стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 листопада

14 Листопада 2022, 20:29
Збройні Сили України / Фото ілюстративне 3569
Збройні Сили України / Фото ілюстративне

Хроніка 264 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Після втечі росіян усі засуджені Херсонського СІЗО опинилися на волі

Джерело: Громадське

У СІЗО Херсона українські військові знайшли справи 457 засуджених, з них 15 — до довічного позбавлення волі. Вони відбували терміни в різних колоніях і тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі. Після втечі росіян усі засуджені опинилися на волі.

Однак уже кілька в‘язнів звернулися до військових. Серед них один довічно засуджений — його перевезли до пенітенціарної служби Миколаєва. Де перебувають решта в'язнів, наразі невідомо.

Також у СІЗО виявили справи 59 людей, яких затримали росіяни під час окупації. Усіх цих людей вони забрали з собою під час утечі з Херсона. За інформацією військових, затриманих повезли до Криму.

«Укрзалізниця» відновила пасажирське сполучення Києва з Миколаєвом

Джерело: міністр інфраструктури Кубраков

Востаннє пасажирський поїзд приїздив до Миколаєва ще 24 лютого.

«За десять днів плануємо поїхати до Херсона», – анонсує міністр.

«Вантаже сполучення з Миколаєвом в нас працює вже давно. А пасажирський поїзд запускаємо тільки зараз, тому що звільнення Херсонщини відігнало російські війська далі від Миколаєва», – додає голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

 

На Харківщині ексгумували тіла ще чотирьох цивільних

Джерело: Офіс Генпрокурора

У селищі Куп’янськ-Вузловий правоохоронці ексгумували тіло 45-річного чоловіка. За попередньою версією слідства, його закатували російські солдати під час окупації. На спині загиблого виявлено дві колото-різані рани. Також у населеному пункті ексгумовано труп 37-річного чоловіка, який загинув внаслідок обстрілу російських військових.

У Куп‘янську прокурори також встановили жертв ворожих ракетних ударів, їх тіла ексгумували.

Наразі чотири трупи направили для проведення судово-медичних експертиз.

Наймолодшій потерпілій від сексуального насильства під час війни – 4 роки

Джерело: МВС

Спеціалізовані мобільні групи виявляють сексуальні злочини російських військових.

Наймолодшій потерпілій від сексуального насильства під час війни – 4 роки, найстаршій – 82.

Після деокупації населених пунктів, одразу за військовими на цю територію потрапляють поліцейські. І їхнім головним робочим інструментом є подворовий і поквартирний обхід. Так вдається виявляти значну частину воєнних злочинів. Лише Нацполіція наразі зареєструвала понад 42 тисячі проваджень:

  • на Київщині відпрацьовано 35 населених пунктів і виявлено 15 постраждалих осіб,
  • на Чернігівщині відпрацьовано 15 пунктів й виявлено три особи,
  • на Харківщині обстежено 28 населених пунктів і виявлено п′ятьох постраждалих,
  • на Донеччині відпрацьовано 12 пунктів і виявлено чотирьох постраждалих,
  • на Херсонщині обстежено 49 пунктів і виявлено шістьох постраждалих осіб.

Ситуація на фронті станом на вечір 14 листопада

Джерело: Генштаб ЗСУ

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро. Водночас, веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. З метою поповнення втрат триває підготовка мобілізованого ворожого особового складу у військових навчальних закладах, центрах підготовки та подальше його переміщення до районів ведення бойових дій.

Протягом поточної доби російські окупанти завдали два ракетні та 16 авіаційних ударів, здійснили 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. За наявною інформацією, військовий комісаріат Брестської області оголосив тендер на друк бланків приписів мобілізованих у кількості 50 000 примірників з терміном виконання замовлення до 31 грудня поточного року. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів.

Також ворог здійснював обстріли:

на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Амбарне, Анискине, Бударки, Вовчанськ, Кам’янка, Соснівка та Яблунівка Харківської області;

на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, по районах населених пунктів Берестове, Кислівка і Крохмальне Харківської області; Макіївка, Невське і Стельмахівка на Луганщині та Невельське і Торське Донецької області;

на Бахмутському напрямку – зі всього спектру артилерії, по районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Григорівка, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне та Спірне Донецької області;

на Авдіївському напрямку – з різнокаліберної артилерії, по районах Водяного, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області;

на Новопавлівському напрямку – з артилерії різних типів, по районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Новопіль, Павлівка та Пречистівка на Донеччині;

на Запорізькому напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Ольгівське, Темирівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Дудчани, Золота Балка, Миколаївка, Милове та Чорнобаївка Херсонської області. 

