стрічка

Поширили фейк про вибухи на Рівненщині

11 Жовтня 2022, 09:55
Поширили фейк про вибухи на Рівненщині 29342
Поширили фейк про вибухи на Рівненщині

Різними телеграм-спільнотами Рівненщини шириться повідомлення, що під час ранкової тривоги 11 жовтня в регіоні чути вибухи.

Таку інформацію, зокрема, опублікували «Новини України» та «Рівне головне». 

Перевіривши цю інформацію, фактчекери проєкту «Брехунець» дійшли висновку, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Зазначимо, що повідомлення про вибухи – не надто інформативне. Одним реченням зазначати, що у Рівному чи Рівненській області чути вибухи. Хтось зазначає, що перевіряє дані, а хтось просто просить своїх підписників не нехтувати інформацією та залишатися в укриттях.

Зазначимо, що, зважаючи на масові ракетні обстріли, яких завдала росія по українських містах 10 жовтня, інформація про будь-які вибухи сприймається насторожено. 

СПРОСТУВАННЯ

Як повідомив у коментарі нашим журналістам речник Рівненської  ОВА Олександр Поліщук, станом на 9:30 вибухів у регіоні не зафіксували ніде.  Додав, усю офіційну інформацію, в тому числі й про роботу ППО, повідомляє на своїх ресурсах начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Зазначимо, що згодом деякі канали оновили повідомлення про вибухи, зазначивши, що ця інформація таки не підтвердилася.

ВИСНОВОК

Станом на 9:30 у Рівненській області не зафіксовано жодних вибухів, зокрема немає офіційної інформації й про роботу ППО. Такі вкиди ворог може робити спеціально для того, аби посіяти паніку серед українців. Зважаючи на це, закликаємо читачів довіряти лише офіційним джерелам інформації. 

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024