стрічка

На Волині – аварійні відключення електроенергії для населення

31 Жовтня 2022, 18:00
Аварійні відключення 23315
Аварійні відключення

З 17:01 31 жовтня на території Волинської області згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго» застосовуються аварійні відключення електроенергії для населення.

Графік цих відключень надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними, – наголошують у ПрАТ«Волиньобленерго».

Порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

«Ці заходи дадуть можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії», – йдеться у повідомленні.

Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

Такі відключення почергово вводяться у всіх районах області.

Волинян просять з розумінням поставитись до ситуації, що склалась.

Інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, є інформацією з обмеженим доступом у період воєнного стану.

Малий, середній бізнес та побутових споживачів закликають з 07:00 до 23:00 мінімізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024