стрічка

Фейк роспропаганди про пожежу в храмі на Волині

12 Січня 2023, 10:51
Фейк роспропаганди про пожежу в храмі на Волині ФАКТЧЕК 9737
Фейк роспропаганди про пожежу в храмі на Волині

У ворожих ЗМІ 11 січня з’явилося відео про нібито пожежу у Свято-Вознесенському храмі в селі Овадне Володимирського району, однак інформація виявилась фейком.

Про це пише 12 канал.

І рятувальники, і місцева влада спростували інформацію про пожежу. В обласному управлінні ДСНС журналістів запевнили, що такої пожежі в них не зареєстровано, а голова Оваднівської громади Сергій Панасевич заявив, що із храмами на території громади все добре, а на відео – не їхня церква.

Що ж писала роспропаганда про цю «подію» і що насправді зображено на відео?

У повідомленнях російських сміттярок йшлося про те, що церкву начебто підпалили – мовляв, в Україні ж іде «боротьба із православ’ям». А настоятель церкви в селі Овадне «відмовився переходити з московського патріархату». Вказували і те, що про інцидент повідомили якісь «місцеві жителі».

Однак пожежа, яка на відео, сталася ще 19 січня 2021 року у храмі Святого Феодосія Чернігівського у селі Новоолександрівка на Дніпропетровщині. Як видно із фото, які оприлюднювали тоді ЗМІ, церква – саме та, що й на відео, показаному російськими пропагандистами.

Цікаво, що 11 січня, коли «виплив» фейк із церквою, у Зимненський монастир у Володимирському районі приїжджав із візитом  предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024