стрічка

Воєнна розвідка України відслідковує пересування російських військ на території Білорусі

17 Січня 2023, 19:05
Кордон з Білоруссю 1668
Кордон з Білоруссю

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк каже, що, за даними української воєнної розвідки, ймовірність вторгнення російських окупаційних військ з території білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

Про це інформують у тг-каналі Міноборони України.

«Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в Білорусі.

Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання. російська армія в білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій.

Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій», – заявив представник ГУР МО України.

За словами Андрія Черняка, воєнна розвідка України відслідковує те, що відбувається на території білорусі, оскільки там є російські військові.

«Нам доводиться вести в білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено», – підсумував представник воєнної розвідки України.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024