стрічка

Волинянам масово розсилають у Telegram фішингове посилання

20 Січня 2023, 13:53
Волинянам масово розсилають у Telegram фішингове посилання ФАКТЧЕК 10427
Волинянам масово розсилають у Telegram фішингове посилання

Волинянам у Telegram надходять підозрілі посилання.

Про це повідомили читачі фактчекерам проєкту «Брехунець». Як ми з’ясували, це черговий фішинг під прикриттям конкурсу.

ФІШИНГ

Волиняни масово отримують у Telegram повідомлення такого типу: «Проголосуй за мене, будь ласка, я у фіналі під номером 2».

При переході за посиланням відкривається канал під назвою «Конкурс» з патріотичною аватаркою та понад тисячею підписників. На каналі – тільки вищезгадане повідомлення з проханням проголосувати і підозріле посилання на саме «голосування».

Одразу після переходу за лінком нас просять ще раз увійти до свого акаунта в Telegram, аби виконати так зване голосування. Однак одразу застерігаємо, ні якому разі цього НЕ робити. Це посилання за всіма ознаками – ФІШИНГОВЕ.  Воно має такий вигляд: https://you-telegram.org/?hash=Fey2iVucxx_0.

Одразу зрозуміло, що фішингове посилання створили навмисне, аби виманити ваші персональні дані. Тому що людина, яка отримала запрошення у Telegram, вже там залогінена! І щоб пройти опитування у месенджері, не потрібно заново залогінюватись. Якщо ви введете ваші дані за фішинговим посиланням, ошуканти отримають доступ до вашого персонального акаунта.

Цікаво й те, що волиняни, які отримали небезпечне посилання, зазначають, що повідомлення їм надходили від користувачів, які до того жодного разу їм не писали.

ВИСНОВОК

Повідомлення з проханням проголосувати, яке масово отримують волиняни, містить фішингове посилання. Не переходьте за ним і не вводьте особисті дані, аби не стати жертвою ошукантів.

Читайте також: Фішинг та шахрайство під прикриттям іноземних благодійників: як знову дурять волинян

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024