стрічка

У Луцьку відбулась триденна школа практичної журналістики

26 Вересня 2022, 17:24
Учасники та учасниці школи із лекторкою Іриною Кудрею 2127
Учасники та учасниці школи із лекторкою Іриною Кудрею

Три дні знань та практики отримали слухачі Школи практичної журналістики у Луцьку. Учасниками лекцій та тренінгів стали 15 учасників та учасниць, які планують пов'язати своє життя зі сферою журналістики та комунікацій.

Інтенсив відбувся протягом 23-25 вересня у Волинському антикризовому хабі для переселених активістів та громадських організацій. Про це повідомила кореспондентка Район.Освіта.

Організаторами школи стали мережа гіперлокальних сайтів Район.in.ua та Центр журналістської солідарності у Луцьку. 

Локація заходу – «Мераба: Волинський антикризовий хаб для переселених активістів та громадських організацій», який створили ГО «Центр розвитку соціального капіталу», ГО «Інститут транскордонних ініціатив» у партнерстві з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Під час першого дня інтенсиву
Під час першого дня інтенсиву

Протягом трьох днів слухачі школи отримали знання та практичні навички з різних напрямків журналістики та медіакомунікацій. Для них викладали знані на Волині журналістки та фахівці й фахівчині зі зв'язків із громадськістю.

Це – керівниця інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук, пресофіцер 100-ї окремої бригади тероборони Сергій Хомінський, комунікаційниця, авторка блогу «Книжкова дилерка» Анна Єкименко-Поліщук, речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич, речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук, речниця Головного управління поліції у Волинській області Ольга Бузулук, редакторка видання Район.Культура Ірина Остапчук, директорка інформаційного агентства  «Район.ін.юа» Наталія Голодюк, голова Незалежної медіапрофспілки України Сергій Штурхецький, редакторка стрічки новин видання Район.Луцьк Вікторія Слободян, тележурналістка, ведуча телепроєктів Ірина Кудря, редакторка сайту ТСН Олена Кузьмич, головна редакторка мережі Район.in.ua Ірина Воротна, головна редакторка фактчекінгового проєкту «Брехунець» Світлана Кирилова та маркетологиня мережі Район.in.ua Анастасія Борщ.

Під час лекції
Під час лекції

Практикум із речницями силових структур Волині
Практикум із речницями силових структур Волині

Сергій Штурхецький
Сергій Штурхецький

Учасники та учасниці отримали сертифікати слухачів школи
Учасники та учасниці отримали сертифікати слухачів школи

Усі спікери відповідально готувалися та намагалися вкласти у свої виступи якнайбільше практичної інформації, яку можна застосовувати у роботі.

«Мене вражають різні проєкти, які відбуваються у воєнний час. Бо, здавалося б, зараз завдання «вижити», а люди не просто працюють, чи волонтерять, а готові й вчитися. Переконана, що журналістика зараз важлива як ніколи. І сподіваюся, що слухачі школи, як мінімум, визначаться, чи готові вони присвятити себе цій справі. Бо як би пафосно це не звучало, але журналістика – це не просто покликання, а фактично усе життя. Тому була рада долучитися до освітнього проєкту і поділитися власним досвідом», – прокоментувала одна з лекторок Анна Єкименко-Поліщук.

По завершенню навчання кожен зі слухачів школи має змогу обрати собі індивідуальну наставницю та пройти стажування із журналістики у мережі Район.in.ua. 

До слова, організатори інтенсиву отримали чимало позитивних відгуків від майбутніх колег.

«Щаслива, що мала змогу брати участь в школі журналістики. Я вражена, що за такий короткий термін змогла отримати велику кількість корисної інформації та познайомитись з багатьма чудовими людьми. Всі експерти, які проводили лекції, цікаво та у простій формі доносили інформацію. Із захопленням слухала кожного. Школа перевершила усі мої очікування. Я впевнилась в тому, що справді хочу бути журналісткою», – розповіла слухачка Анастасія Яцюк.

Протягом 30 вересня - 2 жовтня Школа практичної журналістики відбудеться і у Рівному. Зареєструватися для участі можна за посиланням

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024