стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 6 січня

06 Січня 2023, 22:00
Бахмут. Донеччина ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3247
Бахмут. Донеччина

Хроніка 317 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Підсумкове звернення Зеленського

Львівські поліцейські викрили схему нелегального виїзду військовозобов’язаних за кордон 

Джерело: МВС

За 3000 доларів США жінка обіцяла ухилянтам внести фіктивні дані в інформаційну систему для безперешкодного виїзду з країни. За скоєне вона понесе кримінальну відповідальність.

Оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію про те, що 41-річна мешканка Львову займається протиправною діяльністю. З’ясувалося, що жінка «спеціалізується» на незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон.

Під час отримання домовленої суми - 3 000 доларів США - зловмисницю затримали оперативники УДВБ та слідчі львівської поліції.

Наразі слідчі ГУНП у Львівській області вручили їй підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне їй загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Російське вторгнення: ситуація станом на вечір 6 січня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває триста сімнадцята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом доби противник завдав 1 ракетного удару та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі Донецької та Дніпропетровської областей.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України.

Для підтримання наступального потенціалу та поповнення втрат загарбники продовжують заходи з мобілізації.

Основні зусилля противник зосереджує спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Веде наступальні дії на Бахмутському та безуспішно намагається покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На інших - обороняється.

На Волинському і Поліському напрямках без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Стрілеча, Красне, Амбарне, Бугруватка, Гатище, Зелене та Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогневий вплив ворога потрапили райони 19 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку обстріляно Времівку, Велику Новосілку, Вугледар і Парасковіївку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони 16 населених пунктів. Серед них - Зелене Поле і Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області та Нікополь - Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів, зокрема, постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Чорнобаївка, Берислав, Золота Балка та Херсон. Є постраждалі серед мирних жителів.

Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено ураження 5 січня 2023 року пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області. Наразі відомо, що до місцевих лікарень привезли до 100 поранених військовослужбовців. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється.

Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження російських окупантів. Результати ураження уточнюються.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника.

«Різдвяне перемир‘я» путіна: російські обстріли на Луганщині не припинилися ні на мить

Джерело: голова ОВА Сергій Гайдай

В Києві створили Містечко Незламності на 68 000 м2

Джерело: Офіс Президента

Вже готово понад 1 000 місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання.

Є простір на 2 000 м2 для дітей, де вони зможуть розважитися та відволіктися.

Окрема територія на понад 5 000 м2 передбачена для вигулу домашніх тварин.

На території Містечка Незламності є кав’ярні та фуд-корт.

Облаштовано кімнату матері та дитини, також є медпункт та працюють дві аптеки.

У випадку блекауту Містечко діятиме автономно – безперервну роботу забезпечують сім генераторів сукупною потужністю 2 МВт, а зв’язок працює завдяки семи терміналам Starlink.

 

ДБР провело обшуки у зрадника Сальдо

Джерело: ДБР

Працівники ДБР провели обшук у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. У його маєтку та за місцем проживання поплічників зрадника виявлено документи рф з прямими вказівками до вчинення злочинів проти України.

Є відомості щодо структури окупаційної адміністрації та нарахування зарплатні в рублях. Знайдено конспекти, в яких занотувались особливості законодавства рф. Також виявлено довідки щодо херсонських патріотів та активістів.

Окремої уваги заслуговує бібліотека Сальдо, де він напевно і набирався ідеології щодо великої росії. Поряд з такими виданнями, як «Императрица Екатерина ІІ», «россия. Великия Судьба», «москва. Размышления в фотографиях», сусідить посібник «Радость сексу. Книга о премудростях любви». Також багато радянської геральдики та нагород і георгіївських стрічок.

Нагадаємо, що прокурори Херсонської обласної прокуратури вже скерували до суду обвинувальні акти стосовно окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», його заступника та так званого «голови Херсонської міської адміністрації». Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників.

Краматорськ. Окупанти двічі вдарили ракетами по місту

Джерело: заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко

Є влучання у приватний житловий будинок.

Попередньо постраждалих немає.

На місці працюють екстрені служби.

Ворог двічі обстріляв акваторію Очаківської громади з артилерії

Джерело: oчільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім 

«Миколаївський район. 5 січня, о 08:53 та 22:58 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає», – написав Кім.

Ворог обстрілює Донеччину з «Градів» та артилерії — вчора під вогнем були 11 населених пунктів

Джерело:  поліція Донецької області

російські війська минулої доби завдали 17 ударів по 11 населених пунктах Донецької області, одна людина загинула.

Під обстрілами ворога перебували Авдіївка, Бахмут, Велика Новосілка, Іллінка, Очеретине, Веселе, Кам’янка, Карлівка, Красногорівка, Острівське, Сєверне.

За минулу добу російська армія з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків 58 разів обстріляла Херсонщину

Джерело: голова ДСНС Сергій Крук

«Це друга пожежна частина за два дні, яку обстріляв ворог, порушуючи всі принципи і норми міжнародного права», – наголосив голова ДСНС Сергій Крук.

Джерело: голова ОВА Янушевич

Загинули шестеро людей, чотири — поранені. 

Херсон військові РФ обстріляли 14 разів. Пошкоджені пожежна частина, приватні та багатоквартирні будинки.

У Києві померла 40-річна жінка, яка постраждала від ракетного обстрілу 29 грудня

Джерело: мер Києва Віталій Кличко

Це вже третя жертва атаки рф напередодні Нового року.

+530 окупантів до загальних бойових втрат

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті станом на ранок 6 січня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби противник завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі.

Основні зусилля противник зосереджує на спробах встановлення контролю над Донецькою областю, веде наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках, успіху не має.

  • За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Спірне, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Первомайське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка і Фиголівка Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку зафіксовано ворожий вогонь у районах населених пунктів Тавільжанка, Дворічна, Вільшана, Синьківка, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне і Берестове на Харківщині та Куземівка, Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Макіївка, Площанка, Кузьмине та Діброва на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку противник обстріляв Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівку, Веселе, Яковлівку, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Білу Гору, Курдюмівку, Диліївку, Озарянівку, Північне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під вогневе ураження потрапили Красногорівка, Авдіївка, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку окупантами обстріляно Микільське, Вугледар та Пречистівку Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали Времівка, Зелене Поле і Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Щербаки, Степове і Приморське Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.
  • На Херсонському напрямку, зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Чорнобаївка та Токарівка.

У населеному пункті Каховка Херсонської області російські окупанти намагаються заборонити обіг української гривні, здійснюють рейди торговельними точками та погрожують вилученням не лише готівки, а й товару, у разі виявлення українських грошей.

За наявною інформацією, з 1 січня, у місті Донецьк, співробітники так званих військових комісаріатів розпочали збір інформації про громадян 2006 року народження для постановки на військовий облік.

У звʼязку з високою ефективністю засобів вогневого ураження Сил оборони, у місті Старобільськ Луганської області противник посилив адміністративний та контррозвідувальний режими. Окупанти перевіряють мобільні телефони місцевих жителів. Особлива увага приділяється особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку.

Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Також, протягом доби, наші захисники збили ворожий літак Су-25 та гелікоптер Мі-8.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили вогневе ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024