стрічка

Суд дав дозвіл на арешт Януковича у справі про розстріл мітингувальників Майдану

17 Січня 2023, 16:10
Колаж "Слово і діло" 1875
Колаж "Слово і діло"

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд міста Київ обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому президенту України Віктору Януковичу.

Про це інформує Офіс Генпрокурора.

Дозвіл на арешт експрезидента надали у кримінальному провадженні за обставинами організації вчинення ним з 18-20 лютого 2014 року у складі злочинної групи незаконного перешкоджання проведенню зборів, перевищення працівниками правоохоронних органів влади та службових повноважень, умисних вбивств, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту.

Розслідування встановило, що колишній президент України спільно з головою Служби безпеки, міністром внутрішніх справ, міністром оборони та іншими високопосадовцями правоохоронних органів без законних підстав організували застосування спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів.

Такі дії Януковича та екскерівників правоохоронних органів призвели до масових жертв серед учасників акцій протесту в центральній частині Києва. В тому числі до смерті 67 цивільних осіб. Всього постраждали 887 цивільних осіб та 132 правоохоронці. Завдано майнових збитків на суму понад 16 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено за спеціальною процедурою – in absentia. Наразі сторони ознайомлюються з матеріалами провадження.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024