стрічка

У прикордонній Брестській області білорусів вербують в «самооборону»

15 Грудня 2022, 13:02
У прикордонній Брестській області білорусів вербують в «самооборону» 1626
У прикордонній Брестській області білорусів вербують в «самооборону»

Головними стратегічними цілями Росії залишається захоплення всієї території України, недопущення її євроатлантичної інтеграції країни. Кремль усвідомлює, що в короткостроковій перспективі досягти перемоги неможливо, тому прагне перевести конфлікт у тривале збройне протистояння, щоб виснажити Україну та її союзників.

Про це пише LB.ua.

З метою примушення України до переговорів та стратегічної паузи для відновлення сил росіяни не послаблюють психологічного та економічного тиску на державу, зокрема масовими ракетно-артилерійськими ударами по обʼєктах інфраструктури. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника головного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Після успіхів сил оборони на Херсонському і Харківському напрямках Росія була вимушена внести зміни в плани щодо захоплення України. У найближчій перспективі окупанти зосереджуватимуться на взятті під повний контроль Донецької і Луганської областей.

Кремль нарощує показники власного виробництва техніки за рахунок знищення її якості та активує укладання договорів із іншими країнами для їх постачання. Також Росія в листопаді ухвалила законодавство для розширення категорій осіб, які можуть бути призвані. Зокрема, осіб, що відбувають покарання за злочини. У мирний час дозволили проходити військову службу з подвійним громадянством. Це зроблено, аби завербувати трудових мігрантів, що перебувають на російській території. З 6 млн мігрантів 45% – чоловіки призовного віку.

Примусову мобілізацію росіяни проводять на тимчасово окупованих територіях України. На території Білорусі з середини жовтня триває нарощування російської військової присутності. Кремль використовує білоруських офіцерів та полігони для навчання росіян.

У Білорусі також йде переміщення російської техніки. Минулого тижня на два полігони перемістили по одному батальйонному комплекту танків. На аеродром перекинули три Міг 31К, що є носіями «Кинджалів», та літак А 50У дальнього локаційного виявлення.

«Це насамперед свідчить про нарощування можливості агресора наносити авіаційні удари по території України», – заявив Громов.

Він наголосив, що зараз на території Білорусі відсутні необхідні компоненти повітряного угруповання, які можуть забезпечувати діяльність при наступі. За оцінкою Генштабу, ймовірність наступу з Білорусі зараз залишається низькою. Але в прикордонній Брестській області білорусів вербують в «самооборону». За державну зраду військових впровадили смертну кару. Не виключено, що такі дії режиму Лукашенка є підготовкою до участі в війні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024