стрічка

На Рівненщині СБУ затримала мобілізованого, за підозрою у співпраці з РФ

12 Листопада 2022, 12:45
На Рівненщині СБУ затримала мобілізованого, за підозрою у співпраці з РФ 1165
На Рівненщині СБУ затримала мобілізованого, за підозрою у співпраці з РФ

На Рівненщині СБУ затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з РФ. Він, бувши мобілізованим, збирав інформацію про озброєння та особовий склад однієї з військових частин області. 

Про це повідомила пресслужба СБУ області.

За даними Служби безпеки України, чоловіка у вересні завербували спецслужби РФ.

"Як встановило слідство, за завданням свого "куратора", вказаний мобілізований військовослужбовець збирав інформацію розвідувального характеру про сили, засоби, наявність новітнього озброєння та чисельність особового складу однієї з військових частин Рівненської області", — йдеться у повідомленні.

 

У пресслужбі додали: перебуваючи в одному із шпиталів регіону, чоловік зібрав та надав представникам РФ особисті дані та кількість військовослужбовців, які знаходилися на стаціонарному лікуванні у закладі. Усі дані він передавав через месенджер Telegram.

Чоловіка затримали під час спроби чергової передачі розвідданих до РФ. Йому повідомили про підозру у кримінальному правопорушенні за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України "Державна зрада". Максимальний термін покарання за вчинений злочин — довічне позбавлення волі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024