стрічка

У Почаєві ПЦУ створює свій монастир

28 Березня 2023, 19:13
У Почаєві ПЦУ створює свій монастир 3465
У Почаєві ПЦУ створює свій монастир

Синод ПЦУ вирішив утворити релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська Лавра». У цей час сама Лавра перебуває в оренді в УПЦ Московського патріархату.  

Про це стало відомо 28 березня на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви (ПЦУ), яке відбулося в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі – інформує пресслужба ПЦУ на офіційному сайті.

Під час засідання стало відомо, що у складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України утворили релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», священноархімандритом якої затвердили митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора.

Також утворили монастирі у Дрогобицько-Самбірській та Чернігівській єпархіях, призначивши відповідних керівників. Внесли зміни до статуту монастиря в Чернігівській єпархії у зв’язку зі зміною назви. Також затвердили керівників чотирьох монастирів у Волинській єпархії.

Читайте також: Епіфаній призначив священника із Сокола настоятелем нового чоловічого монастиря

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024