стрічка

Що потрібно для занять у фітнес-залі

19 Грудня 2022, 13:17
Що потрібно для занять у фітнес-залі 1233
Що потрібно для занять у фітнес-залі

Сьогодні популярно вести здоровий спосіб життя, що означає збалансоване харчування, відмову від шкідливих звичок та заняття спортом. І якщо перші два пункти виконати не складно самому, щодо фізичних навантажень найефективніше — відвідувати спортзал, щоб професійний тренер скерував у правильне русло для досягнення відчутних результатів. Постає питання: що потрібно брати з собою на тренування. Розглянемо докладніше.

Одяг та взуття для тренажерного залу

Зі спортивного одягу найкраще пасуватимуть (на вибір або в поєднанні):

  • футболка, топ, легка кофта, бра — для верху;
  • лосини, легінси, шорти, велосипедки, штани — для низу.

Вид одягу вибирайте відповідно до температури в залі та виду занять. Найкраща тканина — еластична, легка, виготовлена з синтетики, оскільки вона забезпечуватиме хороший теплообмін та водовідведення. Спідня білизна також має бути максимально комфортною, у спортивному стилі — без вишуканого оздоблення, з якісного трикотажу.

Взуття для тренувань, так само як і одяг, треба вибирати відповідно до виду. Наприклад, для йоги пасуватимуть м’які балетки, для роботи на тренажерах — кросівки, для тенісу — кеди, для бігу — бігові кросівки тощо.

Аксесуари до фітнес-залу

Зазвичай на тренування приходять з пляшкою води, яку п’ють кількома ковтками у паузах між виконанням вправ. Можна купити спеціальну пластикову ємність з дозатором, вибрати дизайн на свій смак.

Оскільки після тренування потрібно прийняти душ, необхідні речі особистої гігієни. Рідке мило та шампунь, як правило, є в душових кабінах, проте можна взяти й свої. Рушник та гумові капці надають не у всіх залах, тому вони знадобляться.

Дуже зручно та гігієнічно брати особистий маленький рушник, щоб не залишати на інвентарі слідів поту. Це не обов’язково, проте бажано. Здебільшого люди беруть на тренування телефон з навушниками, хоча і в залах звучить приємна музика. Проте за бажання слухати щось своє такий варіант оптимальний.

Для виконання силових вправ можна придбати напульсники, рукавички, бинти, скакалки, фіксуючий пояс та набірні гантелі. Ці речі не потрібно щоразу носити з собою, а зберігати в шафці, яка надається постійним відвідувачам.

Шкіряний пояс знадобиться для вправ з великою вагою, оскільки утримує м’язи живота в стабільному положенні. Напульсники фіксують зап’ястя, їх також можна використовувати для піднімання гантелей, бігу, фітнесу. Бинти, які захищають руку від тертя, важливі для боксерів. Те саме можна сказати й про рукавички.

Оскільки скакалки й гантелі — дуже затребуваний інвентар, щоб не витрачати час на очікування, краще придбати свої та користуватися ними. Вони недорогі, проте ефективні для виконання вправ на різні групи м’язів.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024