стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 22 березня

22 Березня 2023, 20:39
Ситуація в Україні ОНОВЛЮЄТЬСЯ 5207
Ситуація в Україні

Хроніка 392 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

У Запоріжжі завершили розбір завалів багатоповерхівок після ракетного удару 

Джерело: очільник МВС Клименко. 

Загалом постраждали 34 людини: 29, зокрема три дитини, госпіталізовані. Одна людина померла в лікарні.

Армія рф тричі обстріляла Нікопольський район Дніпропетровщини

Джерело: очільник облради Микола Лукашук.

Протягом дня, 22 березня, російські військові тричі вдарили по Нікопольському району Дніпропетровщини. 

 

За словами Миколи Лукашука район атакували дронами і важкою артилерією. Під вогнем була Марганецька громада.

 

Внаслідок обстрілів там пошкоджено адмінбудівлю, два приватних підприємства, господарську споруду, електромережі і авто. Минулося без поранених.

Кількість жертв на Київщині зросла

Джерело: речниця ДСНС Вікторія Рубан у коментарі «Українській правді».

19:00

Восьмеро загиблих та семеро людей травмовано внаслідок влучання безпілотників в гуртожиток у місті Ржищів Обухівського району Київщини. Серед поранених — 11-річна дитина.

Про зростання кількості жертв унаслідок атаки дронів, випущених по цивільному об'єкту армією РФ, повідомило у ДСНС у Київській області. Станом на 18.00 22 березня, розбір завалів та пошуково-рятувальні роботи на місці події тривають. Раніше повідомлялося, що під завалами можуть залишатися 4 людей.

16:00

Кількість загиблих у результаті ворожої атаки по Київщині зросла до семи Пошуково-рятувальна група дістала тіла ще трьох людей з-під завалів гуртожитка у місті Ржищів

Росіяни обстріляли з мінометів село Архипівка на Чернігівщині

Джерело: оперативне командування «Північ».

Російські війська станом на 19:00 22 березня обстріляли прикордоння Чернігівщині. Під вогонь потрапило село Архипівка Семенівської громади.

Зокрема, з 13:08 до 13:28 військові зафіксували вісім приходів, ймовірно з міномета калібру 120 мм.

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Нагадаємо, що російські війська 21 березня обстріляли прикордонні громади Чернігівщини: Новгород-Сіверську, Семенівську й Сновську.

По прикордонню Новгород-Сіверської громади росіяни вели вогонь із самохідних артилерійських установок з району села Погар. Зафіксували 18 вибухів. Крім цього, чотири рази з безпілотників на територію цієї громади скидали вибухові заряди: о 10:37, 11:53, 14:06 (в районі села Михальчина Слобода) та о 14:19 (в районі села Грем'яч).

Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом вечір22 березня 

Джерело: Генштаб

Триває триста дев’яносто друга доба російського широкомасштабного вторгнення. 

Російська федерація продовжує збройну агресію проти України, зосередивши основні зусилля на спробах повного захоплення Донецької та Луганської областей у межах адміністративних кордонів. Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Найзапекліші бої тривають у південній і північній частині Бахмута, також ворог проводив наступальні дії на Авдіївському напрямку з метою встановлення контролю над Авдіївкою та Мар’їнкою. 

Російський агресор продовжує застосовувати звичну для нього тактику терору проти цивільного населення, обстрілює населені пункти, а також об’єкти критичної інфраструктури.

