стрічка

Український народ та його лідери отримали премію Сахарова «За свободу думки»

19 Жовтня 2022, 17:50
Український народ та його лідери отримали премію Сахарова «За свободу думки» 1683
Український народ та його лідери отримали премію Сахарова «За свободу думки»

Премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки» у 2022 році отримав український народ та його обрані лідери, зокрема і президент Володимир Зеленський.

Про це пише Бабель з посиланням на очільницю Європарламенту Роберту Мецола. Саме Європарламент є засновником цієї премії.

«Вони відстоюють те, у що вірять. Боряться за наші цінності. Захищають демократію, свободу та верховенство права. Ризикують життям заради нас», — зазначила вона.

Окрім українців та їхніх лідерів, серед номінантів також був засновник Wikileaks Джуліан Ассанж та колумбійська Комісія зі встановлення істини, яка займалася національним примиренням та врегулюванням завершення громадянської війни в країні.

Офіційно, премію Сахарова отримав «хоробрий український народ в особі свого президента, обраних лідерів і громадянського суспільства».

Довідково

Премія Сахарова за свободу думки — це щорічна відзнака Європейського парламенту, яку вручають за досягнення в таких областях: захист прав людини та її основних свобод; розвиток демократії та відстоювання верховенства права; повага до міжнародного законодавства; захист прав меншин. Ця премія є, зокрема, в українського режисера Олега Сенцова

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024