стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 27 лютого

27 Лютого 2023, 22:05
Ситуація в Україні 27 лютого ОНОВЛЮЄТЬСЯ 4384
Ситуація в Україні 27 лютого

Хроніка 369 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Звернення Зеленського

Ворог під час наступальних дій використовує тактику виснаження і тотального руйнування

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр

«Ситуація на фронті складна. Ворожа армія нарощує інтенсивність штурмових дій. Найскладніша обстановка залишається на Бахмутському напрямку

Ворог під час наступальних дій використовує тактику виснаження і тотального руйнування. Разом з тим несе значні втрати – щоденно втрачаючи від 600 до 1000 осіб. 

Сили оборони України ведуть активні оборонні дії в умовах кількісної переваги противника», – зауважує Маляр.

 

За дві доби загарбницькі війська завдали 110 ударів по території Запорізької області

Джерело: Запорізька ОВА

Від збройної агресії постраждав житловий фонд Пологівського та Василівського районів, а також цивільна інфраструктура обласного центру. Унаслідок атаки з пораненнями голови до лікарні госпіталізували жителя Гуляйпільщини.

25 та 26 лютого військові рф двічі обстріляли з авіації та сім разів із реактивних систем залпового вогню села Червоне та Чарівне Пологівського району. Крім них постраждали й інші населені пункти. росіяни завдали 98 артилерійських ударів по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Затишшю, Новоданилівці, Білогір'ю, Новоандріївці, Новоданилівці, Ольгівському, Малій Токмачці, Темирівці, Малинівці, Святопетрівці, Староукраїнці, Гуляйпільському, Кам'янському, Степовому, Малих Щербаках. Вкотре мішенями для рашистів стали будинки мирних громадян.

Під час ворожої атаки поранень зазнав 33-річний мешканець села Затишшя, з травмами голови чоловіка доставилидо медичної установи.

Неспокійно було й в обласному центрі. Цієї ночі в одному з районів Запоріжжя окупанти нанесли два ракетні удари по території об’єкту цивільної інфраструктури. Постраждали будівля храму та декілька житлових приміщень.

За всіма фактами воєнних злочинів поліцейські зібрали докази і передали матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень.

Ситуація на фронті

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російська федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, збільшує чисельність особового складу. За наявною інформацією, на тимчасово окуповану територію Луганської області перекинули до 200 військовослужбовців строкової служби з Ростовської області.

Протягом поточної доби противник завдав вісім ракетних та 28 авіаційних ударів, 12 з них – іранськими ударними БПлА типу Шахед-136. Здійснив понад 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ракетних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено.

Противник у прикордонних районах Брянської та Курської областей здійснює інженерне обладнання місцевості, зокрема протитанкових ровів.

Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хрінівка, Єліне Чернігівської області; Будівельне, Гірки, Атинське, Волфине, Павлівка, Степок Сумської області; Ветеринарне, Стрілеча Гатище, Вовчанські Хутори, Кам’янка, Харківської області. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів декілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, в напрямку населених пунктів Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне і Виїмка - Донецької. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Курилівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Невське, Червонопопівка, Діброва Луганської області та Роздолівка - Донецької. 

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали населені пункти, зокрема, Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Озарянівка Донецької області. 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснив декілька безуспішних атак в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Богоявленка,  Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 17 населених пунктів. Серед них - Времівка, Новопіль Донецької області;  Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Оріхів, Мала Токмачка та Білогір’я Запорізької області. Ворог активно веде повітряну розвідку для коригування вогню артилерії, а для визначення позицій нашої артилерії розгорнув в районі населеного пункту Степове радіолокаційний комплекс “Зоопарк-1”.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждало понад 20 населених пунктів Херсонської області, що знаходяться на правому березі річки Дніпро. Зокрема, Берегове, Берислав, Веселе, Тягинка, Антонівка та місто Херсон. 

Противник продовжує зазнавати втрат. Тому, для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям, активно використовує місцеву інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях. Так, в населеному пункті Каланчак, на базі місцевої лікарні облаштовано військовий шпиталь. Туди вже привезли близько 150 поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. За наявною інформацією, медичний персонал – виключно росіяни.

Ворог продовжує здійснювати заходи з дискредитації Сил оборони України та залякування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонщини. Противник знову обстріляв з мінометів житлові квартали населеного пункту Олешки та звинуватив у цьому ЗСУ.

Авіація Сил оборони України завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші воїни за поточну добу знищили 9 з 12 іранських ударних БПлА типу “Шахед-136” та 1 - типу “Zala”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили противника та одну позицію протиповітряної оборони.

