стрічка

НАБУ проводить обшук в Укрзалізниці

30 Травня 2023, 17:58
НАБУ проводить обшук в Укрзалізниці 615
НАБУ проводить обшук в Укрзалізниці

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в «Укрзалізниці», які пов'язані із закупівлями для потреб галузі. 

Про це інформують на сайті «Укрзалізниця».

Зокрема, правоохоронцям надано доступ до домашніх та робочих приміщень працівників товариства, які передбачені ухвалою суду в рамках розслідування, пов'язаного з діяльністю філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

«Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці — подолання корупційних схем. Сьогодні особисто  надав усі роз'яснення НАБУ, щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко

В «Укрзалізниці» зазначають, що після призначення Євгена Лященка на посаду голови правління Укрзалізниці, товариство посилило співпрацю з правоохоронними органами. Зокрема, наразі компанія тісно співпрацює з НАБУ, СБУ, Національною поліцією, прокуратурою та САП. Вже прийнято низку кадрових та адміністративних рішень, про які буде повідомлено згодом. 

Крім того, Укрзалізниця розпочала активно проводити низку  власних службових розслідувань. Так, до правоохоронних органів у 2023 році передали близько 20 справ.

Минулого тижня НАБУ та САП затримали одного з заступників керівника закупівельного підрозділу Укрзалізниці та провели обшуки в компанії. Він підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договорів з «потрібними постачальниками» для потреб залізниці. За свої «послуги» він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 мільйона гривень. Інформацію про можливі зловживання з боку зазначеного посадовця до правоохоронців, у тому числі і НАБУ, Укрзалізниця передала ще у квітні 2023 року. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024