стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 18 грудня

18 Грудня 2022, 18:05
Ситуація на фронті 3229
Ситуація на фронті

Хроніка 298 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Росіяни готуються до вуличних боїв у Мелітополі

Джерело: міський голова Мелітополя Іван Федоров

Російські загарбники готуються до вуличних боїв у тимчасово окупованому Мелітополі – у центрі міста встановлюють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як "зуби дракона".

Окупанти вчергове вдарили по Куп’янському району Харківщини

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Сьогодні вдень внаслідок обстрілів у смт. Ківшарівка поранений 31-річний фельдшер, чоловік отримав осколкові поранення, медики надали необхідну допомогу. Є руйнування лікарні, вибиті вікна.

По центру Херсона росіяни завдали удару, є постраждалі

Джерело: Кирило Тимошенко, Офіс Президента

По центру Херсону завдано чергового удару.

Постраждало троє людей. Вони отримали осколкові порання, один поранений у важкому стані. Всім надається медична допомога.

На місці працюють екстрені служби.

Армія РФ знов обстріляла Авдіївку та Курахове на Донеччині

Джерело: очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

На Донеччині вночі 18 грудня російська армія обстріляла околиці Курахового, Авдіївку, Лиманську та Костянтинівську громади.

"На Донецькому напрямку протягом доби було гучно на околицях Курахового, а вночі відбулося 2 артобстріли Авдіївки — снаряди прилітали на 4 вулицях. Інформація щодо постраждалих та обсягів руйнувань уточнюємо", — написав Кириленко.

Також під обстрілами опинились Іванопілля Костянтинівської громади, тут снаряд влучив у город, та Торське й Зарічне Лиманської громади. Загиблих та поранених серед мирних жителів немає.

За добу війська РФ 54 рази обстріляли Херсонщину, троє людей загинули

Джерело: Херсонська ОВА.

За добу, 17 грудня, війська РФ 54 рази з артилерії, РСЗВ, танків та мінометів обстріляли Херсонщину. Загинули троє людей, ще 6 — поранених

Російські військові обстріляли житлові квартали Херсона. Вони поцілили в медичний заклад, приватні та багатоквартирні будинки. За добу внаслідок обстрілів загинули троє людей, шість жителів Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Обстріли Миколаївщини: неспокійно було в Очаківській громаді

Джерело: Віталій Кім

Вчора, 17 грудня, з 13:20 та 15:49 росія завдавала ударів з реактивних систем залпового вогню по акваторії Очаківської громади Миколаївської області. Постраждалих немає.

Вночі росія обстрілювала Нікопольський район Дніпропетровщини

Джерело: Валентин Резніченко

Росія вночі 5 разів обстріляла Нікопольський район Дніпропетровської області з важкої артилерії. Поцілили по трьох громадах: Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській.

 

У Нікополі постраждав 59-річний чоловік. Медики надали допомогу, він лишився лікуватися вдома. У місті понівечені кілька приватних будинків, господарські споруди та гімназія.

За минулу добу на Донеччині померла ще одна людина

Джерело: Павло Кириленко

За 17 грудня росіяни вбили 1 мирного жителя Донеччини — у Часовому Яру. Ще 1 людина в області дістала поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Російське вторгнення: ситуація станом на ранок 18 грудня

Джерело: Генштаб

Розпочалася двісті дев’яносто восьма доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник намагається покращити тактичне положення на Лиманському та зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах понад п’ятнадцяти населених пунктів. Серед них - Стельмахівка і Серебрянське лісництво Луганської області та Верхньокам’янське, Виїмка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Опитне, Первомайське, Невельське і Красногорівка на Донеччині.

Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних, а також здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Загроза авіаційних та ракетних ударів зберігається на всій території України.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Середина-Буда і Вовківка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка, Новомлинськ і Дворічна - Харківської.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження зазнали райони Берестового, Ягідного, Котлярівки і Крохмального Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку і Червонопопівку Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках під вогонь противника потрапили райони понад п’ятнадцяти населених пунктів. Зокрема це - Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог активних дій не проводив. Для уточнення положення наших військ задіяв БпЛА у районі населеного пункту Шевченкове.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії двадцяти чотири населені пункти. Серед них - Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Степове, Плавні на Запоріжжі та Козацьке, Тягинка, Микільске, Херсон і Дніпровське Херсонської області.

Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 16 грудня поточного року кількох районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, а також двох його складів боєприпасів у Запорізькій області. Втрати особового складу склали понад 150 поранених військовослужбовців, знищено 10 одиниць військової техніки різного типу. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється.

Командування окупаційних військ планує увести цілодобову комендантську годину в населених пунктах на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Так, в населеному пункті Чернігівка зазначені обмеження будуть введені з 25 грудня, а в місті Бердянськ - з 30 грудня 2022 по 03 січня 2023 року.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 8 районів зосередження особового складу, 2 пункти управління та 4 склади боєприпасів російських окупантів.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024