стрічка

В монастирі на Рівненщині знайшли російську пропаганду, єпархія каже, що то брехня

06 Січня 2023, 16:14
В монастирі на Рівненщині знайшли російську пропаганду, єпархія каже, що то брехня 3085
В монастирі на Рівненщині знайшли російську пропаганду, єпархія каже, що то брехня

Представники рівненської єпархії УПЦ (МП), намагаючись спростувати інформацію про те, що під час обшуків на території Свято-Троїцького Межирицького монастиря було знайдено пропагандистські матеріали об'єднання, яке очолює експолітик України та кум путіна Медведчук, насправді поширили чергову брехню.

На сайті УПЦ опублікували повідомлення, у якому звинуватили журналістів в поширенні фейку про результати обшуків та навіть спробували спростувати інформацію.

Що з того вийшло, розбиралися фактчекери проєкту «Брехунець».

ФЕЙК

«На сайті релігійної організації заявили про те, що 6 січня на сайті видання «Район. Острог»‎, а згодом і на деяких інших ресурсах місцевих ЗМІ, з’явилась новина про те, що під час обшуків СБУ в Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі було виявлено агітаційні листівки об’єднання Медведчука, яка насправді є фейком. 

Наголосили, що «фейк викрили і спростували у Рівненській єпархії».

«Обшуки у нас відбувались 4 січня, усі деталі запротокольовано працівниками СБУ, – коментує насельник Межирицької обителі ієродиякон Христофор, – Новину про те, що наче у нас знайшли якісь агітаційні матеріали, мені вранці надіслали прихожани на телефон. Я відразу зателефонував у СБУ і вони повідомили, що ніяких матеріалів для ЗМІ, щодо обшуків не надавали і їм не відомо про агітки Медведчука у стінах монастиря»‎.

«Рівненська єпархія закликає усі ЗМІ ретельно перевіряти отриману інформацію перед публікуванням та вимагає перестати писати неправдиві матеріали про парафії та монастирі Української Православної Церкви», – обурюються в МП.

ПЕРЕВІРКА

Дійсно, напередодні СБУ проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Троїцького Межирицького монастиря, який знаходиться в Острозькій громаді на Рівненщині. Під час цієї операції, на території обителі, правоохоронці таки знайшли агітаційні матеріали організації «Украинский выбор», яку очолює колишній український політик, відомий своїми проросійськими поглядами, а за сумісництвом і кум путіна Віктор Медведчук. Про це, зокрема, повідомили на офіційній сторінці Управління Служби безпеки України у Рівненській області. 

«У результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині виявлено пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук», – повідомляють про результати обшуків у відомстві. 

Тому рівненські журналісти про результати обшуків у монастирі розповіли лише ПРАВДУ! ФЕЙК створили саме представники УПЦ (МП), намагаючись виправдати факт, який підтверджує їхню причетність до «русского міра»!

ВИСНОВОК

Представники УПЦ (МП) БРЕШУТЬ, заявляючи, що журналісти поширили недостовірну інформацію про обшуки в чоловічому монастирі на Острожчині. ФЕЙКОМ є і твердження, що в СБУ не знають про агітаційні матеріали Медведчука, знайдені в обителі та що не надавали цієї інформації медіа. Адже про знайдену пропаганду йшлося в офіційному повідомленні відомства. 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024