стрічка

На Волині забезпечать цілодобовий доступ населення до укриттів

03 Червня 2023, 10:56
На Волині забезпечать цілодобовий доступ населення до укриттів 848
На Волині забезпечать цілодобовий доступ населення до укриттів

2 червня 2023 року відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. На порядку денному – цілодобовий доступ населення Волині до захисних споруд. За дорученням начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, нараду провів його перший заступник Сергій Мовенко.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

«Трагічний випадок, який стався у Києві, викликав необхідність у перевірці фонду захисних споруд Волині. Війна триває. Розслаблятися не час. Тому ми разом з поліцією, рятувальниками, органами місцевого самоврядування повинні ще раз обстежити укриття: чи відкриті вони та чи забезпечені усім необхідним», – зазначив Сергій Мовенко.

Тож на засіданні комісії ТЕБ та НС вирішили:
  • визначити відповідальних за перевірку захисних споруд,
  • забезпечити цілодобовий доступ населення до укриттів незалежно від форм власності.

Як розповів начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, на Волині обліковано 346 захисних споруд (93 сховища та 253 протирадіаційних укриття).

«А саме, у Володимирському районі 85 захисних споруд, 16 у Камінь-Каширському районі, 81 у Ковельському районі та 164 у Луцькому районі. Окрім того, органи місцевого самоврядування облікували 18 споруд подвійного значення та 1 704 найпростіші укриття», – повідомив головний рятувальник області.

Інтерактивна карта місць розташування захисних споруд цивільного захисту Волині за старим адміністративним устроєм тут: http://surl.li/hostz.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024