стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 16 березня

16 Березня 2023, 22:18
Ситуація в Україні 16 березня ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3167
Ситуація в Україні 16 березня

Хроніка 386 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Підсумкове звернення Зеленського

Колишню викладачку та науковицю Херсонського державного аграрно-економічного університету підозрюють у пособництві країні-агресору

Джерело: Херсонська ОВА

За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана обійняла посаду так званого «ректора» вишу, коли ним керували російські окупанти.

Вона організовувала освітній процес за стандартами рф, проводила набір персоналу та абітурієнтів, брала  участь у заході «Волонтери zа росію». Також допомогла розмістити в університеті виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму, про що публічно говорила у російських ЗМІ.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури, колишній доцентці кафедри Херсонського державного аграрно-економічного університету заочно повідомили про підозру за фактом пособництво державі-агресору.

Триває досудове розслідування.

Під Бахмутом прикордонники відбили три ворожі атаки: дев′ятьох окупантів ліквідували, 17 – поранили

Джерело: ДПСУ

Бої йшли у промисловій зоні одного з підприємств. Прикодонники відбивали атаки окупантів зі стрілецької зброї та гранат, а вогонь мінометників не дозволив окупантам підтягувати резерви.

Працювала й прикордонна аеророзвідка яка корегувала вогонь артилерії ЗСУ по окупантах.

Ворог вдарив важкою артилерією по Дніпропетровщині

Джерело: голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

Нищівні снаряди влучили по Марганецькій громаді Нікопольського району. По Великомихайлiвськiй громадi Синельниківського району агресор вдарив з РСЗВ.

Попередньо, минулося без загиблих та постраждалих.

«Щодо наслідків атак – їх нині уточнюють рятувальники. Вони ще обстежують території, де сталися «прильоти»», – станом на 19:43 повідомляє голова ОВА.

Рашисти обстріляли Донеччину: одна людина загинула, семеро – поранені

Джерело: Офіс Генпрокурора

Окупаційні війська РФ вкотре обстріляли Костянтинівку і селища Північне та Південне міста Торецьк з артилерії та реактивних систем залпового вогню «Ураган».

Від снаряду держави-агресора у Південному загинула 50-річна жінка, а у Північному зазнав поранень 40-річний чоловік. 

У Костянтинівці внаслідок обстрілу залізничного вокзалу, ринку та приватних будинків шестеро цивільних, серед яких громадянин Польщі, отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Уламками снарядів пошкодили понад 30 домоволодінь, газові труби, автомобілі та господарські споруди.

російські окупанти атакували медзаклад у Херсоні 

Джерело: Херсонська ОВА

За оперативною інформацією, ворог завдав ударів по території медзакладу з безпілотників. Через ворожу атаку пошкоджені транспортні засоби та будівлі поряд.

Попередньо, пацієнти та медики не постраждали.

Ситуація на фронті

Джерело: Генштаб ЗСУ

За добу противник завдав два ракетні та 16 авіаційних ударів, а також здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається вірогідність ракетних ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом доби ворог обстріляв райони населених пунктів Берилівка, Тимоновичі Чернігівської області; Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області; Леміщине, Козача Лопань, Глибоке, Гатище, Бударки, Амбарне, Кам’янка та Западне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області, а також Невське і Білогорівка - Луганської.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки противника в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Іванівського та Григорівки. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Григорівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Майорськ, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Кам’янки, Авдіївки, Невельського та Мар’їнки. Продовжує підготовку до відновлення наступу на Вугледар. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Водяне, Невельське, Нетайлове, Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам’янське та Запоріжжя; Золота Балка, Берислав, Веселе, Іванівка, Інгулець, Антонівка, Зеленівка, Зимівник та Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Росія продовжує вивозити з України награбоване зерно. В місті Бердянськ Запорізької області, з акваторії морського порту, ворог транспортував буксирами російської самохідної баржі пшеницю.

Триває примусова паспортизація населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Так, в місті Токмак, російська окупаційна так звана влада, разом з представниками російської фсб, погрожує місцевим громадянам України, які відмовилися від отримання паспортів громадян російської федерації, вивезенням їхніх дітей до східних регіонів росії. Самих батьків погрожують вивезти до Василівки Запорізької області. 

Протягом доби Авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, дві радіолокаційні станції, а також склад пально-мастильних матеріалів ворога.

Ще три схеми ухилення від мобілізації нейтралізували в регіонах України

Джерело: СБУ

У ході слідчо-оперативних дій на території декількох областей України СБУ повідомила про підозру п’ятьом організаторам оборудок. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави.

Вартість таких «послуг» становила до дев′яти тисяч доларів.

Так у Києві співробітники СБУ спільно з ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку. Для реалізації злочинного механізму він використовував свої зв’язки в Територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

У Закарпатській області викрили двох жителів Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Зловмисники планували перевозити своїх «клієнтів» поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

На Львівщині затримали трьох ділків, які пропонували «ухилянтам» втекти за кордон як водії міжнародних перевезень. 

Наразі всім фігурантам повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

По обіді російські війська двічі обстріляли Старикове на Сумщині

Джерело: Оперативне командування «Північ»

Орієнтовно 40 приходів у проміжку з 12:40 до 15:15 з міномету завдав ворог по Стариковому.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Очолив створену окупантами "сільську адміністрацію" на окупованій Херсонщині – чоловіку повідомлено про підозру у держзраді

Джерело: Закарпатська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування мешканцю Херсонщини повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що в період квітня-червня 2022 року чоловік прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації рф та обійняв псевдопосаду старости так званої сільської адміністрації с. Гладківка. Підтримуючи дії рф щодо окупації території України, підозрюваний розпочав здійснення управлінської діяльності на Херсонщині та надавав допомогу у веденні підривної діяльності проти України.

До тимчасової окупації російськими військовими населеного пункту чоловік працював там вчителем у загальноосвітній школі. Раніше також був депутатом Гладківської сільської ради від радикальної проросійської партії.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

мешканцю Херсонщини повідомлено про підозру у державній зраді
мешканцю Херсонщини повідомлено про підозру у державній зраді

В Одесі СБУ затримала ворожого інформатора, який коригував ракетні удари по місту

Джерело: Служба безпеки України

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного поплічника рашистів в Одеській області.

Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони та стратегічно важливі об’єкти транспортної інфраструктури на території регіону.

Крім цього, ворожий інформатор фіксував «результати» російських повітряних атак та надсилав їх ворогу для подальшого коригування повторних ударів по Одесі.

Отримані відомості він передавав окремим рашистським «військовим кореспондентам», які, в свою чергу, інформували щодо зібраних ним відомостей представників спецслужб держави-агресора.

Для комунікації використовували анонімний чат у забороненій соцмережі «Вконтакте».

Щоб зібрати розвідінформацію зловмисник їздив по області та фотографував українські об’єкти.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника на спробі поширити закриті відомості.

За даними слідства, фігурантом є місцевий мешканець, який підтримує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини рашистів.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено комп’ютер із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу ˗ тримання під вартою.

Ворог нарощує присутність у Чорному морі

Джерело: ОК Південь

Досить нетипова кількість корабельного угруповання в 21 одиницю може бути пов'язана і з демонстрацією панування в морі – реакція на намір США направити корабль для пошукової операції після повітряного інциденту.
 
Також не виключено і проведення пошукової операції самими росіянами.
 
Водночас, наявність на службі 5 ракетоносіїв, 2 з яких підводні, на тлі регулярної активності ворожої авіації, надзвичайно підвищує ракетну небезпеку. Загальна кількість "Калібрів" може сягати 32.

На сході України збили модернізований і озброєний китайський БПЛА

Джерело: CNN

У ніч на 11 березня у Донецькій області українські захисники збили виготовлений у Китаї модернізований дрон Mugin-5. Компанія-виробник підтвердила інформацію, назвавши інцидент "дуже сумним".

Служба безпеки України близько 2:00 підняла по тривозі військові частини, які базуються поблизу Слов’янську, через запуск безпілотника. Бійці 111-ї бригади ЗСУ почули над головою дрон і відкрили по ньому вогонь з автоматів АК-47.

Українські військові показали уламки БПЛА журналістам. Встановлено, що ним виявився дрон Mugin-5, виготовлений китайським виробником у портовому місті Сямень. Інколи технічні блогери називають Mugin-5 “дронам Alibaba”, бо їх можна купити за 15 тисяч доларів на китайських сайтах, включаючи Alibaba і Taobao.

Офіцер британської армії у відставці та фахівець з дронів Кріс Лінкольн-Джонс зазначив, що озброєний комерційний дрон не мав камери. Тобто його не можна було використовувати для спостереження, через що він схожий на “німу бомбу”.

“Цей конкретний дрон, який ми розглядали, був би набагато ефективнішим, якби в ньому була пристойна камера”, — сказав він.

Експерти вважають, що безпілотник був модернізований. Зокрема на ньому був виготовлений із 3D-друкованих компонентів спусковий механізм бомби.

У ніч на 11 березня у Донецькій області українські захисники збили виготовлений у Китаї модернізований дрон
У ніч на 11 березня у Донецькій області українські захисники збили виготовлений у Китаї модернізований дрон

Повідомили про підозру командиру взводу, який побив солдата на Житомирщині

Джерело: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень командиру взводу однієї з військових частин Житомирщини. Молодший лейтенант побив солдата-строковика в навчальному центрі.

«Виховна бесіда» із солдатом відбулась начебто, за те, що той був напідпитку. Офіцер побив його руками та ногами, солдат отримав легкі тілесні ушкодження.

Після оприлюднення відео з побиттям у мережі Інтернет, ДБР порушило кримінальне провадження. Військовий визнав свою провину.

Наразі, молодшому лейтенанту повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Командира відсторонено від посади на час розслідування.

Йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

 

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Російські загарбники офіційно визнали повне знищення Попасної на Луганщині

Джерело: Луганська ОВА

Попасну окупанти не враховують вже офіційно – населеного пункту немає серед міських та муніципальних округів, у так званій «лнр» вимагають швидко відмовлятися від громадянства України.
 
У так званій «лнр» уведені в дію «закони» «Про адміністративно-територіальний устрій» та «Про утворення на території «лнр» міських та муніципальних округів».
Зокрема, ухвалені 11 міських та 17 муніципальних округів (районів). В жодному з переліків немає Попасної.
Якщо раніше окупанти тільки казали про недоцільність відновлення міста, яке самі ж і зруйнували, то днями своє рішення вони закріпили на законодавчому рівні.
 
Населені пункти колишнього району підпорядкували найближчим містам. Можна вважати, що хоч одну свою обіцянку росіяни виконали.
 
Стають жорсткішими вимоги загарбників при влаштуванні на роботу, зокрема, до державних і муніципальних органів, та оформленні соціальних виплат. Вони все частіше вимагають, крім паспорта рф, ще й припинення українського громадянства.
До того ж, держдума рф ухвалила законопроект, згідно з яким пропонується вважати припиненим українське громадянство з дня подання заяви про вихід із нього.
 
Водночас громадяни зобов'язуються утриматися від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання українського паспорта та інших документів, що засвідчують це громадянство.
 
Росіяни продовжують використовувати цивільних у якості «живого щита». Як і раніше, техніку вони розміщують поруч з відділеннями лікарень та школами. Так само, як й особовий склад.
Засоби ППО ворога також можна помітити посеред житлових кварталів міст.

СБУ викрила агентурну групу військової розвідки рф, яка «зливала» ворогу позиції Сил оборони під Бахмутом

Джерело: Служба безпеки України

Контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ) у результаті спецоперації на Донеччині.

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

За вказівкою агресора вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку.

У «зоні особливої уваги» ворога були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій у районі Бахмута.

Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Контррозвідники СБУ затримали обох російських агенток під час виконання ними розвідувального завдання.

За даними слідства, вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки.

Встановлено, що вербування агенток він здійснював через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу зс рф, до складу якого входить син однієї з фігуранток.

У разі захоплення регіону агресор «гарантував» своїм поплічницям «керівні посади» в місцевій окупаційній адміністрації.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисниць виявлено мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським «куратором».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили одній із затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), іншій – за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України).

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності російської агентури.