За добу противник завдав ракетного удару по Запоріжжю, внаслідок чого 2 російські ракети влучили в житловий багатоповерховий будинок, є загиблі і пораненні серед цивільних громадян. Також ворог завдав  41 авіаційний удар. Зокрема, окупанти використали 21 БпЛА типу Шахед-136 з Брянської області російської федерації, 16 з цих дронів було збито. Внаслідок ударів ворожих БпЛА, росіяни вразили територію гуртожитку фахового коледжу у Ржищеві на Київщині, є загиблі і пораненні серед цивільних громадян, а також пошкоджено об’єкт цивільної критичної інфраструктури на Житомирщині. Також загарбники здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом ударів залишається по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено. Російське керівництво продовжує використовувати інфраструктуру республіки білорусь для підготовки своїх військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Хрінівка, Михальчина Слобода Чернігівської області; Атинське, Волфине та Попівка Сумської області та Басове, Стрілеча, Глибоке і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Макіївка та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Куп’янськ і Крохмальне Харківської області; Білогорівка - Луганської, а також Колодязі та Верхньокам’янське на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує ведення наступальних дій, проте його наступальний потенціал знижується. Противник не припиняє спроб захопити місто, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Наші захисники цілодобово відбивають численні атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Богданівка та Предтечине. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них - Васюківка, Миньківка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Майорськ, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда – успіху не мав. Ворожих обстрілів зазнали зокрема, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпілське, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області, а також Гаврилівка, Берислав, Веселе, Антонівка, Дніпровське та місто Херсон.

В населеному пункті Веселе тимчасово зайнятої території Запорізької області, на території будівлі дитячого садочка російські окупаційні війська облаштували військовий шпиталь.

Російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації населення тимчасово окупованих та зайнятих територій України. Так, в населених пунктах Херсонської області російська окупаційна так звана “влада” погрожує місцевим жителям з квітня припинити виплачувати пенсію в разі відсутності російського паспорта. 

Водночас в Старобільському фаховому коледжі Луганського національного аграрного університету проводились збори викладачів, які висловлювали невдоволення щодо примусової паспортизації педагогічного складу, через вказівку окупаційного так званого «керівництва» навчального закладу до 1 червня усім працівникам коледжу отримати  паспорт громадянина російської федерації. Викладачам не дають можливості звільнитися за власним бажанням. Окупантами було вжито заходів щодо силового розгону та припинення зборів.  

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів .

СБУ викрила на Хмельниччині ворожу ботоферму, через яку «розганяли» фейки про війну в Україні

Джерело: СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки ліквідували прокремлівську ботоферму у Хмельницькій області. Понад дві тисячі ботів «розганяли» дезінформацію про ситуацію на фронті і закликали українців ухилятися від мобілізації. Також проросійський осередок займався дискредитацією військово-політичного керівництва та підрозділів Сил оборони нашої держави. 

За оперативною інформацією, основними «замовниками послуг» ботоферми були представники спецслужб країни-агресора. Вони купували фальшиві акаунти і використовували їх в популярних соцмережах начебто від імені пересічних українців. Через проведення інформаційних диверсій агресор намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку у західних регіонах України. 

Як встановила СБУ, протиправну діяльність організував мешканець Кам’янця-Подільського, колишній міліціонер. Апаратно-програмний комплекс для «вирощування» ботів він розмістив у власній квартирі в одному зі спальних районів міста. Спеціалізоване обладнання дозволяло йому щодня реєструвати сотні анонімних облікових записів. Оплату за «оренду» фейкових акаунтів отримував через російські електронні платіжні системи. Під час обшуків за адресою проживання фігуранта виявили: 

  •  комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності; 
  •  сотні SIM-карт операторів мобільного зв’язку; 
  •  спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення. 

Наразі вилучену техніку направлено на експертизу. Зловмиснику планується повідомити про підозру за ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку).

Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Заходи проводили спільно з кіберполіцією за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

У Херсонській області на ворожій міні підірвався цивільний чоловік

Джерело: Херсонська ОВА

Поблизу Великої Олександрівки на російській міні підірвався чоловік.

Черговий трагічний випадок стався у лісосмузі за селом. 48-річний постраждалий втратив частину ноги. Травмованого шпиталізували.

Відомо про одну загиблу людину внаслідок обстрілу Запоріжжя

Джерело: секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв

На жаль, одна постраждала людина, яка перебувала у важкому стані, загинула.

За оновленою інформацією, зараз у лікарнях знаходиться 25 людей. 3 людини  -  у важкому стані, 19 - у середньому, 3 - у легкому (з них двоє дітей).

