х-101/Х-555 прямувала у напрямку столиці – в зону відповідальності повітряного командування «Центр». 

Втрати ворога від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російське вторгнення: ситуація станом на ранок 6 червня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.
 
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.
 
Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось більш як 40 бойових зіткнень.
 
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Республіка білорусь продовжує підтримувати російську збройну агресію - на її полігонах триває підготовка підрозділів ворога.
 
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог завдав ракетного удару по місту Харків, застосувавши 3 ракети типу С-300. Також, завдав авіаційних ударів в районах Середина-Буда Сумської області та Огірцеве і Гатище Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина Буда, Баранівка, Бунякине, Старі Вирки, Атинське, Волфине, Ободи, Яструбине, Кіндратівка, Миропілля, Краснопілля, Велика Писарівка, Шевченкове, Олександрівка Сумської області, а також Басове, Сотницький Козачок, Гур'їв Козачок, Уди, Ветеринарне, Висока Яруга, Глибоке, Лук'янці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Миколаївка, Нестерне, Бударки, Зарубинка, Шев'яківка, Одрадне на Харківщині.
 
На Куп’янському напрямку протягом доби, що минула, артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
 
На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Невського на Луганщині та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав ракетного удару по житловому кварталу населеного пункту Комишуваха, зруйновано житлові будинки. Також, завдав авіаційних ударів в районах Торецьк та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.
 
Протягом минулої доби, в результаті злагоджених дій підрозділів сил оборони, безповоротні втрати ворога на Лиманському та Бахмутському напрямках склали більш як 160 осіб, ще близько 230 окупантів отримали поранення. Втрати противника в озброєнні та військовій техніці склали 28 одиниць.
 
На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу у напрямку населених пунктів Авдіївка, а також Сєверне та Невельське. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.
 
На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, завдавши йому значних втрат. Орієнтовні втрати окупантів за минулу добу лише на цьому напрямку склали близько 70 убитими та більше 100 - пораненими. Також було знищено 17 одиниць ворожої техніки. В той же час, ворог завдав авіаційних ударів по Мар’їнці, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.
 
На Шахтарському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку Новосілки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Времівка Донецької області. Водночас, на зазначеному напрямку, нашими воїнами було збито ворожий гелікоптер Ка-52.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Бериславу Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Преображенка, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Кам'янське Запорізької області; Козацьке, Микільське, Молодіжне, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.
 
Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 5 - по зенітно-ракетних комплексах противника.
 
Минулої доби нашими захисниками було знищено 10 ворожих розвідувальний БпЛА та 6 ударних, різних типів.
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби, що минула, уразили 2 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 12 артилерійських підрозділи противника на вогневих позиціях, а також ще 4 важливих цілі.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024