стрічка

Фейк про те, що США, Німеччина, Польща та Литва виплатять кожному українцеві три тисячі гривень

30 Травня 2023, 15:43
Фейк про те, що США, Німеччина, Польща та Литва виплатять кожному українцеві три тисячі гривень 1869
Фейк про те, що США, Німеччина, Польща та Литва виплатять кожному українцеві три тисячі гривень

Волинські Telegram-канали нещодавно масово поширили повідомлення про начебто виплату трьох тисяч гривень від США, Німеччини, Польщі та Литви для кожного українця від 10 років.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили це повідомлення і виявилося, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

«Увага! У зв’язку з військовою агресією рф США, Німеччина, Польща та Литва нарахують кожному українцю від 10 років 3000 гривень. Можна отримати тільки один раз».

Після повідомлення потрібно обрати свій вік із запропонованого списку.

СПРОСТУВАННЯ

Обравши вік, намагаємось перейти за посиланням, яке мало б привести користувачів на реєстраційну форму для оформлення виплати, натомість потрапляємо на телеграм-канал «Украина Новости». Інформацію обіцяють надати тоді, коли на нього підписатися. Наша журналістка надіслала запит на приєднання. Після того, як його схвалив адмін, обіцяної інформації там не виявилося. Очевидно, що таким чином просто «набивають» підписників і розкручують згаданий телеграм-канал.

Важливо і те, що США, Німеччина, Польща та Литва надають Україні допомогу, проте ще жодна з них не повідомляла, що буде «виплачувати по 3 тисячі гривень кожному українцю». Грошові виплати у вигляді соціальної допомоги мають можливість отримати українські біженці, які знаходяться на території цих країн. 

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що США, Німеччина, Польща та Литва нарахують кожному українцю по 3 тисячі гривень – ФЕЙК! Телеграм-канали вкотре намагаються збільшити кількість підписників нечесним методом. Звертаємо вашу увагу і на те, що зазвичай подати заявку для отримання міжнародної допомоги можна у застосунку «Дія», або через відповідні адміністративні центри. Маніпулятори користуються складними фінансовими умовами українців, аби привернути увагу до сумнівних телеграм-каналів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром