стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 жовтня

14 Жовтня 2022, 21:40
ЗСУ нищать ворога 4404
ЗСУ нищать ворога

Хроніка 233-ої доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню.

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

За час повномасштабної агресії Росія застосувала проти України 1235 високоточних ракет великої дальності на загальну суму від від 5,54 до 6,81 мільярда доларів

Джерело: УП.

Такий висновок можна зробити з даних Міноборони щодо використання Росією свого ракетного потенціалу.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив інфографіку, яка демонструє використання російськими окупаційними військами 2/3 наявного арсеналу високоточних ракет великої дальності. Зокрема, ракет типу »Іскандер» – 776, «Калібр» – 228, Х-101 та Х-555 – разом 231.

У звільненому Лимані на Донеччині завершили ексгумацію тіл з масового поховання: поліція виявила тіла 34 українських захисників

Джерело: Суспільне

Зараз тривають роботи поблизу іншого поховання, де знаходиться понад 120 цивільних.

Отримана від Німеччини система ППО IRIS-T вже використовується Збройними силами на півдні України

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у єдиному телемарафоні 14 жовтня 

Пряма мова: «IRIS ще в світі немає, Німеччина поставляє його першим в Україну. І вже ця система працює у Збройних силах десь на південному напрямку. Очікуємо решти систем, які має поставити Німеччина».

У Запоріжжі під завалами багатоповерхового будинку, в який 9 жовтня влучила російська ракета, виявлено тіла вже 15 людей, шестеро вважаються зниклими безвісти

Джерело: начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Загарбники за нині випустили по Харкову п'ять ракет з території рф

Джерело: начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов

«Унаслідок денних ударів росіян зафіксовані пошкодження нежитлових приміщень у Харківському районі. Із російського Бєлгорода окупанти випустили 5 ракет. За попередньою інформацією медиків, постраждалих немає», – йдеться у повідомленні.

За словами Синєгубова, на місці працюють профільні служби та документують злочини загарбників.

Російське вторгнення: ситуація на фронті станом на вечір 14 жовтня

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об’єктах нашої країни. Протягом поточної доби постраждала інфраструктура та мирні громадяни населених пунктів Костянтинівка, Чумаки, Лебединське, Запоріжжя, Давидів Брід, Мирне та Очаків.
Для своїх злочинів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва.
Загалом, за поточну добу, окупанти завдали три ракетні та десять авіаційних ударів, здійснили до десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

  • Керівництво республіки білорусь продовжує надавати допомогу російській федерації для здійснення військової агресії на території України. Так, за наявною інформацією, черговий ешелон з озброєнням, військовою технікою та боєприпасами прибув з гомеля на тимчасово окуповану територію АР Крим.
Також противник здійснював обстріли:
  • на Сіверському напрямку – з мінометів і ствольної артилерії, в районах населених пунктів Українське та Атинське Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Зелене, Стариця, Дворічна та Гряниківка;
  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Першотравневе, Надія, Новоєгорівка, Ольгівка, Греківка, Ямполівка, Терни, Зарічне, Торське;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах понад п’ятнадцяти населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Григорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Опитне, Іванград;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Невельське та Мар’їнка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не вів та продовжує облаштовувати позиції для оборони. Обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад двадцять районів населених пунктів. Серед них – Новосілка, Времівка, Новопіль, Нескучне, Золота Нива, Вугледар, Кам’янське та Білогір’я.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад тридцяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення.
В тимчасово зайнятому місті Херсон окупанти вилучили з місцевого річкового порту 13 з 15 плавзасобів баржевого типу для перевезення особового складу та техніки через річку Дніпро.
На тимчасово окупованій території українського Криму окупаційна влада видала наказ, в якому визначила порядок евакуації музеїв. Зокрема, для музеїв тимчасово окупованого регіону затверджено плани внутрішньої (в межах окупованого регіону) та зовнішньої (на територію російської федерації) евакуації. Першочерговій евакуації підлягають експонати, що мають найбільшу матеріальну цінність.

За уточненою інформацією, підтверджено знищення значної кількості особового складу противника за попередні дні. Так, в результаті ефективних дій Сил оборони в районах населених пунктів Хлібодарівка Донецької області.

