стрічка

Фейк про те, що «Нова пошта» поставляє ЗСУ БМП Bradley і німецькі танки Leopard

23 Травня 2023, 19:19
Фейк про те, що «Нова пошта» поставляє ЗСУ БМП Bradley і німецькі танки Leopard 1297
Фейк про те, що «Нова пошта» поставляє ЗСУ БМП Bradley і німецькі танки Leopard

У російських телеграм-сміттярках поширили нові фантазії про те, що начебто через «Нову пошту» для ЗСУ здійснювалася поставка британських БМП Bradley і німецьких танків Leopard.

Начебто, російські хакери зламали сервери і логістика української армії тепер дуже сильно постраждала. Але і це ще не все, мовляв, знають тепер всіх тих, хто займається поставкою техніки ЗСУ в обличчя. Фактчекери проєкту «Без брехні» розібрали цей фейк і пояснили, чому це брехня.

ФЕЙК

По-перше, у «Нової пошти» і справді нещодавно стався технічний збій мобільного застосунку та сервісу авторизації, який дозволяє зайти в бізнес-кабінет. І вони тимчасово не працювали. Проте, уже наступного дня роботу мобільного додатку та сервісу авторизації відновили.

По-друге, у «Нової пошти» немає можливості транспортувати важку техніку, адже для цього потрібно мати спеціальне обладнання і залізничні платформи.

По-третє, те, що під час атаки знищили «сотні серверів», які забезпечували роботу «Нової пошти» – брехня, адже проблеми виникли лише у мобільному застосунку, а всі інші послуги працювали.

По-четверте, виявлення «конкретних осіб», які займаються поставками важкої техніки для ЗСУ – це чергова брехня і фантазія пропагандистів. Адже цим займаються уряди країн-союзників, а не якась конкретна людина.

Очевидно, що на болотах дуже підгорає від того, що союзники передають Україні важку техніку, аби протистояти росії на фронті.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024