Зеленський приїхав на Бахмутський напрямок

Джерело: Президент України та ОП

Сьогодні Володимир Зеленський знаходиться на Бахмутському напрямку. Там він нагородив військових та відвідав воїнів в одній із лікарень.

«Ми обговорили поточну ситуацію. Бахмут стоїть. Сили оборони тримають місто», - зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 

Зеленський на Донеччині
Зеленський на Донеччині

Внаслідок удару по багатоповерхівці у Запоріжжі постраждали щонайменше 18 людей, серед них двоє дітей

Джерело: секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв

Під обстріл потрапили два дев’ятиповерхових будинки з мирними людьми. На цей час відомо про 18 постраждалих (з них двоє дітей 7 та 9 років). 11 дорослих госпіталізовано (з них четверо знаходиться у важкому стані, семеро - у середньому). Ще п‘ятеро людей отримали медичну допомогу на місці прильоту. Дітей зараз везуть до медичних закладів.

Інформація щодо масштабів руйнування уточнюється.

На місці працюють рятувальники ДСНС та міської аварійно-рятувальної служби, медики, психологи, працівники соцзахисту, волонтери, міська асоціація шелтерів. Розгорнуто намет від міської ради, відкрито найближчі ТІци. Під’їхали комунальні автобуси. 

Удар по Запоріжжю
Удар по Запоріжжю

Російська ракета влучила в багатоповерховий будинок у Запоріжжі

Джерело: Президент України

«Росія зі звірячою жорстокістю обстрілює місто. Влучання по житлових кварталах, де мешкають звичайні люди, діти. Країна-терорист прагне знищити наші міста, нашу державу, наших людей. Це не повинно стати «просто звичайним днем» в Україні, будь-де іще в Європі чи світі. Треба більше єдності і рішучості світу, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя», - написав Зеленський.

Тюремні строки отримали четверо організаторів псевдореферендуму на Херсонщині

Джерело: СБУ

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще чотирьох організаторів незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

На початку повномасштабного вторгнення вони перейшли на бік ворога та запропонували свою допомогу у проведенні фейкового плебісциту.

Співробітники СБУ затримали колаборантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Бериславському районі.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання у виді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років.

Доведено, що саме ці зловмисники закликали місцевих жителів «проголосувати» за приєднання регіону до складу рф.

Для цього вони у супроводі озброєних окупантів обходили приватні домоволодіння і вимагали від людей поставити «необхідну» позначку в «бюлетенях».

У разі відмови – застосовували психологічний тиск та погрожували ув’язненням.

За матеріалами Служби безпеки, суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Розслідування проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Колаборанти з Херсонщини
Колаборанти з Херсонщини

Росіяни обстрілюють Запоріжжя

Джерело: ОП

Під ворожим вогнем - житлові будинки, також острів Хортиця.

В окупованому Криму по радіо запустили звернення з інструкціями на випадок надвичайної ситуації

Джерело: Цензор з посиланням на російські змі

На радіостанціях окупованого Криму транслювали "термінове звернення" з інструкціями про те, як діяти в разі надзвичайної ситуації. 

У зверненні жіночий голос розповідає, що в разі оголошення тривоги треба вирушити в укриття, а також мати тривожну валізу та запас пального для автомобіля.

Окупанти заявили, що це - злам.

"У Криму зламали потоки кількох радіостанцій, йде відключення передавачів", - повідомив окупаційний "радник глави Криму" Олег Крючков. 

СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по школі в Краматорську

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки затримала ворожого інформатора, який збирав розвіддані про локації Сил оборони та коригував російські обстріли соціальних установ на Донеччині.

СБУ встановила, що саме за його наводкою окупанти завдали ракетного удару по школі в Краматорську 5 березня цього року. Крім того, він розвідував бойові позиції підрозділів ЗСУ у прифронтових районах області.

Його кураторів особливо цікавили координати розташування далекобійного іноземного озброєння українських військ. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника під час виконання ним ворожого розвідувального завдання.

За даними слідства, поплічником загарбників виявився працівник заводу у Краматорську. На початку березня цього року російська спецслужба дистанційно залучила його до негласної співпраці. Зібрану розвідінформацію він надсилав «зв’язковому» агенту.

