стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 10 березня

10 Березня 2023, 21:31
Ситуація в Україні 10 березня ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3571
Ситуація в Україні 10 березня

Хроніка 380 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Армія РФ продовжує обстрілювати Костятинівську громаду: відомо про 10 поранених містян за день

Джерело: начальник Костянтинівської міської військової адміністрації Олексій Рослов.

Протягом 10 березня російська армія 7 разів обстріляла Костянтинівської громади на Донеччині. Станом на зараз відомо про поранення 10 місцевих жителів. 

Кількість пошкоджених будинків, крамниць, автівок встановлюється. Їх дуже багато. Слідчо-оперативна група не встигає фіксувати всі руйнування, внаслідок інтенсивності обстрілів, — зазначив Рослов.

Військовий вертоліт російських окупантів патрулював Маріуполь

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Вперше військовий вертоліт російських окупантів патрулював Маріуполь. 

Вчора над містом вперше зафіксовано патрулювання військовим гвинтокрилом. Над Кальміуським районом в районі ММК ім. Ілліча, першу половину дня, на малій висоті. Росіяни дедалі намагаються посилити заходи безпеки для попередження нової Маріупольської бавовни, — розповів Андрющенко.

За його словами, активність авіації спостерігають з напряму Ростову-на-Дону в напрямку Запорізької області.

Оперативна інформація станом на 18.00 10.03.2023 щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб

Триває триста вісімдесята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом доби російські агресори завдали 23 авіаційних та 4 ракетних удари по Костянтинівці та Слов’янську Донецької області. Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки. Також окупанти провели 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Противник не полишає спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Єліне Чернігівської області; Зноб-Новгородське, Середина-Буда та Атинське Сумської області та Амбарне, Кам’янка, Новомлинськ, Дворічна і Западне Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ. Артилерійські обстріли зафіксовано зокрема, біля Гряниківки, Кислівки, Крохмального і Берестового Харківської області; Червонопопівка і Білогорівка на Луганщині, а також Діброва, Спірне, Роздолівка та Ягідне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмові дії - наші захисники відбили численні атаки в районах населених пунктів Іванівське та Бахмут. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Богданівка, Григорівка, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямках Кам’янки, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворожих обстрілів,зокрема, зазнали райони населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Георгіївка, Новомихайлівка і Вугледар. Російські окупанти здійснили скидання аерозольних гранат нелетальної дії типу К-51 в районі Сєверного, Водяного і Невельського.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник вів обороні дії. Обстрілів зазнали райони Малинівки, Гуляйполя, Білогір’я, Малої Токмачки, Гуляйпільського, Кам’янського і Запорізького Запорізької області, а також Гаврилівки, Дудчан, Херсона, Берислава, Веселого, Антонівки, Берегового і Велетенського Херсонської області.

В населених пунктах Ясинувата, Жданівка, Харцизьк, Амвросіївка тимчасово зайнятої території Донецької області в місцевих окупаційних адміністраціях та будинках культури російська окупаційна так звана «влада» організувала вручення місцевим колаборантам партійних квитків російської політичної партії «єдина росія».

Противник продовжує зазнавати втрат. В місті Бердянськ Запорізької області, в результаті вогневого ураження підрозділів ворога, місцеві медичні заклади переповнені пораненими російськими окупантами. Зокрема,

з гінекологічного відділення виписали усіх пацієнток та розмістили 30 поранених росіян. В хірургічному та ЛОР відділенях розмістили 80 важкопоранених загарбників.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 1 удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу ворога.

Війська рфобстріляли Червоногригорівську громаду Дніпропетровщини: загинули двоє чоловіків, ще троє – поранені

Джерело: голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Внаслідок артилерійського обстрілу Червоногригорівської громади, що на Нікопольщині вдень 10 березня загинули 32-річний та 41-річний чоловіки. 

За його словами, ще троє чоловіків поранені, їм 42, 52 та 57 років. Пошкоджене транспортне підприємство, триповерхівка та 7 приватних будинків. А ще – господарські споруди, гараж, авто та лінії електропередач.

Наслідки атак ще уточнюються.

У тимчасово окупованому Маріуполі пролунало близько 20 вибухів

Джерело: радник міського голови Петро Андрющенко.

«Деталі згодом. Але вечір перестає бути ординарним. Бавовнить», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок чергових обстрілів рф Херсона загинув чоловік

Джерело: керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

Внаслідок чергових обстрілів російськими військами Херсона загинув чоловік. 

