стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 листопада

25 Листопада 2022, 21:49
Українці, звільнені з російського полону 24 листопада ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3551
Українці, звільнені з російського полону 24 листопада

Хроніка 275 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Вечірнє звернення президента

Після блекауту енергетики повернули систему до роботи за 10-11 годин

Джерело: директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко 

Генеруючі потужності України швидко запустили і відновили, проте поки що не вистачає генерації для всіх. 

Систему повернули до цілісності і спроможності працювати як єдина енергосистема за 10-11 годин. Зараз крок за кроком заживлюють споживачів, які були відключені в результаті блекауту.

Уже вночі АЕС працюватимуть на нормальній плановій потужності – це навіть швидше, ніж планувалося. Енергетики відпрацювали швидше, ніж це було за протоколом.

Ув енергосистемі – дефіцит 30% від потреби

Джерело: Укренерго

Станом на 19:00 в енергосистемі України зберігається дефіцит – 30% від потреби споживання. 

Поетапне відновлення продовжується, триває підключення споживачів.

Оперативна інформація станом на 18.00 щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб ЗСУ

Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних удари по Комишувасі Запорізької області, здійснили 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. 

На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує виконувати завдання з прикриття ділянки російсько-українського кордону, проведення демонстраційних і провокаційних дій.

На Слобожанському напрямку ворог завдав вогневого ураження з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Висока Яруга, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Фиголівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде активну оборону на захоплених раніше рубежах, здійснює обстріли з танків та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Табаївка і Вишневе на Харківщині; Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Торське на Донеччині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.  Обстріляв з танків та всього спектру артилерії райони населених пунктів Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області. 

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде активну оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль і Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське і Чарівне на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняють обстрілів по районах населених пунктів Зміївка, Берислав, Токарівка, Микільске, Антонівка, Чорнобаївка, Білозерка, Велетенське Херсонської області та міста Херсон.

Противник продовжує зазнавати втрат, зокрема і в центрах підготовки перед відправкою в район ведення бойових дій на території України. Так, зокрема, у населеному пункті Деревная Брестської області республіки білорусь, 22 листопада, внаслідок порушення заходів безпеки в нічний час один окупант загинув та один отримав поранення. 

В населеному пункті Чаплинка Херсонської області загарбники шукають родичів військовослужбовців-учасників АТО/ООС та працівників силових структур. Крім того, триває пошук залишених житлових будинків для розквартирування особового складу підрозділів російських окупаційних військ.

Противник продовжує тиск на працівників Запорізької АЕС. За наявною інформацією, окремих працівників, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускають до робочих місць.

У Сімферополі окупаційна влада проводить заходи інформування населення про дії у разі повітряної тривоги, а також хімічної та бактеріологічної небезпеки.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 3 удари по позиціях ворожих зенітно-ракетних комплексів. 

Воїни ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили пункт управління та 5 районів зосередження особового складу і ОВТ ворога.

Обстріли Херсона

Джерело: начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

Від ворожих обстрілів 15 херсонців загинули, 35 постраждалих, серед яких одна дитина.

Через вчорашній масований ворожий обстріл постраждали приватні та багатоповерхові будинки, сталася сильна пожежа. Довелося терміново евакуювати 58 херсонців, серед них 22 дитини. 

Також від ворожих обстрілів постраждали навчальні заклади.

Обстріли Краматорська

Джерело: голова Донецької ОВА Кириленко

Одна людина поранена внаслідок обстрілу Краматорська. 

Російські військові вдень поцілили у промислову територію та пошкодили дві адмінбудівлі.

Окупанти випустили ракети С-300 по Харківщині

Джерело: голова ОВА Олег Синєгубов

Окупанти випустили ракети С-300 по Чугуївському району

Попередньо – без постраждалих. 

У Бериславі на Херсонщині поступово налагоджується життя

Джерело: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

Два тижні тому Збройні сили України звільнили Берислав. Тікаючи, росіяни руйнували і мінували там все, що могли. Але наразі у громаді вже поступово налагоджується життя.