Під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для передачі даних агресору.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності.

Затримання ворожого коригувальника
Затримання ворожого коригувальника

Серед загиблих – водій «швидкої»: подробиці атаки Київської області дронами

Джерело: Київська обласна прокуратура

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, вночі 22 березня 2023 року армія РФ вкотре атакувала Київщину безпілотними літальними апаратами. Ворожі дрони влучили у гуртожитки в Обухівському районі. Внаслідок влучання зруйновано верхні поверхи будівель, сталося займання. 

У результаті атаки 3 людей загинуло, у тому числі водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик. За попередніми даними, до медичного закладу госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина.

Триває пошук цивільних осіб, які можуть знаходитися під завалами. 

Наразі на місці працюють прокурори та слідчі, які фіксують злочин армії країни-агресора, а також рятувальники. 

Наслідки атаки БПЛА на Київщині
Наслідки атаки БПЛА на Київщині

Минулої доби Харківщина була під вогнем ствольної артилерії, РСЗВ, танків та мінометів 

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Ворог продовжує тероризувати мирне населення Харківщини та нищити цивільну інфраструктуру. 

Минулої доби під вогнем ствольної артилерії, РСЗВ, танків та мінометів окупантів були Куп'янськ, Вовчанськ, Великий Бурлук, Стрілеча, Дворічна та інші прикордонні населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджено будівлі пожежно-рятувальної частини та щонайменше  3 житлові будинки. 

На щастя, за минулу добу серед цивільного населення ніхто не постраждав.

В області триває гуманітарне розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили більше 5 га території та знешкодили 47 вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення ворог не полишає спроб зламати нашу оборону. Але наші захисники надійно утримують свої позиції та дають окупантам рішучу відсіч.

На Київщині частково зруйновані два гуртожитки та навчальний корпус ліцею: подробиці атаки дронів

Джерело: ДСНС

Вночі 22 березня у м. Ржищів Київської області внаслідок ворожої атаки частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. О 06:50 пожежі ліквідовано на площі 330 кв.м. 

Станом на 07:00 загинуло 3 особи, травмовано 2 особи та врятовано 1 особу. 

Ймовірно, під завалами перебуває 4 особи.

На місці події залучено 111 осіб та 28 од. техніки, з них від ДСНС -  95 осіб та 20 од. техніки, в тому числі Мобільний рятувальний центр швидкого реагування та 2 кінологічні розрахунки.

На місці події працює мобільно-оперативна група. 

Розбір завалів та пошуково-рятувальні роботи тривають.

Наслідки атаки БПЛА на Київщині
Наслідки атаки БПЛА на Київщині

Наслідки атаки БПЛА на Київщині
Наслідки атаки БПЛА на Київщині

За добу російські загарбники 47 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини

Джерело: Херсонська ОВА 

Випустили 248 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та безпілотників.

Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли 8 разів. У місті пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки. 

Минулої доби на Херсонщині через російські обстріли 2 людини отримали поранення.

Оперативна обстановка на Донеччині

Джерело: Донецька ОВА

На Донецькому напрямку одна людина загинула і одна поранена у Красногорівці Мар’їнської громади. В Очеретинській громаді поранено 1 людину в Степовому, пошкоджено 1 будинок у Ласточкиному і 1 у Нетайловому. У Курахівській громаді пошкоджено 6 будинків в Острівському і 2 у Гірнику.

На Горлівському напрямку у Часовоярській громаді загинуло 2 людини, 1 поранена. Ще 1 людина загинула у Бахмуті. У Костянтинівській громаді пошкоджено 3 будинки у Предтечиному та 1 будинок у Стінках. Зафіксовано обстріли Міньківки, Васюківки і Роздолівки Соледарської громади.

На Лисичанському напрямку у Сіверську пошкоджено адміністративну та промислову будівлю підприємства – без жертв.

 

Всього за добу росіяни вбили 4 жителів Донеччини, поранили ще 5.

Наслідки обстрілу Донеччини
Наслідки обстрілу Донеччини

На Житомирщині безпілотник влучив в об'єкт інфраструктури

Джерело: голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко

Сьогодні вночі під час атаки дронів три безпілотники ворога було збито підрозділами протиповітряної оборони. 

Пошкодження зазнав один з об'єктів інфраструктури області. 

Жертв і постраждалих від цього інциденту немає.

У Київській області «Шахед» пошкодив цивільний об'єкт, є загиблі

Джерело: Київська обласна військова адміністрація

Наразі відомо про 3 загиблих і 7 поранених. Інформація уточнюється.

На місці працюють підрозділи ДСНС, Національної поліції та відповідні екстрені служби. Постраждалим надається необхідна допомога.

Станом на 05:50 пожежу локалізовано. На місці працюють рятувальники.

Вночі окупанти атакували Україну дронами-камікадзе

Джерело: Повітряні Сили ЗСУ

У ніч на 23 березня 2023 року близько 23.30 російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу «Shahed- 136/131».

Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку (Брянська область рф).

Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України знищено 16 із 21  ударних БпЛА, переважно в зоні відповідальності повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України.

Росіяни випустили три ракети по Одесі: одна з них влучила у будівлю монастиря УПЦ МП, є постраждалі

Джерело: ОК Південь

Увечері 21 березня ворог наніс ракетний удар по Одесі.
Було випущено три керовані авіаційні ракети класу "повітря-поверхня" X-59 винищувачами Су-35 з напрямку Чорного моря.
2 ракети збито силами ППО.
 
Одна ракета влучила у 3-х поверхову будівлю монастиря УПЦ Московського патріархату.
Внаслідок ракетного удару постраждали чотири людини. Троє з них отримали легкі поранення вибуховою хвилею.
 
Одна людина госпіталізована.

Ракетний удар по Одещині
Ракетний удар по Одещині

Ракетний удар по Одещині
Ракетний удар по Одещині

Ракетний удар по Одещині
Ракетний удар по Одещині

Втрати ворога від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Втрати ворога
Втрати ворога

 

Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом ранок 22 березня 

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Розпочалася триста дев’яносто друга доба російського широкомасштабного вторгнення.
Російська федерація продовжує збройну агресію проти України, не полишає намірів щодо повної окупації Донецької та Луганської областей. Противник веде наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, на інших - обороняється. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 114 ворожих атак на східній ділянці фронту.
 
Російський агресор не перестає ігнорувати закони і звичаї війни, обстрілює населені пункти, а також об’єкти критичної інфраструктури.
За минулу добу окупанти завдали 10 ракетних та 32 авіаційних удари, а також здійснили 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах.
 
Загроза завдання ударів залишається по всій території України . Так, цієї ночі, 22 березня, противник завдав чергового масованого авіаційного удару БпЛА «Шахед-136». За попередньою інформацією, 16 дронів із 21 запущеного ворогом було знищено нашими захисниками.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено. Вище керівництво республіки білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації, надає свою інфраструктуру для підготовки підрозділів противника. Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом минулої доби здійснив обстріли районів населених пунктів Хрінівка і Михальчина Слобода Чернігівської області; Атинське, Іскрисківщина, Волфине, Павлівка, Басівка, Юнаківка і Попівка на Сумщині та Басове, Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ і Великий Бурлук Харківської області.
 
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Білогорівка та Веселе. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Красне Перше, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське і Білогорівка - Луганської, а також Торське, Спірне та Федорівка на Донеччині.
 
На Бахмутському напрямку ворог продовжує ведення наступальних дій, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Наші захисники цілодобово відбивали численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Кліщіївка та Майорськ. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.
 
На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Красногорівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди – успіху не мав. Майже 20 невдалих спроб наступу було здійснено ворогом в районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали Ласточкине, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар на Донеччині.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське - Запорізької, а також Херсон, Берислав, Понятівка, Дар'ївка та Антонівка.
 
Протягом минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів. В тойже час, наші захисники збили 15 ворожих БпЛА різних типів, а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59.
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси, радіолокаційну станцію та один інший важливий об’єкт противника.
Коментар