стрічка

Нові інфраструктурні проєкти та укріплення кордону: підсумки візиту Зеленського на Волинь

20 Квітня 2023, 08:35
Володимир Зеленський відвідав Волинь ВІДЕО 1330
Володимир Зеленський відвідав Волинь

У середу, 19 квітня, Володимир Зеленський відвідав Волинь. Під час робочої поїздки Президент провів нараду щодо облаштування та охорони державного кордону, актуальної безпекової ситуації в регіоні та відвідав кордон України з Білоруссю і Польщею в межах Волинської області.

 

Глава держави вручив нагороди прикордонникам. Про це Зеленський повідомив на офіційній сторінці у ФБ.

«Облаштування кордону, захист, розвиток прикордонної території – багато питань. Волинь демонструє справжню міцність, і це відчувається в тому, як регіон посилює безпеку всієї держави. Вручив нагороди воїнам – нашим прикордонникам… Разом з усіма нашими силами оборони та безпеки прикордонники воюють на передовій, зокрема й на найбільш тяжких напрямках. Бахмут, загалом Донеччина… Справжні герої, які виконали успішно сотні й сотні бойових завдань», – зазначив Президент.

Він також повідомив про підготовку нових підрозділів прикордонників.

Крім того, під час наради Зеленський домовився з керівниками регіону про кілька інфраструктурних проектів, що посилять Волинь. 

«Це важливо і дасть змогу гарантувати довгостроково робочі місця й економічне зростання», – підкреслив Глава держави. 

За інформацією Волинської ОВА, Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Володимиру Зеленському показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

Під час наради було заслухано доповіді про ситуацію в зоні відповідальності оперативного угруповання військ «Волинь» та готовність військових підрозділів до виконання завдань, а також про заходи щодо укріплення державного кордону в межах Волинської області.

Крім того, на нараді йшлося про:

  • оперативну та криміногенну обстановку в регіоні,
  • роботу митних органів на міжнародних пунктах пропуску в області,
  • діяльність ДСНС щодо захисту цивільного населення Волині.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024