«Доправили нашим незламним друзям найнеобхідніше: питну воду, сіль, свічки, цвяхи, дитяче харчування, теплий одяг. Боляче дивитись, на те, що наробили кляті вороги. Але люди повертаються, розбирають завали, ремонтують, що можливо, готуються до зими. У той же час – громада під постійними обстрілами...», – пише Живицький.

На Дніпропетровщині до електроживлення під′єднали всю критичну інфраструктуру

Джерело: голова ОВА Валентин Резніченко

Енергетики працюють третю добу без спину.  Вже заживили усю критичну інфраструктуру області та більшість осель. У той же час в регіоні діють погодинні відключення. Вони необхідні для стабілізації ситуації у енергосистемі, яка розбалансована через російські атаки. 

Для заощадження електрики у Дніпрі та Кривому Розі тимчасово призупинена робота електротранспорту. 

Місцева влада збільшила на міських маршрутах кількість автобусів, щоб люди могли без проблем пересуватися громадським транспортом. 

Очаків обстріляли забороненими боєприпасами

Джерело: Офіс Генпрокурора

Вночі збройні сили Росії з використанням заборонених касетних боєприпасів вчергове обстріляли місто Очаків.

Внаслідок обстрілу поранено місцевого мешканця. Пошкоджено житлові будинки, у тому числі багатоповерхівку.  

Будь-які військові об’єкти на цих територіях відсутні.

У столиці розгорнули близько пів тисячі пунктів обігріву

Джерело: МВС

У Києві облаштували майже 500 пунктів обігріву. Працівники ДСНС на вулиці, поблизу пожежної частини, розгорнули намет. Всередині пожежних частин теж дають примісток киянам, там є світло і тепло. Звернутись можна і до управлінь поліції, їх у Києві десять, і до усіх територіальних відділків. Прийти сюди дозволяють навіть під час комендантської години.

У Чорному і Азовському морях немає ракетоносіїв

Джерело: повідомлення Військово-Морських сил ЗСУ

У Чорному та Азовському морях продовжують чергувати російські військові кораблі, проте без ракетоносіїв.

В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 11 ворожих кораблів; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

Згідно із інфографікою наданою ВМС, на цих кораблях немає жодного ракетоносія «Калібр».

Водночас кораблі із ракетами стоять лише в Середземному морі.

В результаті російських ударів по цивільній інфраструктурі в Україні з жовтня загинуло щонайменше 77 мирних жителів

Джерело: The Guardian

За його словами, через ракетні удари мільйони людей в Україні опинилися у важких умовах.

«Укренерго»: В Україні виробники електроенергії вже забезпечили 70% потреб

Джерело: «Укренерго».

Виробники електроенергії вже забезпечили 70% потреб в Україні. Дефіцит поки становить 30%.

«Першочергово подали живлення на обʼєкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, у деяких регіонах працює громадський електротранспорт», — йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що атомні станції теж набирають потужність. Крім цього, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина «зеленої» генерації.

Енергетики продовжують відновлювати живлення для побутових споживачів. Темпи робіт сповільнюють складні погодні умови.

Насилували та грабували: поліцейські затримали людей, які могли співпрацювати з РФ під час окупації Вовчанська

Джерело: Головне управління Національної поліції в Харківській області

Поліцейські затримали трьох людей, яких підозрюють у близько 40 злочинах. За версією слідства, затримані грабували місцевих підприємців та допомагали російським військовим катувати жителів Вовчанська.

Як повідомили у поліції 25 листопада, раніше засуджений 45-річний чоловік добровільно став "головою тимчасової громадської адміністрації РФ у Вовчанську".

 

"Зловмисники під керівництвом ватажка разом з військовими рф займалися крадіжками, рейдерством із застосуванням насильства щодо місцевих підприємців, незаконно позбавляли їх волі та вимагали кошти", — повідомили у поліції.

На Львівщині 70% споживачів без світла

Джерело: Львівська ОВА 

Наразі, в області запровадили усі типи аварійних та погодинних відключень електроенергії. Інформацію щодо відключень перевіряйте на сайті Львівобленерго. 

