стрічка

У Рівному поширили фейк, що дитина отруїлася наркотиками

25 Жовтня 2022, 07:22
У Рівному поширили фейк, що дитина отруїлася наркотиками 1418
У Рівному поширили фейк, що дитина отруїлася наркотиками

У Рівному 7-річного хлопчика госпіталізували до лікарні з отруєнням невідомою наркотичною речовиною – така новина сколихнула днями місцевий медіапростір.

Інформацію, зокрема, опублікувало видання «РадіоТрек».

Перевіривши повідомлення, фактчекери проєкту «Брехунець» дійшли висновку, що це – ФЕЙК!

 

ФЕЙК

Журналісти видання повідомляють, що протягом кількох днів невідомий чоловік зустрічався з дитиною біля магазину, що поруч із його будинком, та передавав «вітамінки» для невідомої парочки. Ті, своєю чергою, давали за це першокласнику гроші, які малий ховав від батьків.

Згодом, стверджують у матеріалі, хлопчику спробували й самому спробувати «вітамінку». Додому дитина повернулася у поганому стані, проявлялися галюцинації. Батьки викликали «швидку». Із підозрою на наркотичне отруєння школяра госпіталізували до реанімації, а його стан медики оцінювали як задовільний.

ПЕРЕВІРКА

З'ясовувати усі обставини події взялися ювенальні поліцейські. Інформація не підтвердилася. 

Як розповів поліцейським вітчим хлопчика, 6-річний пасинок разом із друзями впродовж певного часу продавали різні предмети та продукти й таким чином збирали кошти для захисників.

Цього разу вирішив продати зарядний пристрій до мобільного телефону. Дочекавшись, коли з аптеки вийде чоловік, запропонував йому придбати річ. Той, дізнавшись мету продажу, розчулився, повернувся у заклад фармації та купив «Вітамін С».

Увечері у дитини піднялася температура. Батьки звернулися до лікарів, яким малий потому повідомив, що його пригостили вітамінкою. Втім, вона виявилася несмачною, бо була зі смаком м'яти.

За протоколом медики провели відповідні дослідження: результати щодо наявності в організмі будь-яких наркотичних препаратів — негативні.

Сім’я малолітнього – благополучна та виховує ще меншу доньку.

«Поліцейські звертаються до ЗМІ та громадськості не поширювати неправдиву інформацію і перевіряти її перед публікацією в офіційних джерелах», – йдеться у повідомленні.

ВИСНОВОК

Причиною нездужання малолітнього хлопчика була підвищена температура й аж ніяк не наркотичне отруєння. До того, дитина продавала різні дрібниці, аби мати можливість фінансово підтримати українську армію й аж ніяк не була «наркокур'єром». Чоловік, який начебто регулярно передавав через першокласника наркотики, а згодом дав спробувати речовину й малому, всього лише пригостив дітей «Вітаміном С», розчулившись тим, що він із друзями підтримують ЗСУ. Тому оприлюднена рівненським сайтом новина – ФЕЙК!

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024