Через складну гуманітарну ситуацію, що склалася у Луганській області, окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з населених пунктів Кремінна, Сєверодонецьк та Рубіжне вглиб тимчасово окупованих територій.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження пункту управління одного з підрозділів окупаційних військ в місті Горлівка Донецької області. В результаті удару знищили сім вантажних автомобілів та дві гармати МТ-12 Рапіра. Також 15 загарбників поранили та пошкодили три МТ-ЛБ. Інформація щодо загиблих окупантів уточнюється.

В місті Маріуполь окупаційна влада, замість забезпечення мінімальних побутових потреб населення, здійснює розширення зони покриття джерел пропаганди. Так, за наявною інформацією, окупанти запускають в ефір телеканал «Маріуполь-24». Цілодобове мовлення планується запровадити протягом місяця.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. В свою чергу, воїни ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, а також сім районів зосередження живої сили та ОВТ окупантів.

Десять мобільних груп документують злочини на Херсонщині

Джерело: Офіс Генпрокурора

На деокупованих територіях тривають стабілізаційні заходи. Широкомасштабне мінування територій ускладнює роботу прокурорів та слідчих. Є особлива потреба у спеціалістах вибухотехніках. Водночас в області вже працює десять мобільних груп. Цього тижня очікується збільшення їх кількості до 30.

Зараз прокурори та слідчі активно працюють у 16 «базових» кримінальних провадженнях. На звільнених територіях Бериславського та Херсонського районів, а також в Херсоні проводяться слідчі дії.

У Києві затримали продавця посвідчень тимчасової непридатності до військової служби

Джерело: ДБР

Чоловік після широкомасштабної агресії росії почав працювати в одному з київських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Водночас, замість допомагати, киянин вирішив трохи заробити. За оформлення «липової» довідки з однієї особи «бізнесмен» брав три тисячі доларів США. Половина цієї суми начебто мала йти посадовцям Військово-лікарської комісії. За цю суму вони мали ухвалювати рішення щодо зняття клієнта з військового обліку у зв’язку з хворобами або фізичними вадами, що давало право виїзду за кордон.

За оперативними даними, чоловік сам підробляв ці документи. Клієнтів він підшуковував через посередника.

ДБР затримало чоловіка під час передачі чергового пакета підроблених документів клієнту та отримання грошей «за послугу». Під час обшуків у будинку затриманого знайдені документи та печаті, які необхідні для підробки відповідних пакетів документів.

Досудове розслідування триває. Слідство встановлює причетність до злочину інших осіб, у тому числі працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

На Харківщині біля залізниці на міні підірвались троє чоловіків

Джерело: голова ОВА Олег Синєгубов

У селі Цупівка Дергачівської громади підірвалися на міні троє чоловіків, які косили траву біля залізничної станції.

Постраждалих госпіталізували.

Сумщина – знову під обстрілом

Джерело: голова ОВА Дмитро Живицький

Юнаківська громада опинилась під ворожим вогнем. Росіяни обстріляли прикордоння із САУ. Десять снарядів розірвалися біля людських помешкань. Щонайменше дев′ять будинків пошкоджені (розбиті дахи, вікна, огорожі) та одне авто. Люди, на щастя, не постраждали.

Окрім того, ракетного обстрілу зазнала Середино-Будська громада. Російські війська спрямували вісім ракет на мирне населення. Скинули вибухівку зі своєї території з гелікоптера. 

Відомо про два пошкоджені будинки місцевих жителів та один господарчий магазин.

У Херсоні затримали перевдягненого військового росіянина

Джерело: СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали російського військовослужбовця у звільненому Херсоні. Чоловік був перевдягнений у цивільну форму і намагався прикинутися «місцевим».

Після розмови зі співробітниками СБУ він зізнався, що є професійним військовим із 69-ї окремої бригади прикриття збройних сил рф.

