стрічка

Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги

10 Лютого 2023, 09:01
Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги ФАКТЧЕК 6965
Правда про те, що постраждалі від війни українці можуть отримати тисячу доларів допомоги

У соцмережі Тік-Ток поширили інформацію про те, що українці можуть отримати тисячу доларів фінансової допомоги. Виплату можуть оформити як біженці, які перебувають в США, так і ті, хто перебуває в Україні, але постраждав від війни.

Про це, зокрема, розповідає блогерка Оksa_no.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили сказане та дійшли висновку, що це – ПРАВДА. Така фінансова підтримка для українців справді існує.

@oksa_no #допомогаукраїнцям #фінансовадопомогаукраїнцям #допомогаукраїнськибіженцям #допомогаукраїні ♬ оригинальный звук - Oksano

МЕСЕДЖ

На відео жінка розповідає про те, що допомога в розмірі тисяча доларів для українців – цілком реальна виплата, яку деякі люди вже отримали й поділилися рахунками в соцмережах.

Зауважує, що гроші виплачують не ті чи інші фундації або організації, а спілка, яка дає можливість людям,  сім'ям, які проживають у США, або ж будь-де по світу, взяти участь у допомозі іншим людям. У цьому випадку – українцям, що постраждали від війни. Наголошує, що виплату можуть оформити як українці, що залишаються на території своєї держави, так і ті, хто виїхав як біженці.

Щоб отримати допомогу, слід лише заповнити відповідну анкету. Втім, додає жінка з відео, можливості анкет – обмежені. Заявки розглядають і виплату призначають тим, хто її більше потребує.

«Поки анкета відкрита, заповнюйте – нічим не ризикуєте. Успіхів», – резюмує спікерка.

ПЕРЕВІРКА

Справді, допомога розміром в одну тисячу доларів доступна українцям, які опинилися в складних життєвих обставинах через війну. Виплачують її в рамках проєкту «$1K Україна». Про допомогу від цієї фундації свого часу розповідає у своєму телеграм-каналі очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Щоб отримати виплату, людині потрібно заповнити спеціальну реєстраційну форму, у якій, зокрема, вказати номер карткового рахунку. Важливо, що при цьому претендентів на допомогу не просять додатково прописувати жодну іншу конфіденційну інформацію, як-от пін-код чи CVV! Як пояснюють у самій анкеті, номер картки потрібний для того, щоб кошти надійшли безпосередньо на цей рахунок. 

Також претендентів на фінансову підтримку просять підписатися на сторінки проєкту в Facebook або Instagram. Пояснюють, що це потрібно для того, аби їхні  працівники могли спілкуватися з людиною та підтвердити її особу в інтернеті. Наголошують, що заявку не  розглядатимуть, якщо претендент не виконає цю умову.

Додамо, що на сторінці 1k Project у Facebook організація постійно звітує про те, скільком українцям вони зуміли допомогти протягом певного періоду.

ВИСНОВОК

Допомога в розмірі однієї тисячі доларів справді доступна українцям, що постраждали від війни. Це – ПРАВДА! Оформити її можуть як люди, що залишаються в Україні, так і біженці, які поїхали за кордон. Після розгляду заявок, благодійники на власний розсуд вирішують, кому з претендентів виплатити кошти.

Читайте також: На Волині поширюють фейк про державну фінансову допомогу під маскою Укрпошти

 

***

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024