стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 26 березня

26 Березня 2023, 18:21
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 26 березня 2462
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 26 березня

Хроніка 396 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Оперативна інформація станом на 18 годину 26 березня щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває триста дев’яносто шоста доба збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Протягом доби противник завдав 1 ракетного та 16 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України, адже російська федерація надалі використовує тактику терору.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них, завдяки професійним і злагодженим діям, нашими захисниками відбито понад 50 ворожих атак.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Нововасилівка, Бачівськ, Атинське, Волфине, Миропільське, Покровка, Попівка Сумської області, а також Тимофіївка, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Глибоке, Гатище, Колодязне, Дворічна, Западне і Кам’янка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Синьківка та Веселе. Здійснив артилерійські обстріли по районах Куп’янська Харківської області; Макіївки, Невського, Діброви, Білогорівки Луганської області, а також Колодязів, Лимана і Виїмки на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також в районі Іванівського Донецької області. Обстріляв населені пункти Васюківка, Бондарне, Залізнянське, Міньківка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка. Успіху не мав. Численних ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Нетайлове, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог обстріляв райони Новомихайлівки, Вугледара та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонні дії. Здійснив обстріли населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Новоданилівка, Новоандріївка Запорізької області та Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Берислав, Веселе, Козацьке, Миколаївка, Львове, Антонівка, Благовіщенське і Дніпровське Херсонської області.

Російські загарбники продовжують зазнавати величезних втрат. Це змушує їх облаштовувувати свої шпиталі на території цивільних медичних закладів.

Так, в населеному пункті Нововасилівка Приазовського району Запорізької області російські окупаційні війська використовують місцеву лікарню, як шпиталь. Станом на 25 березня в ній проходить лікування близько 200 поранених російських загарбників. Цивільному населенню заборонено доступ до лікувального закладу.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження противника, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів ворога.

У Високопільській громаді на Херсонщині на російській вибухівці підірвалися двоє мирних людей

Джерело: Херсонська ОВА

У полі поблизу села Іванівка двоє чоловіків, 24 та 18 років, натрапили на російську міну. Вона здетонувала, через вибух місцеві жителі дістали тяжкі поранення.

 

Один постраждалий втратив обидві ноги, інший отримав поранення грудної клітини та мінно-вибухові травми. Обох шпиталізували до лікарні у Кривому Розі.

Росіяни чотири рази вдарили по Авдіївці

Джерело: Суспільне

Зранку 26 березня військові РФ чотири рази вдарили авіацією по Авдіївці — влучили на територію коксохімічного заводу та тричі вдарили по центральній частині міста. Загиблих та поранених немає, повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Окупанти обстріляли Донеччину: загинули люди, пошкоджено житлові будинки 

Джерело: Донецька ОВА

Близько півночі росіяни завдали ракетного удару по  Краматорську – поцілили у промислову зону. За оперативною інформацією, минулося без жертв.

На Донецькому напрямку вночі та зранку тривають інтенсивні обстріли Авдіївки з артилерії та Градів, у тому числі, касетними боєприпасами. Снаряди влучили по території 4 вулиць та АКХЗ. У Курахівській громаді пошкоджено дві 2-поверхівки у Гострому та приватний будинок у Кураховому.

На Горлівському напрямку одна людина загинула у місті Часів Яр, ще одна – у Північному Торецької громади. У Костянтинівській громаді пошкоджено 2 дачні будинки у Костянтинівці та декілька будинків у Предтечиному.

На Лисичанському напрямку у Званівській громаді пошкоджено 15 будинків у Званівці і 5 будинків у Переїзному. У Сіверську пошкоджено будівлю залізничного вокзалу та декілька прилеглих приватних будинків.

 

Всього за добу росіяни вбили 2 жителів Донеччини, поранили ще 1. Докладніше дивіться на інфографіці.

На Харківщині 70-річний чоловік підірвався на вибуховому пристрої

Джерело: Харківська ОВА

Вчора в селі Шестакове Чугуївського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний чоловік 70 років. Від отриманих травм, на жаль, загинув.

За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили близько 4,5 га території та знешкодили 149 вибухонебезпечних предметів.

Окупанти обстріляли Харківщину

Джерело: Харківська ОВА

Минулої доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

Зокрема, під вогнем окупантів перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілеча та інші міста і села.

Внаслідок танкового обстрілу с. Тимофіївка Богодухівського району знищено житловий будинок та господарчі споруди, ще 2 будинки пошкоджено. 

Через обстріли Вовчанська з РСЗВ також пошкоджено житлові будинки.

Росіяни тричі обстріляли житлові квартали Херсона

Джерело: Херсонська ОВА

Російські загарбники 49 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 210 снаряд з мінометів, артилерії, танків, безпілотників та авіації.

Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли тричі. У місті пошкоджено пункт видачі гуманітарної допомоги, приватні та багатоквартирні будинки.

 

Минулої доби через російську агресію 9 жителів Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

На Харківщині виявили тіла ще двох внаслідок російської агресії

Джерело: Укрінформ

У Харківській області поліція вилучила тіла двох мешканців Ізюмського району, які загинули внаслідок російської агресії.

Муміфіковані останки невстановлених цивільних знайшли біля ферми на території села. Працівники Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області провели огляд місця події та вилучили тіла, які направили на судово-медичну експертизу з метою їх ідентифікації та встановлення причини смерті.

За попередніми даними, жителі села Сулигівка Ізюмського району померли навесні 2022 року під час авіаційного бомбардування збройними силами рф, зазначають у поліції.

Росіяни безпілотником вдарили по Дніпропетровщині

Джерело: Дніпропетровська ОВА

Російські окупанти вночі вдарили по Нікополю безпілотником. На щастя, з місцевих ніхто не постраждав. Наслідки атаки уточнюються.

В інших районах області вночі було спокійно.

Російське вторгнення: ситуація станом на ранок 26 березня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася триста дев’яносто шоста доба російського повномасштабного вторгнення.

Протягом минулої доби окупанти завдали 34 авіаційних та 4 ракетних удари,  здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

Високою залишається ймовірність завдання росією ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

Противник надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них наші воїни відбили понад  85 атак загарбників.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Нововасилівка, Українське та Бачівськ Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Нескучне, Вовчанськ, Вільча і Красне Перше на Харківщині.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки, Креміннох, Білогорівки та Виїмки. Вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Піщане, Дворічна,  Куп’янськ і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині, а також Виїмка та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також в районах Богданівки і Предтечиного. Обстріляв населені пункти Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Костянтинівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Сєверне, Тоненьке, Нетайлове, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести обороні дії. Здійснює обстріли населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове на Запоріжжі та Херсон, Козацьке, Львове, Іванівка, Комишани і Кізомис Херсонської області.

В Бердянську Запорізької області російська окупаційна так звана “адміністрація” видала розпорядження місцевим жителям до 1 квітня отримати в міській комендатурі перепустки для переміщення по тимчасово зайнятих територіях Запорізької області. Але при умові успішного проходження фільтрації.

Перепустки видаватимуться окремо на людей та на транспортні засоби.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження загарбників. Також наші захисники збили ворожі БпЛА типу “Орлан-10” та “Суперкам”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили 3 пункти управління та 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024