Поставтесь з розумінням до ситуації та бережіть себе!, - йдеться в  повідомленні

Російський «ленд-ліз 2.0»: на Херсонщині збирають трофейну техніку

Джерело:Оперативне командування «Південь»

Сили оборони України після свого успішного контрнаступу на Херсонщині досі збирають трофейну техніку, жартома називаючи її, після харківських подій, російським «ленд-лізом 2.0», яку російська окупаційна армія залишила, втікаючи від українського війська.

Десятки одиниць техніки були покинуті в абсолютно справному технічному стані або з незначними несправностями. Адже замість того, щоб вивозити боєприпаси і зброю, росіяни забирали награбоване, залишаючи зброю українській армії.

На рахунку одного з підрозділів 59 бригади вже понад 10 трофейних танків. Один з таких — російський Т-80БВМ. За словами наших воїнів, танк був пошкоджений у бою на напрямку Каховка — Березнегувате, а російський екіпаж його покинув.

Маневрений та потужний танк 2021 року виробництва, проїздив не більше як 500 км, але був підбитий з ПТРК нашими воїнами. Це модернізований Т80-БВ, який використовує шасі від Т-80. Він має вертолітний двигун — 1200 кінських сил. Швидкість їзди вперед до 80 км/год. Задній хід — до 20 км/год. Башта від Т-64. Має гармату 2А26 та можливість стрільби керованими танковими снарядами. Зараз проходить відновлення, а через декілька тижнів служитиме ЗСУ, — розповідає командир танка Максим.

Окрім таких цікавих зразків, парк ЗСУ поповнився ще двома машинами Т-72Б, які становлять основу танкових підрозділів зс рф. Також воїни розповідають, що багато розбитої та спаленої російської техніки стають «донорами» для українських танків.

Ми реабілітуємо танки, лагодимо ворожу техніку, з їхніх деталей ремонтуємо свою. Так би мовити, створюємо додаткову вогневу міць. Можна багато чого корисного звідти взяти. Гусениці, катки, борти, болти, шурупи та різні розхідні запчастини — все згодиться, — ділиться військовослужбовець «Мексиканець».

Отак російська армія продовжує кидати сотні одиниць техніки в українських лісах і степах. Але їм не варто хвилюватися — ЗСУ знають, що з нею робити.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу ‒ близько 86150 (+430) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 2899 (+1) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 5844 (+5) од,
  • артилерійських систем – 1895 (+6) од,
  • РСЗВ – 395 од,
  • засобів ППО ‒ 209 од,
  • літаків – 278 од,
  • гелікоптерів – 261 од,
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 1553 (+6) од,
  • крилатих ракет ‒ 531 од,
  • кораблів/катерів ‒ 16 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 4404 (+4) од,
  • спеціальної техніки ‒ 163 (+2) од.

Рашисти 49 разів обстріляли територію Херсонщини

Джерело: Херсонська ОВА

Херсонський район – у Херсоні під ворожим масованим артилерійським обстрілом були житлові квартали мікрорайонів Таврійський та Житлоселище. У місті росіяни поцілили в приватні та багатоквартирні будинки, суднобудівний завод, будівлю на території школи, газові труби. 

Також ворог обстріляв такі населені пункти району – Зеленівка, Чорнобаївка та Степанівка.

Бериславський район – російські окупанти обстріляли Берислав, пошкоджено приватні будинки. 

На жаль, маємо жертви серед цивільного населення. Росіяни вбили 10 жителів Херсонщини, ще 54 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

СБУ затримала у Києві російського агента, який прибув з Криму готувати диверсії

Джерело: СБУ

Зловмисника перекинули з тимчасово окупованого Криму до Києва за місяць до повномасштабного вторгнення.

Під виглядом відвідування родичів він певний час перебував у «сплячому режимі», а коли отримав вказівку діяти – його затримала СБУ.

