стрічка

Наступальні дії з білорусі на західні області можуть відновитись, — Генштаб

20 Жовтня 2022, 17:24
Олексій Громов 2717
Олексій Громов

Генеральний штаб України вважає, що є ймовірність нової спроби наступу з території білорусі.

Про це під час брифінгу 20 жовтня заявив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу Збройних сил, бригадний генерал Олексій Громов.

«Посилюється агресивна риторика військово-політичного керівництва Росії та Білорусі, якою супроводжується розгортання регіонального угруповання військ так званої Союзної держави. Загроза відновлення Збройними силами Російської Федерації наступу на північному фронті зростає», — сказав Олексій Громов.

За його словами, цього разу росія може спробувати відрізати західні області України від решти території. Громов додає, що у Білорусі також відбувається розгортання російських підрозділів різних родів військ.

«Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білоруського кордону для перерізання основних логістичних артерій, постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів. На території Білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних підрозділів, підрозділів інших родів військ і сил Російської Федерації на відповідних аеродромах та об’єктах військової інфраструктури. У тому числі на тих, що передані під повний контроль Збройним силам Російської Федерації», — зауважив генерал.

При цьому в рамках на території Білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Окрім того, Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів.

«Вона розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, що можуть бути озброєними крилатими ракетами типу «Калібр». Ми теж на це реагуємо», — підкреслив військовий.

Олексій Громов запевнив, що Генштаб ЗСУ постійно відстежує ситуацію на білоруському напрямку, а Сили оборони проводять заходи із прикриття кордону України та Києва з півночі. У разі прийняття ворогом рішення про відкриття «другого фронту», військові будуть готові до адекватної відповіді.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024