Токмак Запорізької області та Токарівка Херсонської області, окупанти втратили до 150 осіб загиблими та близько 100 – пораненими. Також знищено 3 комплекси

С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та військової техніки.

За попередньою інформацією, в районі залізничної станції в місті Антрацит Луганської області, наші воїни знищили значну частину озброєння та військової техніки противника, що транспортувалася залізничним транспортом. Кількість та характер ушкоджень уточнюються.

Протягом поточної доби авіація Сил оборони завдала тринадцять ударів. Підтверджено ураження дванадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також одного зенітного ракетного комплексу противника.
Ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та три склади боєприпасів.

рф має 300 іранських дронів і хоче закупити ще кілька тисяч 

Джерело: Резніков

«У нас є нові виклики – це дрони, які росіяни купили в Ірані, який, правда, відмовляється від того, що їх постачає, але факт залишається фактом... За нашою інформацією, близько 300 одиниць сьогодні (іранських дронів на озброєнні у росії) – це цифри, якими оперують російські військові. Вони намагаються закупити декілька тисяч таких дронів. Ми маємо бути до цього готовими», – заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час загальнонаціонального телемарафону.

Він додав, що українські військові вже навчилися збивати безпілотники іранського виробництва. Збиті апарати розбирають, вивчають і, відповідно, готують різні системи протидії. Україна також буде отримувати системи пригнічення дронів засобами електронної боротьби.

Після терористичного удару росії по Києву 10 жовтня: у лікарнях досі 35 людей, багато – у тяжкому стані

Джерело: Віталій Кличнко

Наразі у лікарнях столиці під наглядом медиків перебувають 35 поранених. Усі вони постраждали під час масованої ракетної атаки армії путіна.

Майже третина госпіталізованих у стабільно важкому стані.

Віталій Кличко повідомив, що 10 жовтня на місця обстрілу російськими загарбниками виїжджали 50 швидких. Тоді госпіталізували 43 постраждалих. Ще 23 – на амбулаторному лікуванні.

 

На півдні наші воїни мають здобуток у 116 збитих дронів проти 34 влучань

Джерело: керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

«На півдні так само спекотно. Незважаючи на те, що вже осінь, але у нас на фронті гаряче. І гаряче ми завдаємо в більшості випадків ворогу. В той час як вони намагаються все ж таки атакувати нас. В тому числі з використанням дронів-камікадзе, шість із яких цієї ночі ми знищили на Миколаївському напрямку», – сказала Гуменюк.

Наслідки удару по Миколаєву: пошуковці знайшли і підняли загиблих, пошукова операція завершена

Джерело: міський голова Олександр Сєнкевич.

О 14:30 рятувальники дістали тіло останнього загиблого. Загалом з-під завалів будинку деблоковано тіла шістьох загиблих.

Зазначається, що російська атака 13 жовтня забрала життя вісьмох миколаївців: сімох мешканців будинку і одного рятувальника, який загинув на човниковій станції під час чергування.

В Ізюмі на Харківщині відновили газопостачання

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

«Сьогодні в Ізюм повернули газопостачання. Перші 500 родин міста уже мають в оселях газ. Крім того, відновлюється газопостачання 15 сіл Ізюмщини. Там підключено до газу уже близько 900 домоволодінь. Також тривають роботи і у селах Балаклійщини», – йдеться у повідомленні голови Харківської ОВА.

Крім того, одночасно пуско-налагоджувальні роботи з відновлення газопостачання здійснені у селах Грушівка, Благодатівка, Нечволодівка та Московка Куп'янського району. Також відбуваються відновлювальні роботи в селищі Волохів Яр Чугуївського району

У російських пабліках радіють з того, що знищили український «Бук»

Джерело: Бабель

Але, найімовірніше, це був дерев'яний муляж. Аналітики з проєкту Oryx подивилися відео багато разів. На те, що це муляж, вказують форма ракет, положення і камуфляж пускової установки, а також відсутність детонації боєкомплекту. 

Приманка впала одразу після удару, пускової установки не видно - тільки дерево. За формою техніка більше схожа на вантажівку з пусковою установкою, тоді як «Бук» - це самостійна повноцінна машина на власному шасі.

У серпні газета The Washington Post із посиланням на американських та українських посадовців писала, що ЗСУ використовують деревʼяні макети озброєння, зокрема HIMARS, щоб «приманювати» російські ракети. 

Тільки в серпні, після кількох тижнів у польових умовах приманки «витягли» на себе щонайменше 10 «Калібрів».

Міністр оборони Олексій Рєзніков опублікував статистику щодо високоточних ракет, які росія випустила по Україні з початку війни

Найбільше використовували «Іскандери»

13:44

Поблизу Очакова Миколаївської області українські бійці знищили спостережний пункт ворога.

Про це повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ

За добу підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України в районі відповідальності поблизу міста Очаків було знищено спостережний пункт на березі, що контролює противник та два ударних дрони Shahed-136

13:16

У Харкові лунають вибухи. Там зараз триває повітряна тривога. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

12:47

Зеленський планує подальше звільнення території України

«Провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Розглянули ситуацію на оперативних напрямках, а також обговорили ймовірні дії агресора в найближчий час. Запланували наступні кроки зі звільнення українських земель. Удосконалюємо схему безперебійного постачання боєприпасів нашому війську й продовжуємо готувати його до зимового періоду. Наостанок обговорили питання врегулювання діяльності добровольчих формувань тергромад», – йдеться у телеграмі Президента.

 

 

12:29

Київська область продовжує навчатися дистанційно

Через посилену загрозу ракетного обстрілу на Київщині всі навчальні заклади продовжать працювати дистанційно до 21 жовтня. Про це повідомляють у Київській ОВА

11:35

Український захисник за два дні збив чотири російські ракети

10 та 11 жовтня військовослужбовець української зенітної ракетної бригади знищив чотири крилаті ракети окупантів влучними пострілами із ПЗРК «Ігла», повідомили у командуванні Повітряних сил України.

За два дні масованого ракетного обстрілу України 10 та 11 жовтня Ярослав знищив чотири крилаті ракети окупантів влучними пострілами із ПЗРК «Ігла». Він – воїн зенітної ракетної бригади імені гетьмана Пилипа Орлика повітряного командування «Південь».

11:25

Збільшилася кількість загиблих від ворожого удару по запорізькій багатоповерхівці, який стався 9 жовтня.

На цей час з-під завалів деблокували ще двох людей. Усього відомо аж про 13 загиблих, які мирно спали тієї страшної ночі в квартирах цього багатоповерхового дому. 

Пошукові роботи на будинку продовжуються. Працюють 60 людей, 10 одиниць техніки ДСНС, 2 одиниці техніки «ЕЛУАШу» та 3 одиниці комбінату «Запоріжсталь».

Тривають роботи і в приватному секторі, який також постраждав від атаки 9 жовтня. Там проводиться відновлення будинків та вивозиться будівельне сміття. Працюють співробітники міської аварійно-рятувальної служби та волонтери. Задіяно 3 одиниці техніки «ЕЛУАШу» та 1 одиниця техніки комбінату «Запоріжсталь»

11:15

На Київщині – розміновування та навчання снайперів

Київська обласна військова адміністрація попередила жителів області про те, що 14 жовтня у двох районах розміновуватимуть території, а також проведуть навчання саперів.

У Вишгородському районі проходять навчання для саперів. У межах запланованих заходів – відпрацювання навичок вилучення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. У зв'язку з цим у деяких громадах області можливі звуки вибухів.

Також 14 жовтня пройде знищення вибухонебезпечних предметів:

  • у Бучанському районі з 10:00 до 12:00;
  • у Вишгородському районі з 14:00 до 17:00.

10:58

Українці збирають 100 мільйонів на системи протидії дронам

До Дня захисників та захисниць ініціатива UNITED24, monobank та волонтер Ігор Лаченков запустили спільний збір у 100 мільйонів гривень на «Ловця Шахедів» – систему протидії дронам, яка допоможе знищувати ворожі БПЛА. 

