стрічка

На Волині поширили маніпуляцію про підвищення зарплат енергетикам

07 Лютого 2023, 15:32
На Волині поширили маніпуляцію про підвищення зарплат енергетикам ФАКТЧЕК 1658
На Волині поширили маніпуляцію про підвищення зарплат енергетикам

У Telegram поширили інформацію про те, що уряд хоче підвищити тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону, щоб платити гідні зарплати енергетикам.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили повідомлення і з’ясували, що воно містить маніпуляцію.

МАНІПУЛЯЦІЯ

В одному з місцевих телеграм-каналів опублікували такий допис:

«Уряд може підвищити тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону, щоб платити гідні зарплати енергетикам», – голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський».

Цією тезою читачу дають зрозуміти, що начебто кошти з підвищення тарифів підуть лише на зарплати енергетикам. Однак це не зовсім так. Далі пояснимо, чому.

ПЕРЕВІРКА

Про те, що уряд може переглянути тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону, сказав у ефірі марафону голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

«Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоби стабілізувати ринок», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи планують у 2023 році підвищувати тарифи на комунальні послуги.

Ущаповський пояснив, що підвищення тарифів дасть змогу збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також проводити аварійні відновлювальні роботи.

Тобто тут не йдеться про підвищення зарплат за рахунок зростання тарифів лише енергетикам. У телеграм-каналі зманіпулювали, не подавши повністю тезу, яку сказав спікер.

Читайте також:  Правда про новий порядок нарахування грошового забезпечення військовим

 

***

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024