Зловмисник виконував завдання російської спецслужби зі збору розвідданих про місця дислокації та маршрути переміщення Сил оборони в столичному регіоні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній співробітник розформованої міліції, який після звільнення з лав МВС у 2014 році залишився у Севастополі.

Після захоплення півострова зловмисник перейшов на бік загарбників, за що отримав від них призначення до створеного окупантами місцевого «управления полиции рф».

Встановлено, що ворожий агент пройшов оперативно-бойову підготовку на базі навчальних центрів російської спецслужби і очікував подальшого перекидання на підконтрольну українській владі територію.

Саме таку «команду» він отримав від агресора майже за місяць до початку повномасштабного вторгнення.

Для виконання ворожих завдань зрадник намагався сформувати розгалужену мережу інформаторів. Для цього використовував свої зв’язки серед колишніх правоохоронців і представників кримінальних кіл.

Втім, реалізувати злочинні наміри йому не вдалося. Співробітники СБУ своєчасно викрили його, задокументували незаконні дії і затримали в результаті багатоетапної спецоперації.

Під час обшуку правоохоронці виявили:

  • внутрішній паспорт громадянина рф та російський паспорт для виїзду за кордон;
  • мобільний телефон із доказами законспірованого листування з фсб через анонімний Телеграм-канал;
  • матеріали, які підтверджують проходження «спецкурсу» на території тимчасово окупованого Криму.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ситуація у Кривому Розі 

Джерело: начальник ВА міста Олександр Вілкул

У Кривому Розі майже 95% критичної інфраструктури міста зі світлом. 

80% котелень запущено, підключені 100% насосних станцій води. 

Через ворожі обстріли в Кривому Розі та Нікополі на Дніпропетровщині ситуація була критичною.

 Деокупація Луганщини

Джерело: Сергій Гайдай

На Сватівському та Кремінському напрямках зараз необхідно помовчати – звідти є позитивні новини. У бік Сватового прямують дві сотні вантажівок з будівельними матеріалами, зокрема, так званими «зубами дракона» - росіяни укріплюють там оборону. 

У Білогорівці тривають постійні атаки окупантів – наші хлопці упевнено тримають оборону. Деокуповані села потерпають від вогню росіян – б’ють «Градами», «Ураганами», «Смерчами». Гуманітарну допомогу підвозимо туди мікроавтобусами.

Ситуація в столиці станом на 08:30

50% житлового фонду міста працює в режимі аварійного відключення електроенергії. 

Водопостачання в Києві відновили повністю. Однак, у деяких споживачів все ще може спостерігатись понижений тиск води, особливо верхні поверхи багатоповерхівок, де немає світла.

Теплопостачання в місті продовжують відновлювати — аварійні бригади працюють в посиленому режимі. 

Мобільний зв’язок. Функціонування мереж усіх мобільних операторів безпосередньо залежить від електропостачання. Як тільки енергосистема стабілізується — зв'язок з’явиться в усіх районах Києва.

Вночі російські військові завдали удару по Очаківській громаді

Джерело: Віталій Кім

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 25 листопада 

Миколаївський район:

Вночі, 25 листопада, з 00:08 ворог завдавав ударів з РСЗВ по портовій акваторії та населеному пункту Очаківської громади. Внаслідок чого одна людина отримала контузію. Пошкоджено житлові будинки, серед них – один багатоповерховий. Детальна інформація уточнюється.

У місті Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За ніч росіяни зруйнували СТО та поцілили у лікарню у Запоріжжі

Джерело: Голова Запорізької ОВА Олександр Старух

За ніч росія двічі атакував передмістя Запоріжжя. На цей раз  ракети влучили поруч з лікарнею. Люди не постраждали, чого не скажеш про будівлю.  Десятки зруйнованих вікон. 

Після нападу на лікарню ворог зруйнував СТО. Тут, на щастя, теж обійшлося без жертв. 