За його словами, через обстріли загорілася сторожка в одному з мікрорайонів Херсона. Загинув 35-річний чоловік, який знаходився поблизу. Інформації про поранених людей не надходило.

Пошкодили цивільну автівку: росіяни обстріляли три громади на прикордонні Чернігівщини

Джерело: оперативне командування «Північ» в Телеграм-каналі.

10 березня росіяни обстріляли три громади на Чернігівщині.

З 08:50 до 09:05 зафіксували 11 мінометних приходів по селу Сеньківка, що в Городнянській громаді.

Об 11:10 повідомили про два вибухи, схожі на гранатометні, в селі Гай, що на Новгород-Сіверщині. Під час уточнення інформації стало відомо, що пошкоджено одну цивільну машину. З 11:55 до 14:40 повідомили про 42 приходів, імовірно з міномета калібру 120 міліметрів, у районі села Леонівка, що в Семенівській громаді.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

За добу армія рф понад 70 разів обстріляла Запорізьку область. Є постраждалий

Джерело: ГУ Національної поліції в Запорізькій області.

За минулу добу російські військові нанесли 76 ударів по Запоріжжю, Пологівському та Василівському районах Запорізької області, є постраждалий.

Армія рф вела вогонь з артилерії, РСЗВ та авіації.

По медичну допомогу звернувся 34-річний житель Запоріжжя. Під час ракетної атаки чоловік перебував на території гаражного кооперативу, розташованого неподалік місця влучання.

У результаті обстрілів руйнувань зазнали будинки жителів Пологівського та Василівського районів. У будинках вибиті шибки та двері, потрощені дахи, посічені фасади будівель.

СБУ викрила шахраїв, які видурювали гроші у родичів загиблих українських воїнів

Джерело: СБУ

Служба безпеки України ліквідувала шахрайську схему на Одещині.

Затримано ділка, який видурював гроші у рідні українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення рф.

За «винагороду» він та його спільники обіцяли постраждалим сім’ям своє «сприяння» в отриманні одноразової грошової допомоги від держави.

Співробітники СБУ задокументували факт видурювання 10 тис. дол. з близьких родичів загиблого військовослужбовця Збройних Сил України.

За цю суму шахраї «гарантували» безперешкодне отримання пакета документів, необхідних для оформлення компенсації.

Організатор схеми «переконував», що вирішить це питання нібито через власні зв’язки серед посадовців однієї з військових частин.

Щоб змусити потерпілих віддати гроші, зловмисники чинили психологічний тиск і погрожували «бюрократичними» перепонами.

Правоохоронці затримали організатора злочинної схеми під час отримання ним половини «обумовленої» суми від брата загиблого.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Планується обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників незаконної діяльності.

Затримання шахрая
Затримання шахрая

Росіяни обстріляли Костянтинівку на Донеччині, є поранені

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

Костянтинівка знову під російськими обстрілами.

Вже зараз відомо про щонайменше 6 поранених, пошкоджено приватні будинки та газопровід.

За попередньою інформацією, цього разу росіяни застосували РСЗВ Ураган.

На місці працюють рятувальники та поліція.

Костянтинівка знову під російськими обстрілами
Костянтинівка знову під російськими обстрілами

На Херсонщині люди підірвалися на міні

Джерело: Херсонська ОВА

У селі Іщенка Великоолександрівської громади люди підірвалися на російській міні.

На вибухівку натрапив автомобіль, це сталося у полі. Постраждалих четверо - двоє з них загинули, ще двоє - дістали поранення. Чоловіка та жінку у важкому стані доправили до лікарні. У обох діагностували мінно-вибухову травму, численні опіки та перелами. Медики борються за їх життя.

Терористи Донбасу ув'язнили правозахисника Буткевича на 13 років

Джерело: "Новая газета Европа" з посиланням на Слідком РФ

Так звані "верховні суди" терористичних російських анклавів "ЛДНР" на окупованій частині Донбасу засудили на 13 років правозахисника та журналіста Максима Буткевича, який служив у ЗСУ та потрапив у полон.

Повідомляється, що нелегітимні суди загратували на 8,5 та 18,5 років ще двох українців – Віктора Похозея та і Владислава Шеля.

Терористи звинуватили українців у "жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів".

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву

Джерело: Служба безпеки України

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну поплічницю агресора у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України.

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах.

Таким чином вона потрапила у поле зору ворога, який дистанційно залучив її до співпраці.

Зловмисниця збирала інформацію про місця базування Сил оборони і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївщини.

Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію.

Отримані дані надсилала через анонімний месенджер.

У подальшому розвідувальну інформацію ворог міг використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Співробітники СБУ затримали ворожу інформаторку на спробах збору і поширення закритих відомостей.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування.

СБУ затримали ворожу інформаторку
СБУ затримали ворожу інформаторку

«Суддю» та правоохоронця з Донецької області підозрюють у співпраці з окупантами

Джерело: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру у колабораціонізмі черговим прихильникам «русского мира» з Донеччини.

Мешканка Єнакієве, після захоплення міста окупантами у 2014 році, працювала адвокатом, але у травні минулого року вирішила піти на співпрацю з російським агресором та обійняла посаду судді в незаконному судовому органі окупантів. Наразі жінка «чинить правосуддя» стосовно українських громадян, керуючись російським законодавством.

Щодо іншого прихильника країни-спонсора тероризму, то це колишній правоохоронець з Маріуполя. Замість того, щоб покинути тимчасово окуповану територію за наказом керівництва, чоловік запропонував свої послуги окупантам заради посади в незаконній організації «Мариупольский городской отдел государственной службы вневедомственной охраны УГСВО МВД ДНР».

Чоловік не лише оберігає тих, хто захопив місто, а й активно знімається у пропагандистських відеороликах від імені окупантів.

Колаборанти підозрюються у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

Колаборантка з Донеччини
Колаборантка з Донеччини

Обстановка на Донеччині станом на ранок 

Джерело: Донецька ОВА

На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар та Пречистівка – без жертв.

На Донецькому напрямку 1 людина загинула у селі Вовченка Курахівської громади, також під вогнем опинилися Курахове і Дачне – там без жертв. У Мар’їнській громаді артобстрілів зазнали Мар’їнка, Новомихайлівка і Побєда. Зранку росіяни обстріляли з Градів Сєверне, Тоненьке і Ласточкине Очеретинської громади.

На Горлівському напрямку 1 людина поранена внаслідок обстрілів Костянтинівки. Місто зазнало ракетного удару та артобстрілу – пошкоджено частину ДСНС, 2 житлові будинки, книгарню та крамницю. За добу стало відомо про ще 7 багатоповерхівок, пошкоджених у Бахмуті. У Торецьку пошкоджена 9-поверхівка – без постраждалих. У Соледарській громаді обстріли зафіксовано у Міньківці, Федорівці, Роздолівці, Васюківці та Оріхово-Василівці.

На Лисичанському напрямку 10 снарядів прилетіли по Торському і Зарічному, зруйновано 1 будинок і пошкоджено ще декілька у Сіверську.

 

На Харківщині внаслідок ракетних обстрілів без світла залишаються понад 500 тисяч споживачів

Джерело: Харківська ОВА

Наразі зі світлом уже понад 90% споживачів Харківської області. Електронергія відсутня у мешканців Вовчанської, Золочівської та частково Дергачівської громад. 

У м. Харків заживлена критична інфраструктура та частина споживачів. Відновлювальні роботи тривають. Без електроенергії залишаються – 470 тис. споживачів у Харкові та 50 тис. в області.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював зі ствольної артилерії, РСЗВ, мінометів та іншого озброєння прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. 

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Вовчанськ, Козача Лопань, Дворічна, Стрілеча, Западне, Лиман та інші населені пункти. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди. На щастя, без постраждалих.

На лінії зіткнення ворог намагається покращити своє тактичне положення, але наші захисники надійно тримають свої позиції та завдають ворогу відчутних втрат.

Повідомлено про підозру екскерівникам ДП «Антонов», чиї дії призвели до знищення «Мрії»

Джерело: СБУ
 
Служба безпеки зібрала ґрунтовну доказову базу на колишніх гендиректора ДП «Антонов», його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки.
За матеріалами слідства, напередодні повномасштабного вторгнення чиновники не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.
Такі злочинні дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 «Мрія».
 
«Ми ведемо об’єктивне розслідування цієї справи. Ті, хто фактично допоміг ворогу знищити один із символів України, мають понести заслужене покарання. І СБУ зробить для цього усе необхідне. А новий літак наша держава обов’язково побудує, бо «Мрію», як і Україну, неможливо зруйнувати», - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.
 
