стрічка

Чому блок живлення ноутбука може зламатися і де взяти йому заміну?

02 Грудня 2022, 20:00
Чому блок живлення ноутбука може зламатися і де взяти йому заміну? 1599
Чому блок живлення ноутбука може зламатися і де взяти йому заміну?

Для будь-якого ноутбука найважливішим компонентом, поряд з акумулятором, є блок живлення. По суті, це зарядний пристрій для ноутбука, який також виконує роль додаткового контролера живлення і дозволяє гаджету повною мірою використовувати всі можливості внутрішніх компонентів.

Крім того, продуктивність зарядного пристрою критично важлива для ноутбука, так як без нього пристрій зможе працювати рівно стільки, скільки вистачить заряду акумулятора. Тому, якщо зарядний пристрій раптом вийде з ладу, його потрібно буде якомога швидше замінити.

Чому ламаються зарядні пристрої для ноутбуків?

Адаптер для зарядки ноутбука служить посередником між електромережею і енергосистемою пристрою, а також, очевидно, акумулятором. При цьому це не просто зарядний пристрій для ноутбука, а й його захист від відключення електроенергії. А при перепадах напруги, різних збоях або відключенні електроенергії в першу чергу страждає блок живлення. А це означає, що він вийде з ладу, при цьому не пошкодить сам пристрій.

Крім того, враховуючи те, що блок живлення завжди варто мати під рукою, беручи ноутбук у дорогу, він часто фізично страждає при перенесенні. В даному випадку, звичайно, мова йде не про сам адаптер, а про дріт, що з'єднує його з блоком живлення і ноутбуком. Під час транспортування він дуже складений і розмотується, і часто дуже недбало. Тому у тих, хто часто подорожує і бере з собою ноутбук, дріт часто стирається, перегинається і ламається.

Може статися так, що при проблемах з мережею згорів контролер живлення або один з конденсаторів. Або основна частина кабелю, прихована під обплетенням, перетерта в кількох місцях. Через це ви можете поставити під загрозу свій ноутбук, підключивши його до мережі через потенційно несправний зарядний пристрій. А тому в разі поломки зарядний пристрій підлягає заміні, так як він практично гарантовано прийде в непридатність без можливості повного відновлення.

Де знайти новий блок живлення для ноутбука будь-якого виробника?

Перше, про що варто пам'ятати, перш ніж взагалі проводити будь-яку заміну комплектуючих на ноутбуці - поки діє гарантія, нічого не можна зробити без консультації в сервісному центрі бренду. Тому, якщо гарантійний термін ще не закінчився, а у вас зламався блок живлення, в першу чергу необхідно звернутися в авторизований сервіс у пошуках фірмового блоку живлення від виробника. В іншому випадку ви ризикуєте скасувати гарантію. Однак якщо вона вже закінчився, то ви можете придбати зарядний пристрій самостійно.

Знайти і купити більшість запчастин неважко, особливо ті, які досить часто виходять з ладу, як зарядка. Досить зайти в будь-який інтернет-магазин, наприклад, подивитися на сторінку онлайн-каталогу Battery.Net.ua, де в каталозі представлені всі види аксесуарів для ноутбуків різних брендів. Крім того, в каталозі BatteryNet представлені як оригінальні фірмові зарядні пристрої, так і ті, що випускаються сторонніми сертифікованими компаніями. При цьому в асортименті представлені зарядні пристрої тільки від перевірених виробників.

Чи можна використовувати відновлений після поломки блок живлення?

Якщо джерело живлення пошкоджено, ви все одно не зможете ним більше користуватися. Навіть якщо ви впевнені, що зможете відновити працездатність, усунувши видимі несправності. Тому що ви не можете бути впевнені на 100%, що це працює так, як має бути.

Так само, як ви не можете бути впевнені, що ви усунули та відремонтували все, що могло бути причиною проблем. Тому краще не ризикувати працездатністю ноутбука і збереженими на ньому даними і не підключати гаджет через відновлений після поломки зарядний пристрій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024