«Наша ціль – зібрати 100 мільйонів гривень на систему протидії дронам. Ми не можемо розкрити їх виробника та назву, але вона точно допоможе виявляти та знищувати ворожі дрони. Захистити від ударів наші об’єкти критичної інфраструктури. Саме такі системи стоять на озброєнні країн НАТО», – написав віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Один «Ловець» коштує близько 50 мільйонів гривень, тож збір відкрито з метою придбати щонайменше дві системи.

Учасники збору можуть також виграти один з 1000 ексклюзивних браслетів з останньої довоєнної партії Азовсталі з написом «Вірю в ЗСУ». Сто браслетів підписав Головнокомандувач Валерій Залужний. Браслети не можна купити, а тільки виграти за донат від 5 гривень на благодійну банку monobank або на банку Ігоря Лаченкова.

80 браслетів з автографом Залужного гарантовано перейдуть авторам внесків у понад 100 тисяч гривень. 

Збір триватиме з 9:00 14 жовтня до 23:00 15 жовтня. 

На 9:50 на банку monobank пожертвували вже понад 14 мільйонів гривень, на банку Лаченкова – ще 3 мільйони. 

Ось посилання на Банку.

09:30

Поїзди знову курсують до Краматорська 

Укрзалізниця відновила залізничне сполучення з Краматорськом, що на Донеччині. Поїзди сюди не курсували від початку квітня. 

Поїзд вирушатиме з Києва щодня о 06:52 та прибуватиме до Краматорська о 14:03. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 14:35 та прибуватиме до Києва о 21:13.

Залізничники доклали максимальних зусиль, щоб відновити сполучення з Краматорськом перед початком холодів. Адже відтепер у разі потреби мешканці міста та навколишніх населених пунктів зможуть зручно поїхати до інших регіонів нашої країни. 

Поїзд робитиме зупинки на станціях Дарниця, Лубни, Миргород, Полтава, Красноград, Лозова та Слов’янськ. 

Нагадаємо, що Укрзалізниця поступово відновлює залізничне сполучення з деокупованими населеними пунктами та тими, які були поблизу лінії фронту. Так, нещодавно поїзди почали курсувати до Балаклії, Дергачів, Чугуєва та Ізюма.

09:26

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу

Станом на 9:00, 14 жовтня:

Миколаїв: 

Аварійно-рятувальні роботи у п’ятиповерховому житловому будинку після нічного обстрілу, 13 жовтня, продовжують. Всього з-під завалів деблокували п’ять людей, врятований 11-ти річний хлопець помер у лікарні.

Також рятувальники деблокували тіло співробітника Державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України з-під завалів човникової станції.

Наразі внаслідок вчорашнього масованого ракетного удару по Миколаєву кількість жертв становить сім людей.

Баштанський район:

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Сьогодні, 14 жовтня, о 4:20 під час обстрілів одного з населених пунктів громади пошкодили об'єкти торгівлі та адміністративні будівлі. Без жертв та постраждалих. 

Також, вчора, 13 жовтня, з 19:00 до 20:00 були обстріли околиць села Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

09:05

Втрати ворога

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 14.10.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Бахмутському напрямках.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу / personnel ‒ близько/ about 64 300 (+500) осіб ліквідовано, 
  • танків ‒ 2521 (+10) од, 
  • бойових броньованих машин ‒ 5172 (+5) од, 
  • артилерійських систем – 1566 (+10) од, 
  • РСЗВ – 362 (+5) од, 
  • засобів ППО ‒ 186 (+3) од,
  • літаків – 268 од, 
  • гелікоптерів – 240 од, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1199 (+17) од,
  • крилатих ракет ‒ 316 од,
  • кораблів/катерів ‒ 16 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3944 (+9) од,
  • спеціальної техніки ‒ 142 (+2) од.

Втрати ворога 14 жовтня
Втрати ворога 14 жовтня

08:59

14 жовтня на південному та східному напрямку протиповітряною обороною знищено вісім баражуючих боєприпасів "Shahed-136".

