стрічка

Маніпуляція роспропаганди про те, що західні танки не допоможуть Україні

31 Січня 2023, 11:33
Маніпуляція роспропаганди про те, що західні танки не допоможуть Україні ФАКТЧЕК 1580
Маніпуляція роспропаганди про те, що західні танки не допоможуть Україні

Маніпуляцію про те, що західні танки будуть вщент знищені росією, поширили у соціальних мережах та у прокремлівських телеграм-каналах.

Про це пише «Детектор Медіа».

У повідомленні йдеться, що танки, які постачає Захід, є неефективними. Мовляв, усю західну техніку окупанти спроможні знищити своєю, вітчизняною альтернативою. Як доказ пропагандисти посилаються на матеріал Академії оборони Данії, де буцімто про це йдеться. Проте це — маніпуляція. 

Як повідомляють аналітики проєкту StopFake, у цитованому матеріалі насправді не йдеться, що західні танки у боротьбі з Росією будуть неефективні та немає заяв про те, як всі вони будуть знищені Росією. Один із експертів у матеріалі лише говорить про те, що їхню значущість не варто переоцінювати, і що вони зможуть справді відіграти свою роль під час контрнаступу України.

Пропагандисти поширюють таку маніпуляцію, щоб переконати всіх в ефективності російської техніки. Нібито їй рівних нема, а усю західну техніку можна легко знищити. «Детектор медіа» розказував про фейк, у якому нібито Росія знищила танк, який навіть ще не передали Україні, а також як певні країни Європи, зокрема, Данія, шкодують, що надають зброю Україні.

Читайте також:  Як агенти впливу у Європі за допомогою дези хочуть зірвати військову допомогу від Німеччини

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром