стрічка

Роспропаганда розігнала меседж, що через Порошенка Україна втратила Крим і частину Сходу

27 Січня 2023, 14:09
Роспропаганда розігнала меседж, що через Порошенка Україна втратила Крим і частину Сходу ФАКТЧЕК 1159
Роспропаганда розігнала меседж, що через Порошенка Україна втратила Крим і частину Сходу

Проросійські телеграм-канали поширили меседж про те, що через Порошенка Україна втратила Крим і частину Сходу, а «завдяки Зеленському втрати ще більші». 

Меседж поширили у контексті того, що Парламентська асамблея ради Європи визнала, що агресія Росії проти України почалася ще у 2014 році. Росія у такий спосіб застосовує тактику підміни понять та перекладає відповідальність за події в Україні на українську владу. Про це пише Детектор Медіа.

Росія у 2014 році ввела війська у Крим та Донецьку й Луганську області. Російський президент розпочав повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Це визнав увесь світ. Натомість Росія такими меседжами намагається розділити українців, посіяти внутрішню ворожнечу, граючи на симпатіях чи антипатіях до чинного та колишнього президентів. 

Російська пропаганда систематично намагається перекласти відповідальність за повномасштабне вторгнення та воєнні злочини російської армії в Україні. Мовляв, то не російські ракети винні в смертях цивільних, а робота української ППО; винні американці, які провокують Росію на удари по Україні; винні українські чиновники, бо «просять» Росію завдати нового удару по українській енергосистемі.

Читайте також: Як Росія розмиває реальність за допомогою вигаданих слів: «русофобія»

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024