стрічка

Якого догляду потребують механічні годинники?

26 Жовтня 2022, 14:49
Якого догляду потребують механічні годинники? 665
Якого догляду потребують механічні годинники?

Якщо ви придбали для себе механічний годинник, варто поцікавитися важливими нюансами користування цим аксесуаром. Це стосується як новачків, так і досвідчених користувачів. В цій статті будуть розглянуті необхідні правила, яких потрібно дотримуватися для подовження періоду служби пристрою. Оскільки уникнення поламок не призведе до дорогого ремонту в майбутньому.

Купити якісні механічні годинники можна онлайн в магазині «Бест-Тайм». Величезний асортимент моделей дає змогу обрати аксесуар, який найкраще вам пасуватиме.

Необхідність технічного огляду

Технічний огляд є обов'язковою процедурою не лише для транспортних засобів, а й годинників. Прилади механічного типу потребують періодичного очищення та змазки. Для цього необхідно звернутися в офіційний сервісний цент до професійного майстра. Періодичність ТО визначається кожним користувачем на власний розсуд. Деякі власники годинників роблять це раз у два роки, інші — раз у п'ять-шість років. Оптимальним варіантом буде проведення технічної перевірки один раз у три роки.

Зберігання та обслуговування

Радимо дотримуватися інструкції стосовно зберігання механіки:

  • Якщо ви збираєтесь постійно носити годинник, тоді потрібно заводити його щонайменше раз на місяць. Інакше змазка стане більш густою, і пристрій зламається. Це стосується як звичайної механіки, так і моделей з автоматичним заведенням.
  • Зберігання має відбуватися в спеціальному пакуванні. Багато пристроїв механічного типу оснащені сапфіровим склом, тому витримують незначні пошкодження. Не варто зберігати аксесуар поряд із прикрасами та дорогоцінностями. Ідеальне рішення — фірмова упаковка, яка зазвичай обшивається приємною на дотик тканиною.
  • Для зберігання приладу з автозаводом варто застосовувати відповідну шкатулку — віндер. Це пристосування постійно підтримує рух годинника, тому навіть після довготривалої перерви можна не заводити його руками.
  • Перед сном аксесуар варто зняти з руки, оскільки він може пошкодитися внаслідок активних рухів уночі.
  • Не рекомендується тримати пристрій разом із джерелами магнітного поля. Це може призвести до неприємних наслідків: поламкам чи повного виходу з ладу.

Якісний механічний годинник без акуратного догляду та обслуговування не зможе довго служити своєму власнику. Тому важливо відповідально ставитися до технічного огляду, очищення й підзаводу. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024