стрічка

Новий пункт пропуску на Волині: українська та польська сторони задокументували спільні наміри

30 Березня 2023, 11:48
Новий пункт пропуску на Волині: українська та польська сторони задокументували спільні наміри ВІДЕО 3085
Новий пункт пропуску на Волині: українська та польська сторони задокументували спільні наміри

У середу, 29 березня 2023 року, на Волині приймали поважну делегацію із Люблінського воєводства, яка завітала на запрошення обговорити питання облаштування пункту пропуску «Адамчуки-Збереже».

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко на сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, область відвідали Люблінський Воєвода Лех Справка, начальник Надбужанського відділу прикордонників Яцек Щохор, заступник Маршалка Люблінського Воєводства Збігнєв Войцеховські та інші представники делегації.

Так, керівництво Волинської області та Люблінського воєводства разом оглянули ділянку кордону, де ще до карантину щороку в рамках проведення Європейських днів добросусідства облаштовували тимчасовий ПП «Адамчуки-Збереже», що неподалік оз.Світязь, для пішохідного та велосипедного перетинання кордону.

Опісля відбулась спільна нарада, під час якої кожен озвучив свої наміри щодо цього питання. Загалом, домовились, що працюватимуть над цим питанням разом.

«За результатами зустрічі задокументували спільні наміри щодо відкриття нового пункту перетину у протоколі, який долучимо до листів, що відправлять у МЗС України та Польщі та інших вищих органів влади обох держав. Як повідомив Люблінський Воєвода Лех Справка, також від воєводства підготують звернення до міністерства закордонних справ  Республіки Польща про те, що побудова цього прикордонного пункту пропуску – це спільна воля  Люблінського воєводства та Волинської області», - зазначив Юрій Погуляйко.

За словами заступника Маршалка Люблінського Воєводства Збігнєва Войцеховські, плани повоєнної відбудови України, які Польща, як член ЄС, інтегруватиме у своїх діяльності, включають розширення  та розбудову транспортної інфраструктури (в тому числі прикордонних пунктів пропуску) між Україною та ЄС. Відтак, були озвучені плани, які мають намір втілити у життя після завершення війни.

На Волинь завітав Люблінський Воєвода
На Волинь завітав Люблінський Воєвода

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024