стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 27 листопада

27 Листопада 2022, 18:50
Війна в Україні 3321
Війна в Україні

Хроніка 277 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Військові РФ поцілили в лінії електропередач, які живлять Херсон

Джерело: голова ОВА Ярослав Янушевич.

Російські військові поцілили в лінії електропередач, які живлять місто. Фахівці «Херсонобленерго» працюють над відновленням, 

Електромережі, пошкоджені російськими обстрілами, полагодили менш ніж за пів години. До того ж подали напругу по високовольтних лініях на 150 кВ.

26 листопада поетапно почали підключати до електропостачання побутових споживачів. Близько 5% херсонців уже мали світло в своїх оселях.

 

Станом на 18:00 у Херсоні електропостачання відновлено для 17% побутових споживачів.

Російське вторгнення: ситуація станом на вечір 27 листопада

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває двісті сімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник продовжує збройну агресію проти нашої держави, не припиняє завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони. Триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, що зазнали втрат. Очікується посилення угруповання військ противника, що діє на тимчасово окупованій та тимчасово зайнятих територіях України за рахунок перекидання окремих підрозділів з території республіки білорусь після набуття ними бойових спроможностей.

Ворог завдав 4 ракетні удари по цивільних об’єктах населених пунктів Розумівка Запорізької області та Мусіївка на Дніпропетровщині. Здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури в глибині території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надає свою територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів.

Підрозділи білоруських сил спеціальних операцій, які входять до складу регіонального угруповання військ так званої союзної держави російської федерації та республіки білорусь, залучені до посилення ділянки державного кордону.

На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, підрозділи противника продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону, ведення демонстраційних і провокаційних дій. Здійснили мінометний обстріл поблизу Янжулівки Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з мінометів та реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Ізбицьке, Огірцеве, Бочкове, Бударки, Чугунівка та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник веде оборону. Здійснив обстріли з усього спектру артилерії по районах Куп’янська, Курилівки, Табаївки, Крохмального і Берестового на Харківщині.

На Лиманському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Артилерійського ураження зазнали райони населених пунктів Макіївка і Невське Луганської області та Ямполівка і Торське на Донеччині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з артилерії різних типів позиції Сил оборони та райони населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямках ворог обороняється. Здійснив обстріли з різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Времівка, Новосілка, Новопіль, Полтавка, Малинівка, Червоне, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону. Не припиняє артилерійські обстріли підрозділів наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

Окупанти продовжують зазнавати втрат. Місцеві лікарні Щастинського району Луганської області перевантажені через велику кількість поранених загарбників. Противник змушений проводити медичну евакуацію поранених військовослужбовців до Луганська.

Підтверджено ураження ворожого об’єкту в районі населеного пункту Сватове 25 листопада цього року.  Там перебувало близько 70 військовослужбовців противника. Кількість поранених та загиблих окупантів уточнюється.

Підрозділи наших ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

На Донеччині від обстрілу загинули дві людини

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

Росіяни обстріляли Курахове з артилерії — дві людини загинули, одна одержала поранення. Внаслідок обстрілу чотири будинки зазнали пошкоджень.

Курахове вже далеко не вперше потрапляє під ворожий вогонь — росіяни послідовно і цілеспрямовано б'ють по цивільних.

Внаслідок суботнього удару росіян по Дніпру загинула людина 

Джерело: очільник ОВА Резніченко
Рятувальники дістали тіло загиблого з-під завалів зруйнованих ракетою складів. Усього внаслідок атаки рф у суботу постраждали 13 людей – троє все ще перебувають у лікарнях. Нагадаємо, 26 листопада росіяни завдали ракетного удару по житловому району Дніпра.

СБУ перевіряє храм Різдва Христового УПЦ МП в Івано-Франківську

Джерело: Суспільне.

В Івано-Франківську на території та в храмі Різдва Христового Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка, працівники Служби безпеки України разом з поліцейськими та нацгвардійцями проводять перевірку. Цю інформацію Суспільному підтвердили в СБУ.

На територію церкви працівники відомств зайшли зранку 27 листопада. Слідчі проводять кнтррозвідувальні безпекові заходи в межах протидії підривній діяльності спецслужб РФ в Україні, зокрема перевіряють, чи немає заборонених предметів та підозрілих людей, причетних «до протиправної діяльності на шкоду державі».

На Facebook-сторінці СБУ в Івано-Франківській області повідомили, що огляд проводять за безпосередньої участі представників церкви.

 

"Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для перевірки інформації про наміри використання єпархії як осередку "руского міра", недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів, убезпечення населення від провокацій і терористичних актів", — йдеться у дописі.

ЗСУ знищили окупантів, техніку та «важливий об’єкт» на Луганщині 

Джерело: Гайдай у Telegam

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про успіхи Збройних сил в області та про влучання в "важливий об’єкт противника".

Гайдай розповів, що 26 листопада підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів поблизу Стельмахівки.