Також Служба безпеки встановила, що його завданням у звільненому від рашистів Херсоні був збір інформації, коригування вогню по ЗСУ та проведення диверсій.

Окупанта вдалося виявити завдяки системним і послідовним стабілізаційним заходам, які СБУ та сили безпеки і оборони проводять на деокупованій території. 

Росіяни нищать критичну інфраструктуру Сумщини

Джерело: голова ОВА Дмитро Живицький

Зранку росіяни обстріляли із САУ підприємство, коли там працювали робітники. Було 19 вибухів, прямі попадання в дах, потрощені всі вікна.

Троє працівників підприємства в лікарні з осколковими пораненнями. В одного з постраждалих сильно посічені ноги.

На місці інциденту працюють піротехніки – є нерозірвані снаряди.

 

Росіяни обстріляли десять населених пунктів Донеччини

Джерело: МВС

Ворожі снаряди забрали життя і травмували мешканців, зруйнували оселі.

Ворог 14 разів атакував міста Авдіївка, Бахмут, Торецьк, Курахове, селище Велика Новосілка, села Дружба, Андріївка, Ласточкине, Іванівське, Карлівка.

Армія Росії била ракетами, РСЗВ «Град» та артилерією. Внаслідок обстрілів знищено та пошкоджено 13 цивільних об’єктів – вісім житлових будинків, школа, лікарня, пологовий будинок тощо.

За допомогою поліції евакуйовано ще 124 людини, з початку обов’язкової евакуації – понад 29 400 осіб, серед них 4531 – діти, 1855 – люди з інвалідністю.

Херсонський прикордонний загін повернувся до свого постійного місця дислокації

Джерело: МВС

СБУ затримала російського агента, який «здавав» позиції української ППО на Харківщині

Джерело: Служба безпеки України

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого коригувальника на сході нашої держави.

У результаті слідчо-оперативних дій у Харкові затримали поплічника рашистів, який передавав агресору розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

За даними слідства, затриманим є мешканець Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова.

Влітку цього року він почав шукати через соцмережі шляхи «виходу» на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього викладав у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.

Встановлено, що, після того як зловмисник опублікував заборонену інформацію, «розкриті» позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Херсонщині затримали бойовика рф, який стріляв у мирне населення

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ провели масштабну спецоперацію на тимчасово окупованій частині півдня України.

У результаті спільних дій встановили місцезнаходження і затримали бойовика терористичної організації «днр», який воював проти України у складі армії рф. Він знущався, погрожував вбивством та стріляв у місцевих жителів.

Наразі йому вже повідомили про підозру за частиною 1 статті 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, затриманим є мешканець міста Жданівка Донецької області, який у 2014 році добровільно приєднався до підконтрольних країні-агресору незаконних збройних формувань. Згодом отримав «паспорт» місцевої окупаційної адміністрації.

На початку повномасштабного вторгнення зрадника «відрядили» до 3 стрілецького взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку «народної міліції «днр». Там він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському напрямку. 

Крім того, встановлено факти його стрільби по мирних мешканцях, з яких він хотів вибити зізнання у нібито їх причетності до українських партизанів чи ДРГ. 

Наразі у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і частиною 1 статті 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України триває розслідування для притягнення винного до відповідальності.

Володимир Зеленський прибув до звільненого Херсона

Президент поспілкувався з херсонцями та нагородив військовослужбовців, які виборюють кожен клаптик української землі та вшанував полеглих Героїв.

Також Зеленський поспілкувався з журналістами та взяв участь у піднятті державного прапора в деокупованому Херсоні!

12 років за ґратами проведе танкіст армії рф, який обстрілював цивільних у Маріуполі

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази злочинів бойовика терористичної організації «днр» на прізвисько «Філ», що дозволило суду посадити його за ґрати на 12 років. 

Слідчі СБУ встановили, що як оператор-навідник танку Т72 він здійснив щонайменше 20 пострілів по житлових багатоповерхівках Маріуполя.

Рашиста вдалося схопити у кінці квітня неподалік села Рівнопіль на Донеччині. Тоді ЗСУ підбили його танк, а пораненого бойовика взяли у полон. 

У ході слідчих дій вдалося встановити, що цей танкіст має «довгу кар’єру» у терористичних угрупованнях «днр»:

  • приєднався до терористів ще у 2014 році;
  • воював у «5 роті 2 мотострілкового батальйону 7 бригади 9 полку морської піхоти «днр» на посаді кулеметника;
  • був на посаді стрільця у батальйонах «Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка»; 
  • перебував у фейковій фінансово-економічній поліції та у «2 взводі 2 роти танкового батальйону 9 полку морської піхоти «народної міліції «днр»;
  • на початку повномасштабного вторгнення рф він офіційно приєднався до 8 армії окупантів як оператор-навідник танку Т72.

Наразі, на підставі доказів СБУ, суд визнав фігуранта винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частини 1 статті 111 (державна зрада);
  • частини 2 статті 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

У Маріуполі продовжують зносити будинки

Джерело: заступник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Знесення будинків у Маріуполі набирає шалених темпів. Всього окупаційна влада оголосила про знесення 147 будинків цього року. Не менш 30% з цих домів частково заселені маріупольцями. Подальша доля мешканців невідома – окупаційна адміністрація і далі вдає, що їх не існує. 

Тривають щоденні відключення електрики по всьому місту. Справжня причина – постійні аварії обладнання через перезавантаження мережі.

Щотижня в Маріуполі народжується 6 дітей (до початку другої фази війни в Маріуполі щотижня народжувалось в середньому 55 дітей). Одночасно щотижня вмирає в середньому щонайменш 150 людей. Місто вмирає прискореними темпами. 

Зниклий прапор росії з головної площі – площі Свободи досі не знайшли. 

На Херсонщині уже зафіксували 102 державні зрадники

Джерело: 24 каналголовна редакторка ГО «Рух Чесно» Ірина Федорів

«Це доволі великий показник. Щодо цих людей інформація підтверджена на 100%. Це дуже багато депутатів місцевих рад і місцевого рівня. Великий сегмент політиків та правоохоронців і менше тих, хто корегував вогонь», – розповіла Ірина Федорів.

Втрати окупантів

Джерело: Генштаб ЗСУ

Росіяни минулої доби обстріляли Харків та область

Джерело: Олег Синєгубов – очільник Харківської ОДА (ОВА)

Вчора, 13 листопада, близько 22:40 ворог завдав по Харкову удару трьома ракетами, попередньо ЗРК С-300. В Індустріальному районі пошкоджено промисловий об'єкт. Попередньо, без постраждалих.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали міста Куп'янськ та Вовчанськ та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів, розташовані поруч з лінією зіткнення та кордоном з рф.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено житловий будинок, у селищі Шевченкове Куп'янського району пошкоджений інфраструктурний об'єкт та освітній заклад. Сталися пожежі.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янську з пораненнями госпіталізовані чоловік 48 років та жінка 26 років.

Тривають роботи з розмінування території області. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 80 вибухонебезпечних предметів.

Мінна небезпека залишається дуже високою. Вчора в Дергачах на невідомому вибуховому пристрої підірвався та був госпіталізований з пораненнями 45-річний чоловік. Крім того, в селі Волохів Яр Чугуївського району зазнав поранення через підрив на вибуховому пристрої 54-річний чоловік. Закликаю усіх до максимальної обережності та уважності.

На лінії зіткнення наші захисники тримають позиції та в боях з окупантами завдають їм помітних втрат. 

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:30 ранку 14 листопада 

Джерело: Віталій Кім – очільник Миколаївської ОДА (ОВА)

  • У Миколаївському районі 14 листопада, з 04:56 ворог завдавав ударів РСЗВ по прибережній смузі Очаківської громади. Постраждалих немає.
  • У Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

ЗСУ звільнили вже 12 населених пунктів Луганщини

Джерело: Сергій Гайдай – голова Луганської ОДА (ОВА)

Включно з Макіївкою, на Луганщині вже звільнено 12 населених пунктів.

росіяни продовжують щоденно атакувати зруйновану Білогорівку.

На Луганщині спостерігається велике скупчення свіжомобілізованих та зеків-«вагнерівців»

Росія минулої доби поранила чотирьох цивільних на Донеччині

Джерело: Павло Кириленко – голова Донецької ОДА (ОВА)

За 13 листопада росіяни поранили 4 цивільних на Донеччині: у Кураховому, Бахмуті, Андріївці та Іванівському.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Ворог вночі обстріляв Запорізьку область 

Джерело: Олександр Старух – голова Запорізької ОДА (ОВА)

Ворог продовжує підступні атаки на Запоріжжя. Цієї ночі російські нелюди вцілили ракетою в одне з сіл Запорізького району. В результаті влучання пошкоджено лінію електромереж. На щастя, інші руйнування  відсутні, люди неушкоджені. 

Росіяни усю ніч тримали під прицілом Нікопольський район

Джерело: Валентин Резніченко – голова Дніпропетровської ОДА (ОВА)

Били по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Направили туди понад 60 снарядів з «Градів» та важкої артилерії. Попередньо, люди не постраждали. 

У Марганці пошкоджено лінію електропередач, що живить помпову станцію водоканалу. 45 000 родин у самому Марганці та навколишніх селищах і селах лишилися без води. Енергетики працюють – лагодять лінію, щоб запустити станцію.

Російські снаряди понівечили й будівлі та автівки. Деталі обстрілу з’ясовуються. 

У інших районах лунала сирена та минулося без атак і на цю хвилину спокійно. 

Оперативна інформація станом на 6 ранку 14 листопада щодо російського вторгнення

Джерело: Генштаб ЗСУ

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. З метою поповнення втрат особового складу та формування підрозділів, противник продовжує переміщення мобілізованого особового складу до районів ведення бойових дій на території України. У місті Ростов-на-Дону проводяться тренування населення з цивільної оборони.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Курдюмівка, Водяне і Мар’їнка на Донеччині.

Ворог не припиняє обстрілів населених пунктів та позицій наших підрозділів вздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Від ударів російських окупантів постраждало місто Харків та населені пункти Харківської області.

Загалом, протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, по районах населених пунктів Миколаївка, Залізний Міст, Леонівка Чернігівської області, а також Вовківка, Заруцьке, Соснівка, Ходине, Фотовиж, Уланове, Сваркове, Волфине, Павлівка і Кіндратівка на Сумщині;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Відродженівське, Уди, Стрілеча, Огірцеве, Аниськине, Амбарне, Колодязне та Кам’янка Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та усього спектру артилерії, по районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове, Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка та Невське;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут та Кліщіївка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, по районах Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків та усього спектру артилерії, по районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Новоукраїнка, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка;
  • на Запорізькому напрямку – з танків та артилерії, по районах населених пунктів Новопіль, Темирівка, Ольгівське та Залізничне.

На Таврійському напрямку вогневого ураження з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Безпосередньо артилерійські обстріли ворог здійснив по Вищетарасівці, Добрій Надії та Іллінці Дніпропетровської області

У звільнених населених пунктах Херсонської області зберігається високий рівень мінної небезпеки. Відзначається посилення противником ведення повітряної розвідки, що може свідчити про планування ним вогневого ураження як військових, так і цивільних об’єктів. Підрозділи Сил оборони продовжують здійснювати стабілізаційні заходи. 

За наявною інформацією, 12 листопада, російські окупанти здійснили мінометний обстріл приватного сектору населеного пункту Горностаївка Херсонської області, мешканці якого відмовилися від так званої евакуації. 

Внаслідок обстрілу загинули двоє та отримали поранення троє місцевих жителів.

В окремих тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області триває виселення місцевих мешканців з їхніх осель для розквартирування військовослужбовців окупаційних військ.

З 10 листопада поточного року спостерігається так звана «евакуація» майна Донецького управління залізничних доріг до міста Іловайськ.

Противник продовжує зазнавати втрат. За уточненою інформацією, в ніч на 13 листопада, Сили оборони в районі населеного пункту Каїри Херсонської області знищили склад боєприпасів, близько 40 російських окупантів, 2 одиниці броньованої техніки та 10 вантажних автомобілів противника. 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала по ворогу 16 ударів. Під ураження потрапили 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 позицій зенітно-ракетних комплексів окупантів.

За минулу добу Сили оборони збили БпЛА типу «Орлан-10». Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 11 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, а також 2 інших важливих цілі ворога.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024