стрічка

Операція «Акциз»: на Волині виявили нелегальний тютюновий бізнес

19 Листопада 2022, 11:46
Операція «Акциз»: на Волині виявили нелегальний тютюновий бізнес 1976
Операція «Акциз»: на Волині виявили нелегальний тютюновий бізнес

За наказом міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, Національна поліція України розпочала операцію «Акциз». Основна мета якої припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках пального та тютюнових виробів.

Про це повідомляють у Нацполіції.

Під час відпрацювання ринку підакцизної продукції оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції викрили мережу торговельних точок, де збували тютюнову продукцію без жодних документів про її походження. 

В ході подальшого відпрацювання встановили канали гуртового збуту, місце підпільного виробництва та організаторів нелегального бізнесу. До його функціонування причетні жителі Волинської області та Києва.

Завод знаходився на території одного з сіл Волинської області, де за допомогою професійної лінії забезпечувався повний цикл виробництва тютюнових виробів – від подрібнення тютюну до пакування продукції на збут. Крім того, для маскування виробництва та безперебійного його функціонування встановили електропідстанцію.

Працював він у закритому режимі, по периметру території були камери відеоспостереження. Виробничі потужності дозволяла виготовляти до 20 000 пачок цигарок на добу. Готова продукція реалізовувалася через мережу гуртової та роздрібної торгівлі у західних та інших регіонах країни. Для збуту продукції використовували знаки відомих тютюнових товаровиробників.

16 листопада поліцейські провели санкціоновані обшуки на території підпільного «цеху» за місцями зберігання сировини та готової до збуту продукції. На момент появи правоохоронців на виробництві знаходилося 9 працівників. За результатами заходів вилучили лінії для виробництва та пакування тютюнових виробів, 60 000 пачок цигарок, 5500 кг тютюну, папір, фільтри, інші комплектуючі матеріали. Загальна вартість вилученого сягає 20 мільйонів гривень.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та повідомлення підозр організаторам та учасникам підпільного бізнесу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується статтями Кримінального кодексу України здійснює стаття 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів); стаття 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та стаття 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) здійснює Львівська обласна прокуратура.

Читайте також: На заправці біля Вараша двоє неповнолітніх мотоциклістів потрапили в аварію

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024