Затримання агентурної групи
Затримання агентурної групи

Оперативна ситуація на Донеччині станом на ранок 

Джерело: Донецька ОВА

Протягом дня росіяни вели інтенсивний вогонь по Костянтинівці: обстріляли місто з Торнадо-С та Ураганів. 

Поранено 6 людей, пошкоджено школу, 5 багатоповерхівок, 20 приватних будинків і 11 цивільних автівок. 

Обстріл Донеччини
Обстріл Донеччини

Українські оборонці фіксують у Чорному морі нетипову активність росіян

Джерело: керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону 

Ворог вивів 20 кораблів і дуже багато одиниць допоміжного флоту, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний. Загальний залп - 28 ракет. 

Усі кораблі розосереджені, тож можливо, росіяни хочуть знайти уламки американського безпілотника, про що вони говорили раніше.

Зруйновано житлові будинки та об'єкти інфраструктури: Харківщина зазнала ворожих обстрілів

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Минулої доби російські окупанти обстріляли м. Харків та прикордонні населені пункти Чугуївського, Куп'янського, Харківського та Богодухівського районів.

У Харкові внаслідок удару ракетою С 300 пошкоджено освітній заклад, декілька автомобілів та вибито вікна в житловому багатоповерховому будинку. На щастя, без постраждалих.

Внаслідок обстрілу с. Гатище Чугуївського району пошкоджено щонайменше 3 приватні житлові будинки.

У с. Леміщено Золочівської громади масованими обстрілами фактично знищено 7 приватних будинків та об'єкти інфраструктури. 

За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили біля 1 га території та знешкодили ще 88 вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення ворог здійснив чергову спробу вести наступальні дії в районі Гряниківки, але вкотре зазнав невдачі та відступив з втратами. 

На Бахмутському напрямку противник закидає позиції оборони тілами

Джерело: Командування Сил спеціальних операцій ЗС України 

Оператори ССО України знищили 4 окупанта, ще 3 було поранено. Противник зазнав втрат і відмовився від штурму на цю ніч.
Перехоплені переговорили противника підтвердили результат роботи.
 
 

 

Минулої доби росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у Запорізькій області

Джерело: Запорізька ОВА

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 98 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Затишшя, Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів, Преображенка, Червоне, Новоданилівка, Кам'янське, Залізничне, Мала Токмачка, Малинівка, Новоандріївка, Темирівка, Степове, Кушугум, Малокатеринівка.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Окупанти обстріляли житлові квартали Херсона

Джерело: Херсонська ОВА

Російські окупанти 88 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 413 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, БПЛА та БМП.

Житлові квартали Херсона армія рф обстріляла 5 разів. Ворожі снаряди поцілили в приватні та багатоквартирні будинки. 

Минулої доби через російську агресію 3 людини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Російськими снарядами на Донеччині поранено 11 людей

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

За 15 березня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Бахмуті.

Ще 11 людей в області зазнали поранень.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Жертви серед цивільних на Донеччині
Жертви серед цивільних на Донеччині

Втрати росії від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Втрати росії
Втрати росії

 

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 16 березня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася триста вісімдесят шоста доба російського широкомасштабного вторгнення.
Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не рахуючись із втратами. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив понад 75 атак на зазначених напрямках.
 
Отримуючи потужний опір від Сили оборони, російська федерація продовжує застосовувати тактику терору щодо мирного населення України, не припиняє завдавати ударів та здійснювати обстріли населених пунктів.
 
За минулу добу противник завдав 3 ракетних удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
Високою залишається вірогідність подальших ворожих ударів по всій території України.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Хрінівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області; Єліне, Старікове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області та Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.
 
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка на Донеччині.
 
На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Нашими захисниками відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них - Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Предтечине, Олександро-Шульгине, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.
 
На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Вугледар. На зазначеній ділянці фронту, протягом минулої доби, найбільше атак зафіксовано в районі Мар’їнки – 12, усі вони відбиті нашими захисниками. Ворожих обстрілів зазнали райони, зокрема, Новокалинового, Кам’янки, Ласточкиного, Авдіївки, Тоненького, Георгіївки, Невельського, Побєди, Вугледара, Времівіки та Великої Новосілки Донецької області.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області; Марганець - Дніпропетровської; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.
 
Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024