стрічка

Вибираємо якісні радіатори для опалення

26 Січня 2023, 14:12
Вибираємо якісні радіатори для опалення РЕКЛАМА 311
Вибираємо якісні радіатори для опалення

Якість — першочергова вимога до радіаторів опалення незалежно від моделі. Саме тому, купуючи батареї, не варто поспішати з вибором або спиратися виключно на вартість. Розповідаємо, на що звернути увагу, вибираючи біметалічні, алюмінієві, чавунні чи сталеві радіатори опалення!

Компанія-виробник

Віддавайте перевагу продукції торговельних марок з гарною репутацією. Вони використовують якісні матеріали, працюють над унікальними технологіями, покращують стандартні конструкції. Важливим показником є тривалість гарантійного терміну експлуатації продукції. Так ви отримаєте уявлення про приблизний період безпроблемного використання опалювальних приладів. В нашій країні найпопулярнішими брендами залишаються: українські (Europroduct, Rosa), чеські (Koer), турецькі (Thermofix) та китайські (Bitherm, Integral) виробники.

Аби придбати гарантовано якісні опалювальні прилади, звертайтеся тільки до спеціалізованих магазинів. По-перше, тут представлено великий асортимент моделей. По-друге, такий бізнес дбає про свою репутацію, цінує покупців, тому постачає оригінальну брендову продукцію. Крім того, досвідчені консультанти допоможуть зробити вибір між радіаторами зі схожими характеристиками.

Наявність документації

Оригінальні сталеві радіатори та інша продукція знаних виробників супроводжується документацією, де вказані:

  • детальний опис продукції, включно з назвою моделі, типом (а часто і маркою) використаних матеріалів;
  • технічні характеристики, особливості конструкції;
  • умови експлуатації;
  • інструкція з монтажу;
  • строк та гарантійні умови.

Якщо ж паспорт обладнання відсутній або роздрукований на дешевому папері з використанням звичайного принтера, це привід відмовитися від покупки.  

Матеріали й технології

Зверніть увагу на матеріал, з якого вироблено радіатор. Наприклад, класичні моделі з алюмінію сприяють розвитку гальванічної корозії в системі опалення, тому комбінувати їх з елементами з інших матеріалів може бути небезпечним. Проте сучасні виробники пропонують вироби з нейтральних сплавів.

Металічні, біметалічні батареї повинні мати щільне антикорозійне покриття внутрішніх поверхонь. Деякі виробники пропонують власні інновації, які підвищують гарантійний термін служби радіаторів. Перед покупкою варто порівняти пропозиції різних брендів.

Додаткові поради

Обираючи радіатори сталеві чи батареї іншого типу, звертайте увагу на технічні характеристики, рекомендовані параметри експлуатації. Навіть найбільш якісна батарея швидко вийде з ладу, якщо буде функціонувати на межі своїх можливостей. Наприклад, сталеві, алюмінієві вироби призначені для систем з відносно невисоким тиском (до 6–8 і 12 атм відповідно) і теплоносієм хорошої якості, тому погано підходять для централізованих систем опалення. Крім того, гарантія не покриває несправності, що виникли внаслідок неправильного монтажу чи неналежних умов експлуатації.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024