стрічка

Священнику Києво-Печерської лаври, на богослужінні якого прославляли «рускій мір», повідомили про підозру

01 Грудня 2022, 15:48
СБУ повідомило про підозру священнику Лаври 2112
СБУ повідомило про підозру священнику Лаври

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли «рускій мір».

Про це інформують у пресслужбі СБУ.

У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів, уродженця Брянської області РФ, і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

Так, вказані особи підозрюються у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників, вчинене групою осіб.

За результатом судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, поширені у храмі тези з релігійної пісні містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовування, визнання правомірною тимчасової окупації частини території України.

Нагадаємо: у середині листопада священник ПЦУ Михайло Омелян опублікував відео з одного з храмів Києво-Печерської лаври, де хор виконує проросійську пісню: «Дзвін пливе, пливе над росією, Прокидається Матінка – Русь…».

Відео тоді швидко поширилося мережею і викликало обурення у чималої кількості українців.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром