стрічка

На Рівненщині шахраї від імені начальника ОВА шлють листи бізнесменам

23 Грудня 2022, 12:48
На Рівненщині шахраї від імені начальника ОВА шлють листи бізнесменам 1325
На Рівненщині шахраї від імені начальника ОВА шлють листи бізнесменам

У Рівненській області активізувалися шахраї, які від імені начальника обласної військової адміністрації Віталія Коваля шлють листи підприємцям та вимагають грошей.

З проханням перевірити цей лист на справжність до фактчекерів проєкту «Брехунець» звернувся один з бізнесменів, який отримав таке повідомлення.

Перевіривши інформацію, ми дійшли висновку, що наведена в листі інформація – ФЕЙК, а повідомлення надсилали шахраї!

ФЕЙК

В начебто «офіційному» повідомленні від начальника Рівненської ОВА йдеться про те, що в області начебто діє «програма підтримки фінансової підтримки Збройних сил України». Місцевим підприємцям пропонують на добровільних засадах долучитися до неї.

Автори листа запевняють, що зробивши певний грошовий внесок, бізнесмени отримають зменшення податку на прибуток пропорційно тій сумі, яку вони задонатять по цій програмі.

В листі також публікують номер рахунку, на який слід перерахувати кошти та запевняють, що ці дії узгоджені з президентом України та Верховною Радою.

«Наш святий обов’язок перед захисниками – підтримати їх на всіх можливих напрямках захисної діяльності! Бо наша країна – це Україна!», – емоційно завершують лист псевдоочільники Рівненщини.

ПЕРЕВІРКА

Найперше, що викликає сумніви щодо правдивості листа, це його лірична кінцівка. Офіційним документам такий стиль письма не притаманний.

До того, подібні «звернення» від начебто посадовців різних рангів уже отримували представники місцевого бізнесу. У всіх попередніх випадках їх розсилали шахраї. Таку ж розсилку фіксували і на Волині.

Так трапилося і цього разу. Як повідомив сам начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, жодних подібних звернень підшефне йому відомство не надсилає! Гуманітарну діяльність проводять максимально публічно.

«Будьте уважні, думайте критично і в разі отримання подібних листів телефонуйте правоохоронцям», – закликав Віталій Коваль.

Також посадовець додав, що зловмисниками вже займаються правоохоронці.

ВИСНОВОК

У Рівненській області не діють жодні програми, згідно з якими підприємці, що фінансово підтримали ЗСУ, можуть розраховувати на зниження тих чи інших податків. Це – ФЕЙК! Прикриваючись керівництвом регіону, шахраї намагаються збагатитися на темі, яка наразі «болить» українцям. До того, таким чином зловмисники намагаються підірвати довіру краян до місцевої влади.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024