Окупанти обстріляли прикордонний населений пункт на Сумщині

 Джерело: Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, 26 лютого 2023 року окупанти з території РФ обстріляли селе Будівельне. Поранення отримала жінка, яка перебувала неподалік свого житла. Пошкоджено декілька приватних будинків та місцеву крамницю.

За попередньою інформацією, російські військові здійснили обстріл зі ствольної артилерії.

Після належної фіксації наслідків та вилучення доказів матеріали кримінального провадження будуть передані до Управління СБУ в Сумській області.

На Чернігівщині арештували підприємство російського бізнесмена на мільярд гривень

Джерело: СБУ

За матеріалами Служби безпеки суд арештував все нерухоме майно однієї з текстильних компаній на Чернігівщині. Кінцевим бенефіціаром цього підприємства є російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий комплекс рф.

Рішення суду стосується виробничих приміщень, складів та офісів підприємства. Загальна вартість арештованого майна становить більше ніж мільярд гриіень.

За наявними даними, бенефіціарний власник українського промислового об’єкта володіє також групою російських компаній, які на замовлення російської армії та її силових структур здійснювали виробництво та постачання військового одягу і спорядження.

Наразі вивчається інформація, що до початку повномасштабного вторгнення українська компанія пересилала тканину російського військового зразка до республіки білорусь.

Для експорту використовували мережу підконтрольних фірм, які здійснювали зовнішньоекономічні операції на користь ворога.

Наразі у межах кримінального провадження триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Також вирішується питання щодо передачі вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Підозру оголосили трьом особам, які працювали у виправній колонії під час окупації Херсону

Джерело: МВС

Перебуваючи в окупації, троє чоловіків працювали в «управлении службы исполнения наказания по Херсонской области». Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили форму та гроші російського зразка, службові посвідчення.

Оперативники Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ продовжують документувати злочини, скоєні проти національної безпеки, та притягувати до відповідальності зрадників. Спільно зі слідчими СБУ в Херсонській області встановлено двох перебіжчиків, які під час окупації міста Херсон працювали в «северной исправительной колонии №90».

51-річний місцевий мешканець зайняв посаду «начальника столового отдела комунально-бытового, интендантского и хозяйственного обеспечения». Інший чоловік 53-х років одягнув формений одяг окупантів та став «младшим инспектором 2 категории группы надзоротдела безопасности учереждения».

Крім цього, працівники внутрішньої безпеки поліції спільно з оперативниками обласного управління СБУ та слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополь, зібрали достатньо доказів щодо протиправної діяльності ще одного зрадника. 40-річний фігурант, у минулому - молодший інспектор відділу охорони державної установи, продовжив нести службу у виправній колонії, однак вже під російським прапором. 

За місцем мешкання фігурантів правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили  російські рублі та прапор, однострій рф, службові посвідчення незаконного правоохоронного органу. 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури  двом перебіжникам оголошено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. А 40-річному фігуранту інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111)  Кримінального кодексу України.

 

Росіяни обстрілюють Курахівку на Донеччині

Джерело: Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак

Росіяни обстрілюють смт. Курахівка Курахівської громади. 

Є інформація про одного загиблого цивільного. Обстріл триває.

Ворожі війська продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської області

Джерело: Оперативне командування Північ

З 09:39 до 09:54 повідомили про 8 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Старікове. 
 
З 10:00 до 10:10 повідомили про 2 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, в район н.п. Тимоновичі. 
 
З 10:40 до 10:55 повідомили про 10 приходів, ймовірно з РСЗВ, в районі н.п. Бувалине. 
 
О 10:54 повідомили про 1 прихід, ймовірно ВОГ скинутий з БпЛА, в районі н.п. Тимоновичі.
 
В усіх випадках втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Внаслідок ракетного удару по Хмельницькому у лікарні загинув ще один рятувальник

Джерело: голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій

Лікарям не вдалося врятувати життя ще одного Героя - рятувальника.

У лікарні залишаються ще двоє постраждалих, вони у важкому стані.

СБУ знешкодила в Одесі агентурну мережу фсб: серед затриманих – помічник підсанкційного депутата з Криму

Джерело: Служба безпеки України

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу фсб, яка діяла у прифронтових районах півдня України.
Зловмисники розвідували місця дислокації стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу нашої держави.
Також вони коригували російські ракетні удари по критичній інфраструктурі регіону, у тому числі енергогенеруючих підприємствах.
 
У результаті багатоетапної спецоперації в Одесі затримано організатора агентурної групи.
Ним виявився місцевий житель, помічник одного з депутатів так званого кримського парламенту Костянтина Мальчікова.
 
