стрічка

Росія планує поповнити запаси ракет, щоб масовано обстрілювати Україну

13 Листопада 2022, 18:24
Росія планує поповнити запаси ракет, щоб масовано обстрілювати Україну ФАКТЧЕК 4910
Росія планує поповнити запаси ракет, щоб масовано обстрілювати Україну

росія зможе подвоїти свої ракетні атаки по території України після придбання ракет в Ірані – такі повідомлення днями заполонили телеграм-простір Рівненщини.

Дописи, зокрема, розмістили канали «Типове Рівне».

Перевіривши інформацію, фактчекери проєкту «Брехунець» дійшли висновку, що це – ПРАВДА.

ПОВІДОМЛЕННЯ

Автори повідомлення зазначають, що у рф залишилося 120 «Іскандерів» та 40 «Кинджалів». Але росія планує придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar. Їх планують доправити повітрям у Крим і морем у російські порти на Каспії.

Україна поки що не має ефективного захисту від цих іранських ракет, які мають більшу швидкість, ніж російські крилаті ракети чи безпілотники.

Джерелом своєї інформації анонімний телеграм-канал вказує українську розвідку.

ПЕРЕВІРКА

В інтерв’ю британському виданню The Economist представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький розповів, що у росії справді не вистачає боєприпасів й вона має намір поповнити запаси поставками з Ірану.

За даними українських розвідників, країна-агресорка планує придбати балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar. Боєприпаси повітрям доставлять в окупований Крим, а вже звідти морем розподілять до російських портів на Каспійському узбережжі.

Також розвідник підтвердив, що Україна справді практично беззахисна перед цим видом ракет. Й, зважаючи на це, змушена вимагати у союзників зброї, яка може збивати іранські балістичні ракети.

ГУР припускає, що, отримавши постачання бажаної зброї, кремлівська армія може подвоїти ракетні атаки по території України.

ВИСНОВОК

Українські розвідники володіють інформацією, що росія майже використала всій запас боєприпасів й планує поповнити їх шляхом нових поставок з Ірану. Це – ПРАВДА. Також в українській розвідці зазначають, що після цього путінська армія може завдати нових масованих ракетних атак по наших містах і селах.

Читайте також:  Фейки про вибухи, виплати військовим та брак крові для поранених захисників: деза на Рівненщині у жовтні

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024