стрічка

У Facebook діє фішингова схема шахрайства: як вберегтися

15 Лютого 2023, 12:27
У Facebook діє фішингова схема шахрайства: як вберегтися 3687
У Facebook діє фішингова схема шахрайства: як вберегтися

У мережі Facebook активізувалася фішингова схема шахрайства. Шахраї представляються начебто підтримкою від Facebook.

Про це фактчекери проєкту «Брехунець» дізналися від Лабораторії цифрової безпеки.

Як працює фішингова схема шахрайства:

  • зловмисники масово тегають публічні сторінки під виглядом підтримки Facebook з повідомленням, що їхні акаунти видалять протягом 24 годин за порушення.
  • шахрайське повідомлення : «Ви порушили правила Facebook, ваша сторінка буде видалена»
  • опісля пропонують оскаржити рішення за фішинговим посиланням, яке переводить на нібито Facebook.

А це означає, що у шахрайському посиланні можуть запитувати ваш пароль, логін, номери банківських карток та іншу особисту конфіденційну інформацію.

Звертаємо вашу увагу, що Facebook ніколи не повідомляє про порушення через тег сторінки, коментарі чи повідомлення. Якщо ви порушуєте правила спільноти, то отримуєте сповіщення від соцмережі.

Фахівці Лабораторії цифрової безпеки також зазначають, що усі сповіщення можна переглянути у налаштуваннях: Налаштування та конфіденційність – Налаштування – Повідомлення від служби підтримки, або можете перейти за посиланням: https://www.facebook.com/support/?ref=settings

ВИСНОВОК

Вкотре застерігаємо перевіряти інформацію. Адже шахраї користуються назвами популярних соцмереж, брендів, торгових марок, яким довіряють користувачі, аби ввести їх в оману. Якщо ж ви потрапили на гачок до шахраїв обов’язково якнайшвидше змінюйте паролі, зв’яжіться зі службою підтримки, повідомте про те, що сталося у кіберполіцію.

 

***

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу. 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром