стрічка

На Волині телеграм-канали поширюють фейк про відеозвернення дочки Путіна до свого батька

22 Лютого 2023, 16:10
Фейкове повідомлення про відеозвернення дочки Путіна ФАКТЧЕК 2381
Фейкове повідомлення про відеозвернення дочки Путіна

У телеграм-сегменті Волині поширили фейкове повідомлення про відеозвернення дочки Путіна до свого батька.

Цю фейкову публікацію фактчекери Район.in.ua зафіксували 22 лютого.

«Старша донька президента Росії записала слізне відеозвернення до батька з проханням зупинитися, де розповіла всю правду про свого батька, як і навіщо він вирішив напасти на Україну!», – йдеться у фальшивому повідомлені.

Для того, щоб переглянути відео, необхідно перейти за посиланням, яке прикріплене у неправдивому повідомленні. Оскільки шахраї порушують важливу тему для українського народу, багато читачів, не думаючи, переходять за посиланням.

СПРОСТУВАННЯ

Після натискання на лінк необхідно підписатися на інший телеграм-канал, на якому буцімто розміщене відеозвернення дочки Путіна. Та насправді ніякого відеозвернення ні від Марії, ні від Катерини немає.

Насправді Путін навіть офіційно не визнає, що має дітей. Однак, в офіційному шлюбі російського президента народилося дві доньки: Марія у 1985 році та Катерина у 1986 році.

ВИСНОВОК

Такі повідомлення є маніпулятивними та фейковими. Адміністратори телеграм-каналів, користуючись ситуацією в Україні та війною, намагаються збільшити кількість підписників на своїх ресурсах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024