Зруйноване СТО у наслідок ракетних ударів росіян
Зруйноване СТО у наслідок ракетних ударів росіян

Зруйноване СТО у Запоріжжі
Зруйноване СТО у Запоріжжі

Ворог поцілив біля лікарні у Запоріжжі
Ворог поцілив біля лікарні у Запоріжжі

Росія вбиває цивільних на Донеччині

Джерело: Голова Донецької ОВА Дмитро Кириленко

За 24 листопада росіяни поранили 3 цивільних на Донеччині: у Бахмуті, Вугледарі та Красногорівці.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Зведення Генерального штабу на 06.00 25.11.2022 щодо російського вторгнення

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Діброва Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

В той же час противник завдав 6 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної артилерії район населеного пункту Вовківка Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли з артилерії різних типів по районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ і Дворічна Харківської області. Поблизу Зеленого задіяв ударний БпЛА. 
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Берестове Харківської області; Макіївка, Новоселівське, Стельмахівка і Площанка на Луганщині та Торське Донецької області. В районі Новоселівського окупанти застосували ударний БпЛА. 
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілам з танків та різнокаліберної артилерії піддано райони населених пунктів Андріївка, Верхньокам’янське, Бахмут, Бахмутське, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське та Первомайське Донецької області. 
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує оборонятися. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Зелене Поле Донецької області і Ольгівське, Гуляйпільське та Чарівне на Запоріжжі. В районі Вугледара російські окупанти завдали авіаудару. 
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Задіяв танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Антонівка, Зміївка, Берислав, Токарівка, Микільске, Чорнобаївка, Білозерка і Велетенське Херсонської області та міста Херсон.

Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 23 листопада районів зосередження живої сили та військової техніки загарбників в населеному пункті Зелений Яр Запорізької області. Втрати противника склали 2 вантажних автомобілі, понад 15 поранених та 20 загиблих військовослужбовців. 

В населеному пункті Мостове Запорізької області російські окупанти змушують місцеве населення переоформлювати документи на нерухомість та землю відповідно до законодавства російської федерації. 

У разі відмови погрожують «націоналізувати», тобто просто забрати це нерухоме майно.

Українська авіація продовжує нищити загарбників. Протягом минулої доби завдано 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 позиціях його зенітних ракетних комплексів. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони водночас уразили 4 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу та ОВТ, станцію розвантаження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та ретранслятор ворога.

Кількість жертв удару по Київщині зросла до семи

Джерело: голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба

У реанімації померла сьома людина з тих, хто постраждав у Київській області внаслідок ракетного обстрілу 23 листопада. 

Станом на 20:40 стало відомо, що внаслідок останнього обстрілу у реанімації померла сьома людина.

Енергетики продовжують ремонтні роботи, щоб якнайшвидше відновити електрику в області. Близько ста бригад працюють цілодобово.

Сили оборони помстилися за вбивство немовляти на Запоріжжі 

Джерело: мер Мелітополя Іван Федоров 

Українські військові знищили ракетний комплекс С300, з якого росіяни вбили новонародженого хлопчика у Вільнянську Запорізької області.

«рашисти отримали першу ластівку помсти за вбивство немовляти у Вільнянську Запорізької областіНаші бійці знищили ракетний комплекс С300, з якого російські терористи влучили у місцевий пологовий будинок», – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, у ніч на 23 листопада окупанти обстріляли лікарню у Вільнянську. Ракета зруйнувала двоповерховий корпус поліклінічного пологового відділення. Внаслідок удару по пологовому будинку загинув новонароджений хлопчик, якому було 2 дні.

Обстріл Херсона 24 листопада: кількість загиблих зросла до семи

Джерело: голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич 

Кількість загиблих внаслідок російського обстрілу житлового району Херсона зросла до 7, ще 21 людина отримала поранення.

«Сьогоднішній день – це чергова страшна сторінка в історії нашого міста-героя. Тільки за вечір – 21 поранений та 7 загиблих», – йдеться уповідомленні.

У четвер ввечері російські загарбники обстріляли Херсон з артилерії та РСЗО. Через обстріл загорілася багатоповерхівка.

За інформацією Янушевича, станом на 20:15 було відомо про 10 постраждалих внаслідок обстрілу – 4 загиблих і 6 поранених.

 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром