стрічка

Дефіцит потужності в енергосистемі наразі складає близько 20%, – Укренерго

27 Листопада 2022, 14:35
Дефіцит потужності в енергосистемі наразі складає близько 20%, – Укренерго 2388
Дефіцит потужності в енергосистемі наразі складає близько 20%, – Укренерго

Станом на ранок 27 листопада виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання, яке поступово зростає через похолодання. З них критична інфраструктура споживає лише близько 10%, решта електроенергії використовується для електропостачання споживачів.

Про це повідомляє Укренерго.

За таких умов обленерго мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

Укренерго доводить до обленерго ліміти споживання по кожній області, перевищувати який не можна. Обленерго самостійно визначає види відключень – аварійні чи планові – і безпосередньо їх застосовує.

В Укренерго нагадують, що сьогодні кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, ощадливо використовуючи електроенергію. Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024