У районі цього населеного пункту росіяни застосували важкі вогнеметні системи ТОС-1А.

Крім того, упродовж доби ними з танків та артилерії обстріляні в області Невське, Новоселівське, Макіївка, Площанка і Діброва.

Внаслідок військових дій за добу на Харківщині одна людина загинула, троє поранені

Джерело: голова ОВА Олег Синєгубов.

У Лозівському районі чоловік підірвався на вибухонебезпечному предметі, загинув на місці. Медики шпиталізували трьох людей внаслідок поранень та вибухових травм.

"Медики госпіталізували чоловіка 68 років та жінку 81 років, які отримали поранення після обстрілів у Куп'янську. 50-річний чоловік отримав вибухову травму у Ківшарівці, також госпіталізований до лікарні. У селі Шульське 62-річний чоловік підірвався на вибухонебезпечному предметі, загинув", — йдеться у повідомленні.

 

Внаслідок російських обстрілів у Вовчанській громаді пошкоджено олійне підприємство.

росія завдала ракетного удару по Кривому Розі

Джерело:голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

росія випустила дві ракети по об’єкту транспортної інфраструктури у Кривому Розі. На місці удару є серйозні руйнування 

Від обстрілів з боку армії РФ загинули п'ятеро людей на Донеччині

Джерело: голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Протягом 26 листопада від обстрілів з боку армії РФ на Донеччині загинули п'ятеро людей, ще четверо отримали поранення.

"За 26 листопада росіяни вбили п'ятьох цивільних на Донеччині: трьох у Рідкодубі, одного у Часовому Яру та одного у Бахмуті", — повідомив він.

Поранення отримали троє жителів Часового Яру та один житель Рідкодубу.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на Донеччині загинули 1228 людей, ще 2642 людини отримали поранення. Встановити точну кількість загиблих та поранених у Маріуполі та Волновасі зараз неможливо.

Російські військові вночі завдали ракетного удару по агропідприємству у передмісті Запоріжжя

Джерело: голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Близько другої години ночі 27 листопада запоріжці почули звуки вибухів. Окупанти завдали ракетного удару по передмістю Запоріжжя.

"Внаслідок вибухів двох ракет (ймовірно С300) на території одного з агропідприємств виникла пожежа, пошкоджено паркан та будівлю. Люди не постраждали".

Атаки військ РФ зазнали дві громади Дніпропетровщини: понівечені будинки, автівки, газопровід

Джерело: голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У ніч на 27 листопада війська РФ з «Градів» та важкої артилерії обстріляли Червоногригорівську та Марганецьку громади Дніпропетровщини. 

"У Червоногригорівській громаді понівечені 6 приватних будинків, 6 господарських споруд, автівки приватного підприємства та газопровід. У Марганецькій громаді представники ДСНС продовжують обстежувати території", — написав він.

Загиблих і поранених внаслідок обстрілів немає.

В інших районах області ніч минула без атак російських військових, додав посадовець.

Ситуація на фронті станом на ранок 27 листопада

Джерело: Генштаб ЗСУ

Розпочалася двісті сімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення.

Ворог продовжує перегрупування військ з метою посилення частин та підрозділів на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Марї’нка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

Ворог завдав 2 ракетних удари по цивільних об’єктах міста Дніпроьта здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільних об’єктах, зокрема, міста Херсон.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, ворожі підрозділи виконують завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону та ведення демонстраційних і провокаційних дій.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Чугунівка, Ізбицьке, Огірцеве, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. На Лиманському напрямку - веде оборону. Здійснив обстріли з танків та артилерії по районах населених пунктів Берестове, Куп’янськ, Курилівка, Табаївка, Крохмальне Харківської області; Невське Луганської області та Ямполівка і Торське на Донеччині. В районі населеного пункту Стельмахівка російські окупанти застосували важкі вогнеметні системи ТОС-1А.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Завдав вогневого ураження по районах населених пунктів Андріївка, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Времівка, Новосілка і Новопіль Донецької області та Полтавка, Малинівка, Червоне, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка і Плавні на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник задіяв міномети, танки, ствольну та реактивну артилерію для ураження населених пунктів Республіканець, Придніпровське, Антонівка Херсонської області та міста Херсон.

Підтверджено вогневе ураження 25 листопада районів зосередження живої сили противника в районах населених пунктів Мелітополь, Пологи та Михайлівка Запорізької області. Втрати окупантів склали понад 100 осіб пораненими, знищено близько 10 одиниць військової техніки різних типів та 2 склади боєприпасів.

За наявною інформацією, в російській федерації та на тимчасово окупованих територіях України тривають підготовчі заходи щодо проведення, з 10 грудня поточного року, чергової хвилі прихованої мобілізації до лав російських окупаційних військ.

Українські ракетники та артилеристи за минулу добу уразили 2 пункти управління, 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також один інший важливий об’єкт противника.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024