стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 березня

25 Березня 2023, 18:48
Ситуація на фронті 3001
Ситуація на фронті

Хроніка 395 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Оперативна інформація станом на 18.00 25.03.2023 щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб

Протягом доби противник завдав 1 ракетного та 23 авіаційних ударів,  здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. 

Завдяки професійним і злагодженим діям, нашими захисниками було відбито понад 50 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Студенок, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Миропілля Сумської області, а також  Червона Зоря, Ветеринарне, Красне, Вовчанськ, Вільча, Волохівка, Землянки, Амбарне, Колодязне Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Синьківка, Кремінна, Білогорівка та Виїмка. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів, зокрема, Дворічна Харківської області; Куп’янськ, Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Виїмка і Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також в районі Предтечиного Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Васюківка, Залізнянське, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Костянтинівка, Диліївка та Дружба. 

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Тоненьке, Первомайське, Мар’їнка Донецької області. Не мав успіху. Численних ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією зіткнення, а саме: Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар, Вугледар, Велика Новосілка, Времівка, Нескучне Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести обороні дії. Здійснює обстріли населених пунктів Гуляйполе, Залізничне, Лугівське, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області; Берислав, Бургунка, Антонівка, Белозерка Херсонської області та міста Херсон. 

Російські окупанти продовжують грабувати населення на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Зокрема, в населеному пункті Красне Каховського району російські найманці активно відбирають приватні автомобілі з причепами та вантажівки, в які завантажують награбоване майно місцевих мешканців.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Російські війська обстріляли Часів Яр на Донеччині – загинув чоловік

Джерело: Суспільне

25 березня пообіді російські війська обстріляли Часів Яр на Донеччині. Загинув чоловік. Про це Суспільному повідомив начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус.

«Руйнувань у міст багато. Загинув чоловік, який їхав на велосипеді. Поранених немає. Обстріли у місті та довкола нього не зупиняються», – зазначив Чаус.

За його словами, від початку доби місто було РСЗВ «Град», артилерії. Російські військові використовували фосфорні заряди.

Він додав, що 24 березня внаслідок обстрілів міста загиблих не було. 23 березня в наслідок обстрілу загинула одна людина.

 

Близько 200 людей залишаються на деокупованій Луганщині

Джерело: Луганська ОВА

Майже дві сотні мирних жителів залишаються у звільнених селищах Луганщини, повідомив виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов на черговому засіданні обласного координаційного штабу з питань деокупованих територій Луганської області.

Він зазначив, що евакуація людей з населених пунктів має продовжуватися. Водночас відвідати деокуповані населені пункти можна буде виключно за перепустками, виданими Луганською обласною військовою адміністрацією.

200 разів обстріляла армія РФ Запорізьку область за дві доби: одна людина дістала поранень

Джерело: ГУ Нацполіції у Запорізькій області.

За минулі дві доби російські військові завдали 200 ударів по території Запорізької області. Одна людина дістала поранень. Руйнувань зазнали будинки мирних жителів Пологівського та Василівського районів. Російські війська обстрілювали зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, застосували БПЛА.

Внаслідок вогневої атаки росіян осколкові поранення дістав 66-річний мешканець села Кам’янське, його госпіталізовано до лікарні. Руйнувань зазнали господарські будівлі та подвір’я мирних жителів Пологівського та Василівського районів.

Прикордонники на Луганщині знищили російську вантажівку та щонайменше чотирьох військових рф

Джерело: пресслужба Державної прикордонної служби.

За допомогою аеророзвідки та мінометного розрахунку прикордонники ліквідували групу російської піхоти 

Оператори безпілотника виявили локацію військових РФ, які, облаштувались на території фермерського господарства в Луганській області, зазначили у ДПСУ.

 

«Саме по тій місцині й здійснили вогневий наліт прикордонники-мінометники. Обстрілом знищено вантажний автомобіль та щонайменше четверо окупантів», — повідомили прикордонники.

За минулу добу військові РФ обстріляли 15 населених пунктів Запорізької області

Джерело: Запорізька ОВА.

Протягом минулої доби, 24 березня, російські військові обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 15 населених пунктів Запорізької області.

Армія РФ обстріляла цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів: Гуляйполе, Чарівне, Кам'янське, Червоне, Оріхів, Залізничне, Ольгівське, Преображенка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Малинівка, Новоданилівка, Білогір'я, Малі Щербаки, Степове.

Надійшло 20 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ.

На Донеччині від обстрілів загинули двоє людей, ще троє отримали поранення

Джерело: начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Протягом 24 березня на Донеччині від обстрілів російської армії загинули двоє жителів у Бахмуті та Орлівці, ще троє людей отримали поранення.

За даними Кириленка , поранені жителі в Часовому Ярі, Первомайському та Бахмуті.

Військові рф продовжують обстрілювати Чугуївський район Харківщини

Джерело: голова ОДА Павло Кириленко

Минулої доби ворог продовжував обстрілювати мирне населення та цивільну інфраструктуру прикордонних населених пунктів Харківського, Куп'янського, Ізюмського та Чугуївського районів області.

Внаслідок масованих обстрілів Чугуївського району, у Вовчанську пошкоджено щонайменше 2 житлові будинки, у смт Вільча - 4 житлові будинки, у с. Бугаївка є влучання снарядів на відкритій території. Крім того, в Чугуївському районі зруйновано інфраструктурний об'єкт.

У с. Кругляківка Куп'янського району внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок, сталася пожежа. У с. Першотравневе Ізюмського району обстрілами знищено гараж та приватний автомобіль.

На щастя, за добу постраждалих від ворожих обстрілів не було.

Російська армія завдала 67 ударів по території Херсонської області

Джерело: голова ОВА Олександр Прокудін.

24 березня російська армія з важкої артилерії та «Градів» завдала 67 ударів по території Херсонської області. Використали 601 снаряд.

Херсон обстріляли сім разів, влучили у житлові квартали, приватні та багатоквартирні будинки, медичний заклад. Внаслідок обстрілів двоє людей загинули, шестеро – поранені, йдеться в повідомленні.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.03.23

Оперативна інформація станом на 06.00 25.03.2023 щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб

Розпочалася триста дев’яносто п’ята доба російського повномасштабного вторгнення. 

Протягом минулої доби російська федерація  завдала 50 авіаційних та 11 ракетних ударів,  здійснила 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів, загинули мирні люди.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України, адже російські окупанти і надалі використовують тактику терору.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили на них 59 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань ворожих наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби противник здійснив обстріли в районах населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Студенок, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Річки і Миропілля Сумської області, а також  Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне і Тополі на Харківщині. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Синьківка, Діброва, Білогорівка і Спірне. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Западне, Куп’янськ, Піщане і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині, а також Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського та Ступочок Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк. 

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Марїнка, Новомихайлівка та Вугледар. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Водночас, обстрілював населені пункти Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове на Запоріжжі та Берислав, Тягинка, Антонівка, Білозерка, Кізомис, Широка Балка та Херсон. 

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях. Нещодавно, 22 березня, військовослужбовці федеральної служби національної гвардії російської федерації провели рейд населеним пунктом Чаплинка Херсонської області. Під час перевірки особливій увазі підлягали особисті документи громадян, транспортні засоби та мобільні телефони.

В Енергодарі Запорізької області російські окупанти організовують дітям старших класів «екскурсії» до Волгодонська, на Ростовську АЕС. 

Українська авіація за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів. 

В той же час наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та 6 безпілотних літальних апаратів противника різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024