стрічка

На Волині поширюють фейковий розіграш від «Ощадбанку»

12 Жовтня 2022, 15:30
На Волині поширюють фейковий розіграш від «Ощадбанку» ФАКТЧЕК 2666
На Волині поширюють фейковий розіграш від «Ощадбанку»

У волинському сегменті Facebook шахраї поширюють повідомлення про те, що «Ощадбанк» начебто вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться постом і обере щасливий номер конверта.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і з'ясували, що це ФЕЙК!

ФЕЙК

Фейкове повідомлення має такий вигляд: «Привіт усім! У зв’язку з цими важкими часами наш банк вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться нашим постом і обере щасливий номер конверта, тому що ви отримаєте готівку від нашого банку відповідно до вибраного номера конверта. (Призові гроші будуть надані негайно, починаючи з сьогоднішнього дня). Переконайтеся, що ваше ім'я значиться в списку одержувачів фінансової допомоги від нашого банку».

СПРОСТУВАННЯ

Наші фактчекери не знайшли інформації про такий розіграш ні на офіційному сайті «Ощадбанку», ні на його офіційній сторінці у мережі Facebook.

Пояснюємо, чому це фейк.

По-перше, шахрайська сторінка у мережі Fecebook дуже відрізняється від офіційної.

Офіційна сторінка Ощадбанку має 267 тисяч читачів, контактний номер телефону, адресу електронної пошти і посилання на сайт мережі. У шахрайської сторінки 21 читач і 19 вподобайок і жодної інформації. Зазначений лише вид діяльності – нерухомість.

По-друге, на офіційній сторінці мережі ми не знайшли інформації про подарунки у вигляді готівки всім, «хто поділиться постом і обере щасливим номером конверта».

По-третє, допис із пропозицією шахрайського розіграшу поширюють зі сторінки, яка має лише один допис і має ім’я та прізвище не українського походження. Дивно, чи не так? Розіграш начебто від українського банку поширює іноземець. Це вже викликає підозру.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що «Ощадбанк» буцімто вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться нашим постом і обере щасливий номер конверта – ФЕЙК! Ми знову ж таки застерігаємо не переходити за сумнівними посиланнями, не передавайте нікому власні дані, аби не потрапити до рук шахраїв. 

Сторінка мережі, яку вказали фейкороби – несправжня, шахрайська. Обов’язково перевіряйте інформацію про різні розіграші перед тим, як взяти у них участь.

Читайте також: 

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024