СБУ становлено, що у період січня-лютого 2022 року посадовці прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на летовищі.
Для цього віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків).
 
Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності також колишнього заступника гендиректора ДП «Антонов», який наразі переховується від правосуддя. Його оголошено у розшук.
 
Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

За минулу добу російські загарбники 79 разів обстріляли територію Херсонщини

Джерело: Херсонська ОВА

Росіяни випустили по області понад 400 снарядів. Мирні населені пункти потерпали від атак з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та БПЛА.

Армія рф 9 разів била по житлових кварталах Херсона. Ворожі снаряди влучили в зупинку громадського транспорту, крамницю, приватні та багатоквартирні будинки. 

Минулої доби через російські обстріли 4 людей загинули, 3 жителів Херсонщини дістали поранення різного ступеня тяжкості. Серед поранених – 13-річний хлопець. Під час ворожого обстрілу села Велетенське він отримав осколкові поранення грудної клітини та руки.

Ввечері 9 березня російські ракети продовжили трощити об'єкти критичної інфраструктури Запорізької області

Джерело: Запорізька ОВА

На щастя, люди не постраждали.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 107 обстрілів позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Запоріжжя, Новоандріївка, Чарівне, Мала Токмачка, Червоне, Білогір'я, Полтавка, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Ольгівське, Малинівка, Новопавлівка, Кам'янське, Степове, Плавні.

Надійшло 8 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Росіяни вбили одного цивільного на Донеччині

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

За 9 березня росіяни вбили одного жителя Донеччини — у Вовченці.

Ще дві людини в області дістали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Жертви серед цивільних на Донеччині
Жертви серед цивільних на Донеччині

 

Нікопольщина зазнала ракетного та артилерійського обстрілів, є проблеми з електропостачанням

Джерело: мер Кривого Рогу Олександр Вілкул

У Нікопольському районі ворог завдав удару ракетами та важкою артилерією по Покровській та Червоногригорівській громадам. У Покровській громаді значних ушкоджень отримав об'єкт енергетичної інфраструктури. Частково знеструмлено 3 населені пункти. Проводяться відновлювальні роботи.

У Червоногригорівській громаді пошкоджено 3 приватні будинки, 3 господарські споруди, ЛЕП, транспортне та аграрне підприємства, адмінбудівля. Скрізь без втрат.

Росія атакувала Миколаївщину з мінометів 

Джерело: голова Миколаївської ОВА Віталій Кім

9 березня, о 09:55, 11:53, 12:35, 14:00, 16:40, 16:52, ворог завдавав мінометних ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. 

Окрім того, о 14:50 зафіксовано артилерійський обстріл по акваторії Куцурубської громади. Без жертв.

 

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Втрати ворога від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Втрати росіян
Втрати росіян

 

Російське вторгнення: ситуація станом ранок 10 березня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури нашої держави та будинках цивільного населення. Російський агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України. Ворог продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права.
 
Загалом протягом минулої доби противник здійснив пуск 95 ракет різного базування. 34 ракети знищено нашими захисниками. Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав 8 БпЛА типу Шахед-136, половину яких збито. Здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
 
Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.
Противник не полишає спроб оточити місто Бахмут. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили на них 102 атаки зашарбників.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська федерація зберігає військову присутність на території республіки білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області. Протягом минулої доби ворог обстріляв з артилерії Єліне Чернігівської області; Середина-Буда і Атинське - Сумської та Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ і Бологівка на Харківщині.
 
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається покращити тактичне положення. Обстріляв, зокрема, Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку, Западне, Кислівку, Крохмальне і Берестове Харківської області; Невське, Діброву і Червонопопівку на Луганщині, а також Роздолівку Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмові дії міста Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ.
 
На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Водяне, Первомайське, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське - Запорізької, а також Михайлівка та Херсон.
 
Вже вкотре російські загарбники, аби дискредитувати Сили оборони України, чинять злочинні дії на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Цього разу мінометного обстрілу окупантів зазнали жителі міста Олешки.
 
У Рубіжному Луганської області, ворог розміщує особовий склад у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням. Військовослужбовці окупаційних військ розселяються на першому та другому поверхах, а вище залишають проживати цивільних людей.
 
Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.
Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024