Встановлено, що одесит періодично відвідував український півострів, де володіє базою відпочинку.
Під час однієї з таких поїздок до повномасштабного вторгнення його завербував кадровий співробітник фсб Костянтин Шилов.
Саме за його завданням після 24 лютого минулого року російський агент намагався виявити локації українських підприємств на Одещині, які виготовляють оборонну продукцію для потреб ЗСУ.
 
Крім того, він збирав розвіддані про місця базування і переміщення підрозділів Сил оборони та «звітував» про результати ворожих повітряних атак на українські об’єкти.
 
Для збору інформації виходив на місцевість, а також створив анонімний Телеграм-чат. До нього залучив своїх «однодумців», які інформували «адміністратора» про помічену українську військову техніку.
Отримані відомості організатор агентурної групи передавав своєму куратору через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісів.
 
Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами листування з агресором.
Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
 
Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Іншим учасником агентурної мережі фсб виявився прокремлівський блогер Олександр Сініцин, який з 2014 року переховується від правосуддя в російському місті Рязань.
Раніше він був позаштатним кореспондентом центральних телеканалів рф, серед яких – «russia today» та медіа група «росбізнесконсалтинг».
В ефірах цих рупорів кремля він поширював фейки щодо внутрішньо-політичної ситуації в Україні та підтримував захоплення Криму.
Після виїзду до росії він створив пропагандистський Телеграм-канал «Типова Одеса», де продовжив поширювати деструктивний контент.
 
Встановлено, що ворожий блогер був на прямому зв’язку з «одеським» агентом рф, від якого отримував матеріали про події на півдні України і робив з них провокаційні публікації.
 
Наразі проросійському пропагандисту готується повідомлення про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
 
Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників ворожої агентури.

Оперативна ситуація по області станом на ранок 27 лютого

Джерело: Донецька ОВА

Двох ракетних ударів зазнав Мирноград – за попередньою інформацією, росіяни використали ракети С300, пошкодили 4 приватні будинки та стадіон. За попереднми даними, минулося без жертв.

На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар, Новоукраїнка та Богоявленка.

На Донецькому напрямку обстріли Курахівської ТГ: 1 людина поранена і 4 будинки пошкоджено у Гірнику; у Гострому пошкоджено будинок і крамницю, ще 1 будинок пошкоджено в Курахівці. 

Вночі зафіксовано обстріли Мар’їнської та Очеретинської громад.  

В Авдіївці протягом ночі були поодинокі прильоти, а зранку — 2 масовані обстріли по житловій та промисловій зонах.

На Горлівському напрямку поранено одну людину і пошкоджено три будинки в Костянтинівці, ще один будинок пошкоджено в Предтечиному. 

У Бахмуті впродовж доби пошкоджено 9 багатоповерхівок і дитсадок. 6 будинків пошкоджено у Васюківці Соледарської ТГ.

На Лисичанському напрямку зафіксовано обстріли Сіверська та околиць громади.

Херсонська область за минулу добу була атакована майже 100 разів

Джерело: Херсонська ОВА

Російські загарбники 97 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини. Били з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, БПЛА та БМП.

Херсон армія рф атакувала 21 раз – ворог вкрив вогнем житлові квартали міста. Через обстріли пошкоджено домівки херсонців.  

Минулої доби на Херсонщині російські обстріли обірвали життя однієї людини, ще дві особи дістали поранення.

Росіяни обстріляли Миколаївщину 

Джерело: начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім

26 лютого, об 11:20, та 27 лютого, о 02:01, ворог завдавав артилерійських ударів по двох населених пунктах Куцурубської громади Миколаївської області. Влучання по відкритій території та околицях. Постраждалих та руйнувань немає.

Також 26 лютого ворожі мінометні обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

На Харківщині російські снаряди вдарили по житловим будинкам

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював з артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

У Вовчанську один зі снарядів вдарив по приватному подвір'ю. Пошкоджено будинок, знищено гараж та господарську споруду. Сталася пожежа. Осколкове поранення отримав 73-річний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.

У с. Курилівка Куп'янського району обстрілами пошкоджений приватний будинок та гараж.

Хмельницький зазнав ворожого обстрілу, є загиблий

Джерело: голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій

Близько другої години ночі росіяни атакували Хмельниччину. Завдано три удари по місту Хмельницькому.

За попередньою інформацією, відомо про одного загиблого та чотирьох поранених.

Триває гасіння пожеж. Постраждали цивільні будинки.

Окупанти обстріляли Нікополь з важкої артилерії

Джерело: мер Кривого Рогу Олександр Вілкул

У Нікопольському районі вночі ворогом здійснено два обстріли з важкої артилерії. 

У м. Нікополь пошкоджено шість приватних житлових будинків, легковий автомобіль,  два газопроводи, ЛЕП. У селищі Вищетарасівка Мирівської громади пошкоджено два приватних житлових будинки, господарську споруду. Без втрат.

Наслідки обстрілу Нікополя
Наслідки обстрілу Нікополя

На Донеччині через обстріли поранено двох людей

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

За 26 лютого росіяни поранили двох жителів Донеччини: у Гірнику та Зоряному.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Жертви серед цивільних Донеччини
Жертви серед цивільних Донеччини

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю

Джерело: Запорізька ОВА

Ніч для обласного центру була гучною - ворог знову застосував ракети С-300 проти мирного Запоріжжя.

Постраждав один з об'єктів інфраструктури. На щастя, обійшлося без жертв.

Крім того, один із запущених російських снарядів, ймовірно, впав у воду.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Запоріжжя, Червоне, Чарівне, Гуляйполе, Оріхів, Затишшя, Залізничне, Новоданилівка, Ольгівське, Новоандріївка, Малинівка, Білогір'я, Святопетрівка, Староукраїнка, Мала Токмачка, Гуляйпільське.

Надійшло три повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Втрати росії від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Втрати росії
Втрати росії

 

Вночі знищено 11 ворожих ударних дронів

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на 27 лютого ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва типу «Shahed» з північного напрямку.

Усього випущено до 14 БпЛА-камікадзе, одинадцять із них знищено протиповітряною обороною у зоні відповідальності повітряного командування «Центр» Повітряних Сил.

Зведення щодо російського вторгнення станом на ранок 27 лютого

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася триста шістдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.
Російська федерація продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили 81 атаку окупантів на цих напрямках.
 
Ворог намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення. Противник постійно веде повітряну розвідку для коригування своїх ударів.
Протягом минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БпЛА типу “Шахед-136” по цивільній інфраструктурі. Обидва дрони збито. Також ворог здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі на Херсонщинні та Донеччині. Є загиблі та пораненні мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. Рівень загрози завдання росією ракетних ударів залишається високим по всій території України.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник і надалі зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Хрінівка та Катеринівка Чернігівської області; Гірки, Атинське, Стукалівка, Гиріне, Павлівка, Волфине Сумської області, а також Ветеринарне, Черовна Зоря, Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Красне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Купянськ Харківської області. Неподалік Попівки Сумської області та Червоної Зорі ворог застосував БпЛА з бойовим навантаженням.
 
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у понад 25 населених пунктах. Серед них - Лиман Перший і Курилівка Харківської області та Новоселівське, Червонопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво, Білогорівка, Спірне, Роздолівка і Федорівка на Луганщині.
 
На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснив без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстрілів зазнали райони понад 25 населених пунктів, в тому числі: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південе Донецької області.
 
На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар. Здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Ласточкиного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледару та Времівки Донецької області.
 
На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів. Серед них - Времівка і Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів і Новоандріївка Запорізької області.
 
На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Качкарівка, Львове, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області. А загалом, райони 27 населених пунктів.
 
Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, в районі Бахмутівки Донецької області, в період з 22 по 24 лютого, до медичних закладів доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ.
 
На тлі бойових успіхів Збройних Сил України у ворожих військах відзначається масове дезертирство. Зважаючи на це російські заступники командирів з політичної роботи активно проводять роз’яснювальну роботу щодо запобігання дезертирству серед російських військовослужбовців. До окупантів намагаються довести статті кримінального кодексу щодо покарання.
Зокрема, всіх загарбників лякають, що російські військовослужбовці, які з 2017 року знаходяться в статусі тих, хто самовільно залишив військову частину, отримали покарання від 4 до 12 років позбавлення волі.
 
Через побоювання деокупації українських територій, в населеному пункті Олешки та Скадовськ Херсонської області російська окупаційна так звана “влада” готується до втечі на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Зокрема, з 21 лютого відзначено виїзд місцевих колаборантів до Бахчисараю, Сімферополя та Керчі, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану “евакуацію” всім бажаючим.
Для перевезення колаборантів ворог задіяв військові вантажні автомобілі, з собою дозволено брати лише ручний багаж.
 
Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. У той же час наші захисники знищили російський штурмовик СУ-25.
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили склад боєприпасів та ворожу станцію подавлення супутникового зв’язку.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024