стрічка

Волинян дурять фейком про громадянство Євросоюзу за прискореною держпрограмою

10 Січня 2023, 13:55
Волинян дурять фейком про громадянство Євросоюзу за прискореною держпрограмою ФАКТЧЕК 2832
Волинян дурять фейком про громадянство Євросоюзу за прискореною держпрограмою

На волинян у Facebook таргетують рекламу, у якій начебто пропонують отримати громадянство Євросоюзу за прискореною держпрограмою.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявилося, що це ФЕЙК!

МЕСЕДЖ

«Громадянство Євросоюзу за держпрограмою! Як українцям отримати громадянство ЄС? Тисніть «Докладніше» юрист надасть безкоштовну консультацію.

Також у розширеній версії повідомлення йдеться про те, що «з легкістю може отримати» той, хто натисне кнопку «Докладніше» і залишить свій номер телефону», – таке повідомлення поширили на волинських користувачів соцмережі.

СПРОСТУВАННЯ

Ніякої державної програми, яка змогла б прискорити надання громадянства ЄС для українців, не існує!

Громадянство Європейського Союзу визначається наявністю громадянства однієї з його країн-членів. Тобто будь-який громадянин держави, яка входить до складу Європейського Союзу вважається громадянином Союзу. Відповідно у кожній країні-учасниці цього об’єднання діє власне міграційне законодавство і воно може відрізнятися.

З основними способами отримання громадянства можна ознайомитися у Європейській конвенції про громадянство.

Ми проаналізували й сторінку організації «Окно в ЕС», яка пропонує фейкову державну програму. Вона налічує лише 91 вподобайку і 122 читачів. Немає ні контактного номера телефону, ні інформації про адресу, де знаходиться сама організація, ні посилання на сайт. Створена у вересні 2022 року і має лише два дописи російською й активну рекламу.

ВИСНОВОК

Державної програми, яка давала б змогу пришвидшено отримати громадянство Європейського Союзу не існує. Наразі Україна лише подала заявку на вступ до ЄС. Важливо і те, що у кожної країни, що входить до складу Євросоюзу, міграційне законодавство відрізняється і має свої особливості.

***

Цей матеріал підготовлений у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключно відповідальністю CID Media Group і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Читайте також: На Волині поширили фейк про виплати у зв’язку з енергетичною ситуацією в країні

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024