П’ять – зенітними ракетними військами Повітряних Сил і три –протиповітряною обороною Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

08:50

Доступу до деокупованих сіл на Луганщині немає

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що наразі немає вільного доступу в деокуповані населені пункти, адже ці села росіяни щільно розстрілюють. Окупанти знають, що там залишилося цивільне населення і де саме мешкають люди, та все одно відкривають вогонь. Все напоготові для оперативної допомоги людей - чекають дозволу від військових. Після якого будуть організовані евакуаційні рейси, аби люди перезимували в теплі – у містах Луганщини системи опалення зруйновані вщент.

08:40

Запоріжжя вранці обстріляли ракетами

Під ранок 14 жовтня росіяни атакували Запоріжжя ракетами.

Про це повідомив голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух

Зранку ворог поцілив в обласний центр трьома ракетами С300. Внаслідок удару уражено об’єкти інфраструктури. На місці влучань виникли пожежі. Там працюють рятувальники. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Упродовж доби 13 жовтня надійшло 60 повідомлень  про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Протягом минулої доби проводилась  евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 183 особу, з них 33 діти.

За наявною інформацією, підтверджено вогневе ураження двох ворожих військових об’єктів в районі населеного пункту Бурчак Запорізької області. Втрати окупантів уточнюються.

08:30

Ворог всю ніч обстрілював Дніпропетровщину

Росіяни усю ніч 14 жовтня атакували Дніпропетровську область з різної зброї, внаслідок обстрілів поранений чоловік.

Про це повідомив Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко

«Українські захисники з повітряного командування "Схід" після опівночі знищили над Дніпровським та Нікопольським районами чотири дрони-камікадзе. У Синельниківському районі ворог обстріляв Межівську громаду. Поранений 51-річний чоловік. Він у лікарні. Понівечені промислове підприємство та оселі людей», – Резніченко

08:16

Зведення Генерального штабу ЗСУ

Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. 

Противник обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку, підтягує резерви, проводить мобілізацію, вербує найманців.

Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об’єктах нашої країни. Протягом минулої доби постраждали об’єкти та мирні громадяни населених пунктів Броди, Наливайківка Київської області, Миколаїв та Нікополь.

Для завдання ударів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Загалом, за минулу добу, окупанти завдали 2 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. 

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів і ствольної артилерії, в районах населених пунктів Українське, Атинське, Велика Рибиця Сумської області та Миколаївка Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка;
  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Терни, Зарічне, Надія, Ольгівка, Торське, Білогорівка, Ямполівка та Травневе;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення.  Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Часів Яр та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної  артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Невельське, Первомайське, Золота Нива.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно райони населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Времівка, Новоандріївка, Новоданилівка, Дорожнянка, Гуляйполе та Комишуваха.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Безпосередньо від вогню окупантів постраждали Нікополь та Вищетарасівка.

В місті Енергодар, 10-11 жовтня, було відзначено збільшення особового складу російських окупаційних військ на території атомної електростанції. За наявною інформацією, окупанти використовують станцію, як базу для розміщення особового складу, в зв’язку з тим, що об’єкт не обстрілюється.

Противник посилює режимні заходи. На блокпостах навколо Мелітополя, для проведення ретельних обшуків, разом із звичайними військовослужбовцями перебувають представники фсб. 

Для поповнення втрат у живій силі російське військове керівництво не припиняє практику вербування найманців.  Зокрема, і громадян інших країн. Стало відомо про прибуття 9 жовтня цього року, на тимчасово окуповану територію АР Крим, близько чотирьохсот бойовиків-іноземців. У подальшому  їх планують залучити до бойових дій на території України.

Крім того, у Приморсько-Ахтарську Краснодарського краю, призупинено відправку відмобілізованих до навчальних центрів збройних сил російської федерації до 1 листопада. Все тому, що ці установи не готові до розміщення, підготовки та всебічного забезпечення великої кількості особового складу.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника у напрямках населених пунктів Терни, Опитне, Веселе, Невельське, Одрадівка, Іванград, Бахмут, Нова Кам’янка та Сухий ставок. 

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 25 ударів. Підтверджено ураження більш як 19 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет та 9 БпЛА.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів. В зону вогневого ураження також потрапила ворожа станція радіоелектронної боротьби.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024